pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Pelerinaj ortodox la Paris


Coroana de Spini a Mantuitorului este expusa spre inchinare doar o zi pe luna, la Catedrala Notre Dame de Paris ; inchinare la moastele Sf. Elena, mama Sf. Constantin

Tarif special: 250 Euro – 29 aprilie – 5 mai 2009 ( 7 zile, 6 nopti )

ZIUA 1. (miercuri, 29 aprilie 2009)
05.00 : plecare din Ardeal: Alba Iulia, Cluj, Oradea

searasosire în Viena : pauza de aprox. o ora

ZIUA 2. (joi, 30 aprilie)
15.00 : sosire la Paris. Cazare hotel « Formule 1 »
16.00 : transfer Paris – centru , moment de rugaciune în
biserica Saint Leu – Saint Gilles unde sunt moastele Sf.
Elena (mama împaratului Constantin)
19.30 : plimbare în Cartierul Beaubourg & Champs Elysées 21.00 : retur cazare

ZIUA 3. (vineri, 1 mai)
08.30 : transfer Paris – centru
09.15 : Sainte Chapelle unde a fost pastrata Coroana de Spini
(monument gotic flamboyant : intrare cu plata)
14.00 : biserica Notre Dame – Coroana de Spini a Mantuitorului
18.00 : plimbare în Cartierul Latin – Sorbona, Panthéon, biserica
ortodoxa româna, bd. Saint Germain, Place St. Michel …
21.00 : retur cazare

ZIUA 4. (sâmbata, 2 mai)
08.00 : transfer Versailles – castel, gradini, Trianon
14.30 : transfer Paris – centru
18.00 : catedrala rusa Alexandru Nevsky
17.30 : Turnul Eiffel & croaziera pe Sena cu Bateaux Mouche 22.00 : retur hotel

ZIUA 5. (duminica, 3 mai)
08.00 : transfer Paris – centru
09.00 : biserica ortodoxa româna : utrenie si Sf. Liturghie
18.00 : cartierul Montmartre : biserica Sacré-Cœur …
21.00 : retur hotel

ZIUA 6. (luni, 4 mai)
08.00 : plecare din Paris
15.00 : sosire Strasbourg : vizita libera 4 ore
19.00 : plecare din Strasbourg

ZIUA 7. (marti, 5 mai) 19.00 : sosire în RO

NOTA: pe parcursul programului se vor vizita: Panteonul – Sf Genevieve ocrotitoarea Parisului ( + 500 d.H.); Biserica Saint Lieu – Saint Gilles, cu moastele Sf Elena, mama imparatului Constantin, primul imparat crestin ; Biserica St Denis – cu moastele Sf Dionisie, Episcopul Parisului, locul unde sunt mormintele regilor Frantei, unii dintre acestia avand un rol major la increstinarea poporului francez in sec V-VII – ex. Sf. Clotilda (+545), sotia regelui Clovis – primul mare rege francez, Sf Radegunda (+587) …; cartierul St Germain – Sf Gherman, Episcopul Parisului ( +576), numit « parintele saracilor », care in urma vindecarii regelui Childebert I de o boala cumplita, a primit de la acesta drept multumire stapanire asupra unui cartier al Parisului, care astazi ii poarta numele ; Montmartre ( celebrul cartier parizian) numele provine de la « Muntele Martirilor », cu referire la locul de martiriu al Sf Dionisie, primul episcop al Parisului si a celor impreuna cu el.

« Inca din timpurile apostolice, credinta ortodoxa a lui Hristos a fost propavaduita in Galia, in ceea ce este acum Franta. Bisericii Ortodoxe ii apartinea Sf Martin de Tours, acelasi lucru este adevarat si pentru marele Sfant Ioan Casian, intemeietorul manastirii de langa Marsilia – unde pentru multi ani a dat pilda de viata ascetica -, cat si pentru Sf Gherman al Parisului si pentru Sf Genevieva, impreuna cu multi-multi altii. De aceea, credinta ortodoxa nu este straina poporului francez. Ea este credinta lui, marturisita aici in Franta din vechime, de catre stramosii lui ; este credinta parintilor lui. » ( Sf Ioan Maximovici)

PRETUL CUPRINDE : transport autocar, cazare 4 nopti în camere triple la hotel « Formule 1 », ghid , SUPLIMENT CAZARE în DUBLA : 40 € / fiecare din cele 2 persoane / sejur SAU 80€ / camera / sejur

PRETUL NU CUPRINDE : masa, intrarea la muzee & croaziera pe Sena, asigurarea medicala. Pretul este calculat pt grup de 48 pers.

1. acesta este un program cadru si cuprinde lista cu obiectivele si repartizarea lor pe zile. În functie de conditiile meteorologice si posibilitatea medie de efort a grupului, agentia rezerva posibilitatea de reamenajare a programului pastrând însa n° de obiective propuse.
2. oferta standard cuprinde 15 camere triple pentru 45 elevi/ studenti` si 2 camere duble pentru 3 profesori

1. acesta este un program cadru si cuprinde lista cu obiectivele si repartizarea lor pe zile. În functie de conditiile meteorologice si posibilitatea medie de efort a grupului, agentia rezerva posibilitatea de reamenajare a programului pastrând însa n° de obiective propuse.
2. oferta standard cuprinde 15 camere triple pentru 45 elevi/ studenti` si 2 camere duble pentru 3 profesori

3. suplimentul « camera dubla » se achita numai daca se depaseste n° de 17 camere

Tags: ,