pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT 3: Sahara, 16/18 sept (3z), Pret: 340 euro + avionSfânta Familie, mucenicia primelor veacuri creștine, primele mănăstiri…

Programul se desfasoara inaintea programului Egiptul Crestin (19/25 sept 2022).

 

Pt cei care vin din Romania: Intalnire in Aeroportul Otopeni JOI 15 sept 2022 seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte, de la ora 0:30. Se ajunge la Cairo vineri la 2:15.

BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun.

Ziua 1: VINERI 16 sept : FAYOUM, Minya

Dimineata la ora 09:00, dupa micul dejun, plecam din Cairo spre sud. Vizitam :

Manastirea Sintei Fecioare (Der El Hammam), cunoscuta si sub numele de Manastirea Sf Isaac. Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac, unul dintre discipolii lui Sf Antonie. La fel ca si Demiana, a fost ucis 29 in timpul persecutiilor lui Diocletian. Zidurile cu “fagurii” (din pamant) albinelor care au pazit manastirea cata vreme aceasta nu a mai avut vietuitori sunt marturie si azi de grija Maicii Domnului pentru acest loc sfant.

Manastirea Deir Abo Hinnis, Minya, in care se afla moastele Sf Mucenic Filimon, protectorul făcătorilor de spectacole (Biserica Sf M Mc Gheorghe, Biserica Sfintei Fecioare Maria) . Biserica Sf Ioan Colov (sec 4-5) loc in care aceste a petrecut ultimii ani ai vietii. Ansana / Antinoopolis, orasul mucenicilor – aici au fost martirizati mai mult de un million de crestini, in vremea persecutiilor lui Diocletian (303-304).

Cina si cazare la Minya, hotel 4* pe malul Nilului.

Ziua 2: SAMBATA 17 sept: MINYA, DRONCA

Dupa micul dejun plecam spre Assiut – ultimele manastiri legata de calatoria Sfintei Familii in Egipt:

Manastirea Arsa (Deir al Muharraq), unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj crestin din Egipt aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam. Aici, conform traditiei copte, Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 5 zile intr-o grota deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici crestine din lume. Se spune ca piatra de altar i-a fost Pruncului pat in timpul sederii aici. Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem“. Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa se intoarca in Israel.

Manastirea Dronca (Manastirea Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la Betle-hem. Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an, crestini care viziteaza locul cu precadere in luna august, luna care, conform traditiei, este luna in care Sfanta Familie a trecut pe aici. Cina si cazare la hotelul Manastirii Dronca.

Ziua 3: DUMINICA 18 sept: SOHAG, LUXOR

Dupa micul dejun plecam sprer sud: Sohag si Luxor.

Manastirea Alba, situata la 4 km distanta de Manastirea Rosie. A fost fondata in anul 442 de catre Sfantul Pigol. Manastirea a fost renovata in perioada in care Sf Shenouda a devenit staretul lacasului de cult. De la 30 de calugari, manastirea a ajuns sa aiba peste 2000 de calugari si 1800 de maicute, pana in anul 466, la moartea lui Shenouda.

Manastirea Rosie, situata in apropierea orasului Sohag, un important centru crestin copt din Egiptul de Sus, in secolul al 5-lea. Aceasta manastire a fost inchinata Sfantului Paisie (nu trebuie confundat cu Sfantul Paisie cel Mare care a trait in Valea Nitriei). In biserica (din sec 5) picturile acopera aproximativ 80% din pereti, nise, coloane, pilastri, pavi-mente si abside. Biserica adaposteste de asemenea o icoana cu o vechime de o mie de ani. Forma bisericii si pictura ornamentala, combinate cu sculptura si arhitectura monu-mentala, fac din aceasta una din cele mai importante biserici – din punct de vedere istoric – aflate in Egipt.

Luxor – Cina, apoi plecare catre aeroport. Pe traseu vizitam Manastirea Sf Pahomie cel Mare (Bakhomious, Deir el Shayed) intemeietorul vietii de obste. Camera cu 100 sfinte moaste.

Zbor Luxor / Cairo seara (19:45/20:55).

Luni 19 sept, optiuni:

* Se continua cu programul Egiptul crestin (19-25 sept) SAU

* Intoarcere in Romania, zbor Cairo/ Bucuresti intre orele 03:05 / 06:55.

—————————-

PRET PROGRAM (3 zile / 3 nopti) :

340 euro+ avion (grup de minim 26 pers)

Pt grup mai mic:

360 euro (grup 21-25 pers)

385 euro (grup 16-20 pers)

430 euro (grup 10-15 pers)

Supliment SGL: 95 euro

Se adauga biletul de avion Luxor / Cairo (aprox 97 euro)

———————-

PRETUL CUPRINDE

Cazari, cate o noapte la : Cairo, Minya, Dronca, Hotel 3*-4*

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu microbuz turistic

Ghid local

Insotitor din partea agentiei

 

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet avion Tarom

Bilet avion Luxor / Cairo (97 € )

Masa de pranz,

Programele optionale 

Tips – ghid, sofer local

25€ / pers, grup minim 21 pers

30€ / pers, grup de 10-20 pers

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt.

——————————-

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,

One Reply to “EGIPT 3: Sahara, 16/18 sept (3z), Pret: 340 euro + avion”

Comments are closed.