pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, 7/14 mai 2023. Optional SAHARA,14/18 mai. De la 840 euro + avionVa oferim un program crestin fara egal in Egipt, care cuprinde aproape toate obiectivele inscrise de aceasta tara in patrimoniul UNESCO!

Programul din luna mai 2023 este format din doua module:

Egiptul crestin cu Sinai (1), 7/14 mai (7z), 840 euro + avion

Sahara crestina (2), 14/18 mai (5z), 499 euro + avion

Cu doua exceptii (templul Abu Simbel si Cairo islamic), aceste doua programe includ TOATE obiectivele pe care Egiptul le-a inscris in Patrimoniul mondial UNESCO.

PROGRAME: 

EGIPTUL CREȘTIN (1), 07/14 mai 2023 (7z)

Pe urmele Sfintei Familii, Sf Mina, Sf Antonie cel Mare, Sinai

Ziua 1: DUMINICA 07 mai 2022: CAIRO

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara la ora 22:00. Zbor de noapte. 00:45 / 03:30. BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Optional dimineata intre orele 08:30 – 10:00,  participare la Sfanta Liturghie la Biserica Grec-Ortodoxa Sf M Mc Gheorghe. Programul incepe la ora 10:00, cu vizita in Old Cairo, Cairo Crestin: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968.  Traditiile (festivalurile) legate de prezenta Sfintei Familii in Egipt (Fuga in Egipt) au fost incluse in decembrie 2022 pe Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al lumii. Cina, cazare Cairo, Hotel 4* .

Ziua 2: LUNI 08 mai : WADI NATRUN, SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, vizitam Wadi Natrun / Valea Nitriei, zona parintilor din Patericului egiptean (manastiri de sec IV, in functiune pana azi): Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru). In functie de timp, izvorul Al Humra – aici  Pruncul Iisus a făcut minunea aparițiri unui izvor de apă dulce (pentru nevoile lor), în mijlocul zonei de lacuri cu nitrați.

Manastirea SF Mare Mucenic MINA, mormantul si moastele Sf  Mare Mc Mina (Site Abu Mena, obiectiv UNESCO). Cina si cazare la Alexandria h4*, port la Marea Mediterana. 

Ziua 3: MARTI 09 mai: ALEXANDRIA, DELTA NILULUI, pe urmele Sfintei Familii

Dupa micul dejun, scurta vizita in Alexandria: locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), celebra Biblioteca din Alexandria. Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Apoi plecam spre est, catre Delta Nilului (acum asanata), prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (copta) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosit  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. In functie de timp, Manastirea Sf Demiana, prima manastire de maici crestine. Cina, cazare la Cairo h4*. 

Ziua 4: MIERCURI 10 mai : CAIRO, SHARM EL SHEIK , SINAI

Dupa micul dejun, plecam la aeroport, zbor spre Sharm el Sheik, apoi mergem cu autocarul (2h30min)  Sinai, patrimoniu UNESCO. Cina si cazare H3*. Noaptea, optional: Escaladarea Muntelui Sinai – muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Rasarit de soare pe Sinai. Coborarea muntelui sfant. Alternativa: Sfanta Litiurghie la Manastirea Sf Ecaterina. 

Ziua 5: JOI 11 mai:  SHARM EL SHEIK, CAIRO

Dupa micul dejun, plecare spre Sharm el Sheik cu autocarul, pranz si relaxare la un resort la malul Marii Rosii, la Sharm el Sheik . Cina, cazare hotel 4*.

Ziua 6: VINERI 12 mai : CAIRO, SHOPPING

Dupa micul dejun zbor catre Cairo. Vizita crestina: Manastirea Sf Simion de pe Muntele Gunoierilor  (21.000 locuri, cea mai mare din Orientul Mijlociu). Apoi vizitam zona Giza, Cairo antic: Piramidele si Sfinxul (patrimoniu UNESCO). Cumparaturi: Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), magazine de bumbac. Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, cu o camera a mumiilor (25$). Seara vizitam Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Plecare spre Marea Rosie (2h), cina, cazare la h5* la Ein Sokhna.

Ziua 7:  SAMBATA 13 mai : Man SF ANTONIE CEL MARE, Man SF PAVEL

Mic dejun. In timpul zilei vizitam Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii crestine. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert. Optional: croaziera cu Submarinul Galben (fauna si flora subacvatica, bariera de corali – 35 €). Plecare la Cairo, cina si apoi prezentare la aeroport.

Optiunea 1: plecare spre Romania, zbor intre orele 03:30 / 07:20

Optiunea 2: continuarea programului in Sahara, de-a lungul Vaii Nilului spre Luxor

EGIPTUL CREȘTIN (2), 14 / 18 mai 2023 (5 z)

Sahara, de-a lungul Vaii Nilului, intre Cairo si Luxor

Pt cei care vin din Romania pt acest modul 2: Intalnire in Aeroportul Otopeni SAMBATA 13 mai 2023 seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte. 00:30/3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Intalnire cu grupul déjà aflat in Egipt (Modulul 1, perioada 7/14 mai 2023)

Ziua 1: DUMINICA 14 mai  : FAYOUM

Dupa micul dejun, participam la Sfanta Liturghie la Biserica grec-ortodoxa a Sf M Mc Gheorghe din Old Cairo. Apoi plecam din Cairo spre sud, in final ajungem la Luxor. Azi vizitam Oaza Fayoum. Programul cuprinde:*Vizita la Valea Balenelor (UNESCO), areal si muzeu (20 euro)* Safari cu Land Cruiser catre lacurile din adancul desertului Sahara (pranz la beduini) . Cina si cazare in Fayoum. 

Ziua 2: LUNI 15 mai  : MINYA

Dimineata, dupa micul dejun, continuam drumul spre sud.

*Prima manastire in care a vietuit (20 de ani) Sf Antonie cel Mare, la marginea satului in care s-a nascut. Beni Swef. Apoi a plecat in pustiu.

*Manastirea Sintei Fecioare (Der El Hammam), cunoscuta si sub numele de Manastirea Sf Isaac. Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac, unul dintre discipolii Sf Antonie. La fel ca si Demiana, a fost ucis in timpul persecutiilor lui Diocletian.

Zidurile cu “fagurii” (din pamant) ai albinelor care au pazit manastirea cata vreme aceasta nu a mai avut vietuitori sunt marturie si azi de grija Maicii Domnului pentru acest loc sfant.

* Zona Abo Hinnis (Sf Ioan), loc de popas al Sfintei Familii. Aici se afla orasul Ansana / Antinoopolis, orasul mucenicilor, aici au fost martirizati mai mult de un million de crestini, in vremea persecutiilor lui Diocletian (303-304). Biserica Sf  MMc Gheorghe si  Biserica Sfintei Fecioare, in care se afla moastele Sf Mucenic Filimon, protectorul făcătorilor de spectacole din Romania. Cina si cazare la Minya, hotel 4* pe malul Nilului.

Ziua 3: MARTI 16 mai: MINYA, SOHAG

Dupa micul dejun vizitam Biserica Sf Ioan Colov (sec 4-5) loc in care aceste a petrecut ultimii ani ai vietii (plecat din valea Nitriei).  Apoi mergem spre Assiut , pentru a vizita ultimele manastiri legata de calatoria Sfintei Familii in Egipt.

Manastirea Arsa (Deir al Muharraq), unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj crestin din Egipt aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam. Aici, conform traditiei copte, Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 5 zile intr-o grota deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici crestine din lume. Se spune ca piatra de altar i-a fost pat Pruncului Sdfant, in timpul sederii aici. Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem“. Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa se intoarca in Israel. Cina si cazare la hotelul Manastirii Dronca.

Ziua 4: MIERCURI 17 mai: DRONCA, SOHAG, LUXOR

Dupa micul dejun vizitam Manastirea Dronca, apoi continuam drumul spre sud.

Manastirea Dronca (Manastirea Sfintei Fecioare Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la Betlehem. Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an, mai ales in luna august -luna in care, conform traditiei, Sfanta Familie a trecut pe aici. Aparitii frecvente ale Fecioarei Maria (Festival august – Patrimoniul imaterial UNESCO).

Manastirea Alba, situata la 4 km distanta de Manastirea Rosie. A fost fondata in anul 442 de catre Sfantul Pigol. Manastirea a fost renovata in perioada in care Sf Shenouda a devenit staretul lacasului de cult. De la 30 de calugari, manastirea a ajuns sa aiba peste 2000 de calugari si 1800 de maicute, pana in anul 466, la moartea Sf Shenouda.

Manastirea Rosie, situata in apropierea orasului Sohag, important centru crestin copt din Egiptul de Sus, in secolul al 5-lea. Aceasta manastire a fost inchinata Sfantului Paisie (nu trebuie confundat cu Sfantul Paisie cel Mare care a trait in Valea Nitriei). In biserica din sec. 5 picturile acopera aproximativ 80% din pereti, biserica de aici fiind una din cele mai importante biserici – din punct de vedere istoric – aflate in Egipt. Cina si cazare in Luxor, H 4*.

Ziua 5: JOI 18 mai: LUXOR

Optional: dimineata devreme, zbor cu balonul cu aer cald desupra Luxorului (100€).

Mic dejun, apoi vizita optionala pe malul de vest al Nilului (35 €), obiective incluse in Patrimoniul UNESCO :  Valea Regilor, Templul Hashepsut, Colosii lui Memnon Alternativa:  timp liber, bazarul din Luxor. Cina in Luxor, plecare spre aeroport.  Pe traseu vizitam Manastirea Sf Pahomie cel Mare (Bakhomious, Deir el Shayed) intemeietorul vietii de obste. Camera cu 100 sfinte moaste. Zbor Luxor / Cairo seara (22:00 / 23:00) sau similar.

Vineri 19 mai, zbor Cairo/ Bucuresti intre orele 03:05 / 06:55.

————————————————————————

PRETURI

Egiptul crestin cu Sinai, 7/14 mai (7z/7n)

840 euro+ avion (grup de minim 26 pers)

Pt grup mai mic:

890 euro (grup 21-25 pers)

960 euro (grup 15-20 pers)

Supliment SGL: 240 euro

Se adauga biletele de avion.

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5* in: Cairo (3n), Alexandria (1n), Sinai (1n), Sharm el Sheik (1n), Ein Sokhna (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local, Preot insotitor  si Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet Avion TAROM (332 euro)

Bilet avion  Cairo /

Sharm el Sheik / Cairo (95 euro)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (40€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

Sahara crestina, 14/18 mai (5z), 499 euro + avion

499 euro+ avion (grup de minim 26 pers)

Pt grup mai mic:

520 euro (grup 21-25 pers)

575 euro (grup 16-20 pers)

Supliment SGL: 140 euro

Se adauga biletul de avion.

PRETUL CUPRINDE

Cazari 5 nopti in hotel 3*, 4*, 5*: Cairo (2n), Fayoum (1n), Minya (1n), Dronca (1n), Luxor (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local, Preot insotitor  si Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet Avion TAROM

Bilet avion  Luxor / Cairo (~50€)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (25€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

—————————————————————

Conditii de intrare: 

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt


NOTA: Incheierea contractului dintre turist si agentia de turism se efectueaza la data platii avansului, informatiile precontractuale si contractul fiind afisate pe siteul agentiei de turism. Nu este necesara incheierea in forma scrisa a unui contract in cazul agentiilor care functioneaza on-line, dar la cererea expresa a turistului, putem incheia contractul si in forma scrisa.

—————————————————————-

Informatii si inscrieri

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,