pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL, IORDANIA, SINAI, 1-12 august 2014, de la 840 euro+ avion


Pe urmele Mântuitorului, dar și ale lui Moise și Ilie ( prezenți pe Tabor la momentul Schimbării la Față a Domnului Iisus), în Țara Sfântă, Iordania și Sinai…

Program:

Ziua 1: 1 august 2014: plecare spre TARA SFANTA

In timpul noptii (1 spre 2 august) sosire la Aeroportul Ben Gurion  din Tel Aviv: BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA! Intalnire cu ghidul ( vorbitor de limba romana), transfer la Bethleem, cazare hotel 3*.

Ziua 2: sambata : IERUSALIM

Dupa mic dejun. In cursul zilei incepem vizitarea Ierualimului, scurt city tour, apoi mergem la Muntele Maslinilor –  Mica Galileii, Manastirea ruseasca a Inaltarii Eleon, Manastirea Tatal Nostru, Manastirea Maria Magdalena, Gradina Ghetimani, Manastirea Mormantul Maicii Domnului. Biserica Sf Arh Stefan ( in aceasta zi se pomeneste Aducerea Moastelor Sf Arh Stefan). In functie de timp si oboseala: prima vizita la Biserica Sfantului Mormant. Cina si cazare in Bethleem, hotel 3*. Optional: slujba de noapte la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim ( 15 euro).

Ziua 3: duminica : EIN KAREM, IERUSALIM

Mic dejun, apoi de dimineata mergem spre Ein Karem, patria Sf Ioan Botezatorului, locul nasterii sale. Even Saphir, pestera in care a crescut Sf Ioan Botezatorul si izvorul cu apa tamaduitoare. Ne reintoarcem in Ierusalim: Drumul Crucii cu cele 14 statii, Biserica Sf.Mormant. Timp liber in cartierul crestin din apropierea Bisericii Sf Mormant. Cina si cazare Betleem,hotel 3*

Ziua 4: luni: HEBRON, BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII, IERUSALIM

Mic dejun, apoi dimineata mergem la Hebron, locul in care Sfanta Treime s-a aratat sub forma celor Trei Ingeri Patriarhului Avraam si Saarei, acum 5000 de ani, la Stejarul din Mamvri. Mergem apoi in Pustiul Iudeii, pentru a vizita cele mai vechi manastiri din Tara Sfanta ( sec V): Manastirea Sf.Sava ( aceeasi randuiala ca la Muntele Athos: femeile nu au acces in interiorul manastirii; dar sfintele moaste sunt aduse pentru ele la poarta),  Manastirea Sf.Teodosie, incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta. Ne reintoarcem in Bethlehem: Biserica Nasterii Mantuitorului. Dupa-amiaza continuam vizita in Ierusalim: Muntele Sion –Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormantul Proorocului David, Locul Cina cea de Taina. Cina si cazare Betleem, hotel 3 *

Ziua 5: marti: IERIHON, Man. HOZEVA, Valea IORDANULUI,  Muntele CARANTANIA,

Dupa micul dejun plecam spre Ierihon, cea mai veche asezare atestata din lume ( 10.000 ani vechime). Măn. Sf. Gheorghe Hozevitul – Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva / de la Neamt (in aceasta zi se pomeneste Sf Cuv Ioan Iacob) Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit (unde a fost hranit de corb). Valea Iordanului – locul Botezului Domnului, baie in apa iordanului. Apoi mergem spre Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos ( optional teleferic, 16 euro). Biserica Dudul lui Zaheu.  Piata din Ierihon, cu bogatie de fructe exotice. Cina si cazare Betleem, hotel 3 *

Ziua 6: miercuri 6 august: SCHIMBAREA LA FATA A MANTUITORULUI: GALILEEA

Mic dejun. Dimineata devreme ( ora 6) plecam catre nord, catre cea mai frumoasa parte a Tarii Sfinte: Galileea, zona in care Mantuitorul nostru a inceput misiunea Sa de propavaduire a Cuvantului Domnului! Astazi, in ziua marelui praznic al Schimbarii la Fata a Mantuitorului (pe stil nou) mergem pe Muntele Tabor – muntele Schimbarii la Fata (biserica ortodoxa – ctitorie romaneasca); Nazareth: Biserica Bunei Vestiri ( izvorul la care Sf Fecioara Maria s-a intalnit cu Sf Arh Gavriil); Cana Galilee ( prima minune, transformarea apei in vin la nunta din Canaa Galileii); Tabgha (locul inmultirii painilor si pestilor), Capernaum (locul unde Mantuitorul a facut cele mai multe minuni). Cina si cazare Tiberias sau Nazareth hotel 3*.

Ziua 7: joi : IORDANIA, AMMAN

Dupa micul dejun plecam spre granita dintre Israel si Iordania, Sheik Hussein Border, formalitati vamale, intalnirea cu ghidul iordanian. In timpul zilei se viziteaza urmatoarele obiective crestine:

Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan ( Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului).

Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul de bastina al Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). Locul in care Sf Ilie s-a inaltat la cer in carul de foc este dealul din zona Betabara – locul Botezului Domnului, de langa raul Iordan, care se va vizita in ziua urmatoare.

Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius. Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Ziua 8: vineri : IORDANIA CRESTINA

Dupa micul dejun, zi dedicata Iordaniei crestine:

Betania de dincolo de Iordan, zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu ( Ioan 1,28; 3,26). Locul acesta se afla in present la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei. Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” ( diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Baie in apa Iordanului.

Madaba, Biserica Ortodoxa Sf Gheorghe. Madaba mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe.

Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului, asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut. Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Ziua 9: sambata: MUKAWIR, PETRA

Dupa micul dejun plecare pe Drumul Regilor – cel mai vechi drum comercial al lumii, atestat de Biblie . Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regale Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care I s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei ( Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat .

Petra – Excursie de jumatate de zi la Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra (Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca. Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz, de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei. Cina si cazare la Petra, hotel 3*.

Ziua 10: duminica: GRANITA DINTRE IORDANIA, ISRAEL SI SINAI

Dupa micul dejun, optional :

Optiunea 1 : plecare spre Wadi Rum. Safari de 4 ore in desert, in jeep-uri deschise ; peisajul desertului rosu, inscriptii preistorice pe piatra, optional urcat pe jos pe o duna de nisipuri miscatoare.

Optiunea 2 : la ora 7 plecare direct la Aqaba, parcurs  de 2 ore. Participare la Sf Liturghie la Biserica Ortodoxa Sf Nicolae din Aqaba ( slujba grec-ortodoxa, in limba araba).

La pranz mergem la granita cu Israelul, Eilat. Scurta oprire la Marea Rosie ( 2 -3 ore, in functie de ora sosirii in Eilat), apoi trecem granita spre Egipt. Continuam drumul spre Sinai, cina si cazare in oraselul Sf Ecaterina, la Hotel Morgenland.

Ziua 11: SINAI

Optional, de la ora 6,30 – participare la Sf Liturghie la Manastirea Ortodoxa Sf Ecaterina din Sinai ( sec VI, slujire neintrerupta) cea mai mica patriarhie din lume.

Ora 8 – mic dejun, apoi vizitarea Manastirii Sf Ecaterina: Rugul Aprins ( arbust care ardea si nu se mistuia, prin care Domnul i-a vorbit lui Moise); muzeul manastirii. Dupa pranz, escaladarea Muntelui Sinai – muntele pe care Moise a primit Tablele Legii  cu cele Zece Porunci, de la Domnul. Apus de soare pe Sinai. Cina si cazare la Hotel Morgenland.

Ziua 12: TEL AVIV

La miezul noptii, plecare cu autocarul spre granita cu Israelul (3 ore). Continuam drumul spre Ierusalim ( 4 ore), ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant. Apoi mergem spre Tel Aviv, Lod – Biserica Sf Mare Mucenic Gheorghe, pe proprietatea mamei sale ( mormantul Sf Gheorghe). Tel Aviv – baie in Marea Mediterana, optional pranz, odihna pe faleza. Seara  prezentare la Aeroportul din Tel Aviv, zbor spre SUA.

NOTA: Sarbatorile mentionate sunt pe stil nou. In Tara Sfanta, Patriarhia Ierusalimului este pe stil vechi ( decalaj 13 zile), in zilele indicate nu sunt slujbele aferente acestor sarbatori in bisericile vizitate. Dar noi ne tinem calendarul si ne bucuram ca ne aflam exact in locurile sfinte legate de sarbatorile noastre!

PRET ( in euro), in functie de numarul de persoane in grup:

Pt grup de minim 40 persoane : 840 euro + avion

Pt grup de 35 – 39 pers: 855 euro + avion

Pt grup de 30 – 34 pers : 875 euro + avion

Pt grup de 25 – 29 pers : 925 euro + avion

Pt grup de 20 – 24 pers : 975 euro + avion

Nota:

– biletul de avion Bucuresti -Tel Aviv – Bucuresti este de aprox 280 euro.

– pentru optiunea de cazare in hoteluri de 4* in Israel, diferenta de pret este de 120 euro.

Pretul cuprinde :

  • Autocar*** la dispozitia grupului pe toata durata programului ; in fiecare tara se schimba autocarul.
  • Transfer aeroport / hotel si retur, la sosire si plecare
  • Cazare, hoteluri 3*: Israel: Bethleem, (5 nopti) si Nazareth/ Tiberias (1 noapte).

Iordania : Amman  (2 nopti) si Petra (1 noapte), Sinai : hotel Morgenland (2 nopti)

  • Demipensiune (mic dejun si cina)
  • Intrari la obiectivele turistice cuprinse in program, taxiuri la Manastirea Sf Sava si Mt.Tabor
  • Toate taxele vamale , transfer la Elat ( intre granita iordaniana si cea egipteana, in Israel)
  • In Iordania si Sinai – ghizi locali, la Sinai – urcarea Muntelui Sinai cu ghid-beduin
  • Ghidaj specializat, preot insotitor
  • Carte cu material documentar

Pretul nu cuprinde:

  • Transportul cu avionul pana la Tel Aviv si retur
  • Masa de pranz
  • Tipsuri (bacsisuri) pt Israel, Iordania si Egipt – plata ghizilor locali, a hamalilor , a calauzei beduin, etc. In tarile arabe, tipsul este obligatoriu (5 euro / zi, deci 55 euro)
  • Asigurare medicala , Asigurare storno
  • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

Note : pentru viza de Iordania este necesara trimiterea unui tabel cu date personale ( nume, prenume, data nasterii, seria pasaport, cetatenia).

Tags: , , , , ,