pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

GRECIA: KEFALONIA, EGINA, PATMOS, ARCADIA, CORFU. 13-23 aug (11 zile), de la 599 euro


De ADORMIREA MAICII DOMNULUI: la Biserica cu serpi din Kefalonia

De Hramul Sf GHERASIM din Kefalonia: la Manastirea Sf Gherasim

SPECIAL: Insula Patmos – Pestera Apocalipsei

SPECIAL: Biserica cu copaci a Sf Teodora din Arcadia

Vizite la: Sf Nectarie (Egina), Sf Spiridon ( Corfu), Sf M. Mc. Dimitrie …

PROGRAM:

 

Z1, MIERCURI 13 august 2014 plecare din Bucuresti la ora 6 dimineata. Optional (functie de ora sosirii), la Sofia – Bulgaria  se viziteaza Biserica Boiana, inclusa in patrimoniul UNESCO – construita in etape, in secolele 11, 13 si 19. Bisericuta pastreaza fresce datand din anul 1259, pictate de un artist cu un talent exceptional. In curtea bisericii – cativa arbori de sequoia. Se continua drumul spre Grecia (pacurs de 950 km ). Cazare la Serres.

Z2, JOI 14 august – Dupa micul dejun, scurta vizita langa Salonic,  Man. Sf. Ioan Evanghelistul de la SOUROTI, cu mormantul Cuviosului PAISIE AGHIORITUL si moastele Sf. ARSENIE CAPADOCIANUL. Plecam apoi spre Kefalonia, croaziera cu ferry spre insula Kefalonia. Scurta vizita la Biserica cu serpi din Markopulos, apoi cazare.

Anual, intre cele doua praznice  – Schimbarea la Fata a Mantuitorului si Adormirea Maicii Domnului in curtea bisericii din Markopulos apare o specie de serpi cu cruce pe cap si pe limba, nepericulosi, care de sarbatoarea Sf Fecioare Maria se aduna in biserica, la icoana ei. Serpii acestia dispar pentru inca un an, dupa praznicul Adormirii Maicii Domnului. Legenda spune ca maicile din manastirea aflata in acel loc in Evul Mediu au cerut Maicii Domnului sa le transforme in serpi, atunci cand atacul piratilor in insula era iminent si manastirea nu mai putea fi aparata. Piratii s-au speriat de multimea serpilor din insula si au parasite-o, fara sa o pagubeasca cu nimic.  Localnicii socotesc ca nu este semn bun daca intr-un an serpii nu apar. Prezenta acestor serpi aici este inca un semn ca toata firea – vazuta si nevazuta – o sarbatoreste pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu de ziua sa.

Z3, VINERI 15 august, ADORMIREA MAICII DOMNULUI – Sf Liturghie la Biserica din Markopulos (biserica cu serpi). Apoi mergem la Pastra pentru a vizita Biserica cu icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, la care anual, tot in data de 15 august, infloresc crinii vechi, uscati de un an! Timp liber (odihna, baie, plaja), cazare in Insula Kefalonia.

Z4, SAMBATA 16 august – Dupa micul dejun participam la hramul Manastireii Sf GHERASIM (izgonitorul de diavoli, tamaduitorul de boli psihice), protectorul de peste 400 de ani al Insulei Kefalonia. Inchinare la moastele Sf Gherasim ( trecut la Domnul in ziua de 15 august 1579, dar sarbatorit in ziua urmatoare marelui praznic al Maicii Domnului, in 16 august). Dupa-amiaza, croaziera Poros Kefalonia – Kilini. Plecare spre Atena (300 km), cazare Hotel Epidavros 3*.

Z5, DUMINICA 17 august Zi dedicata Sf NECTARIE, participarea la Sfanta Liturghie si vizita pe Insula Egina,. Reintoarcerea in Atena, apoi in functie de optiuni, grupul se imparte astfel:

 • Grup 1, OPTIONAL: Insula PATMOS, Pestera in care Sf APOSTOL si EVANGHELIST IOAN a scris APOCALIPSA.: Duminica noaptea la ora 23.50 plecare cu ferry-boat-ul, croaziera catre INSULA PATMOS; cabine cu cate 4 paturi si baie. Se ajunge in Insula Patmos dimineata la ora 7,25.

 

 • Grup 2: cazare in Atena hotel 3*.

Z6, LUNI 18 august:

 

 • Grup 1: Sf Liturghie la Pestera Sf Ap. si Evanghelist IOAN, in care acesta a scris Apocalipsa; zi de vizita in Patmos: Man. SF IOAN TEOLOGUL, cu moastele Sf Ap. Filip, Sf Ap Toma, Sf Hristodul; Man. Evanghelismos (Bunavestire). Zona este inscrisa in Patrimoniul UNESCO din anul 1999. Dupa-amiaza program liber. Imbarcare pe vasul de croaziera la ora 23, cuesta cu 4 paturi, se ajunge in portul Pireu / Atena dimineata la ora 6.
 • Grup 2: Pt cei ramasi in Atena, program liber. Atena. Cazare Atena hotel 3*

 

Z7, MARTI 19 august : reunirea celor doua grupuri la ora 6 dimineata, in port. Apoi plecare spre Corint – Canalul Corint, Man. Sf PATAPIE, inchinare la moastele sfantului. Plecare catre Peloponez (in zona sunt 70 din cele 480 manastiri ale Greciei). Optional: vizita la Biserica Sf TEODORA DIN ARCADIA / Vasta ( deviere de la traseu cu 270 km / pers). Patra, cazare.

Z8, MIERCURI 20 august: Patras, vizitam catedralei Sf. Ap. ANDREI, in care se afla capul si crucea Sf Ap Andrei. Plecare cu autocarul spre Igoumenitsa, apoi traversare pe Marea Ionica spre Insula Corfu cu ferry. Insula CORFU „insula verde” potrivit lui Homer. Cazare, vizita la Biserica Sf Spiridon (sec. 16) si inchinarea la moastele SF SPIRIDON, mare facator de minuni. Seara, timp liber in orasul vechi / cetatea venetiana, declarat patrimoniu UNESCO. Cazare in Corfu.

Z9, JOI 21 august: Continuam sa vizitam Insula Corfu: Mitropolia cu moastele Sf. TEODORA IMPARATEASA. Pana la ora 14 se viziteaza orasul, program liber. Apoi plecare spre Paleokastrita, cea mai frumoasa statiune de pe insula Corfu. Vizitam Man. Paleokastrita cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, Dupa amiaza, timp liber de cumparaturi in Corfu si plimbare. Cazare in Corfu.

 

Z10, VINERi 22 august Plecare de pe insula Corfu cu feriboat la ora 6.30; traversare Grecia montana, sosire la Kalambaka. Vizitarea Complexului Meteora ( 2 manastiri), apoi scurta vizita la un atelier de picture bisericeasca / Zindros. Plecam mai departe spre Salonic, pe drum vizitam Biserica Sf Mucenita PARASCHEVI (vindecatoare de ochi). Cazare la Seres, langa Salonic.

Z11, SAMBATA 23 august Dupa micul dejun, scurta vizita in SALONIC – capitala  si  metropola  Macedoniei,  al doilea  oras ca  marime  din Grecia, vizitam Biserica Sf DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR. La ora 9, plecare spre Romania, se ajunge noaptea.

PRET: 599 euro / pers, pt grup de minim 40 persoane. Supliment de single: 145 euro.

Pentru grupuri mai mici, pretul /persoana este: 35-39 pers: 640 euro; 30-34 pers: 680 euro; 25-29 pers: 730 euro; 22-24 pers: 775 euro.

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocarul 3*, scaune rabatabile, AC, system audio. 40 locuri
 • Transferurile cu ferribot-ul ( pt autocar) catre insulele Corfu, Kefalonia si Egina
 • Cazari, hoteluri 3* (conditii foarte bune, varf sezon turistic), 10 nopti, astfel: Serres 3* (2n),  Kefalonia 3* ( 2n), Atena 3* ( 1n), Patra (1n), Corfu 3* ( 2n). Pentru cei care la zilele 5-6 opteaza sa ramana in Atena: 2n incluse in pret
 • Masa: mic dejun
 • Ferry pt autocar
 • Bilete intrare la manastirile de pe Meteora.
 • Carte cu material documentar
 • Asistenta religioasa – preot insotitor si asistenta din partea agentiei de turism.

 

Tariful nu include:

 • Mese: dejun  si cina
 • Ferry / persoana, aprox 50 euro ( 6 croaziere, pentru insulele Kefalonia, Egina si Corfu)
 • Program optional Insula Patmos ( ziua 6, grup 1): 70 euro.
 • Program optional: Sf Teodora din Arcadia ( ziua 7): 20 euro, pt minim 15 solicitanti
 • Obiective optionale ( Biserica Boiana / Sofia, croaziera din Paleokastrita).
 • Intrari obiective turistice, muzee, daca e cazul (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare)
 • Asigurarea medicala, asigurare storno ( acopera riscul de a pierde suma platita, in cazul in care turistul nu mai poate participa la pelerinaj, din motive obiective)

 

NOTA: Organizatorii au dreptul de a schimba programul fara a afecta obiectivele religioase si turistice din programul initial. Organizatorii nu raspund de cazurile de forta majora (furtuna, probleme ale companiilor de transport etc)

MIRIAM TURISM, Poiana Sarata nr 244, Jud Bacau, Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180,

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro, Site : www.miriamturism.ro

Tags: , , , , , , , , , ,