pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT 4: Egiptul Crestin. Sinai, 19/25 sept (7z), Pret: 740 euro + avionVarianta a programului Egiptul crestin (19/25 Sept 2022), cu doua nopti cazare la Sinai (in loc de una – in programul de baza) si posibilitatea de a organiza programe de vizita suplimentare in zona Manastirii Sf. Ecaterina.

Ziua 1: LUNI 19 sept 2022: CAIRO

Intalnire in Aeroportul Otopeni duminica seara la ora 22:00 (cel tarziu). Zbor de noapte. Se ajunge la Cairo la ora 3.15 (ora locala). BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 10 plecam spre zona Old Cairo,  Cairo Crestin: Biserica Grec-Ortodoxa Sf M Mc GheorgheBiserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Man Sf Mercurie. Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Cina, cazare Cairo, Hotel 4* .

Ziua 2: MARTI 20 sept : WADI NATRUN, SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, vizitam Wadi Natrun / Valea Nitriei, zona parintilor din Patericului egiptean (manastiri de sec IV, in functiune pana azi): Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru). In functie de timp, izvorul Al Humra – aici  Pruncul Iisus a făcut minunea aparițiri unui izvor de apă dulce (pentru nevoile lor), în mijlocul zonei de lacuri cu nitrați. Izvorul este folosit și în prezent.

Manastirea SF Mare Mucenic MINA, mormantul si moastele Sf  Mare Mc Mina.

Cina si cazare la Alexandria h4*, port la Marea Mediterana.

Ziua 3: MIERCURI 21 sept: ALEXANDRIA, DELTA NILULUI, pe urmele Sf. Familii

Dupa micul dejun, scurta vizita in Alexandria: locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), celebra Biblioteca din Alexandria. Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Apoi plecam spre est, catre Delta Nilului (acum asanata), prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (copta) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosit  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici.  In functie de timp, Manastirea Sf Demiana, prima manastire de maici crestine. Cina, cazare la Cairo h4*.

Ziua 4: JOI 22 sept : CAIRO, MAN. SF ANTONIE CEL MARE , MAREA ROSIE

Dupa micul dejun, vizite crestine: Manastirea Sf Simion de pe Muntele Gunoierilor si  Man Sf. Onufrie cel Mare, Biserica Sf Marina. Plecare spre Marea Rosie. Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii crestine. Dupa-amiaza la Marea Rosie. Cina si cazare la resort 5*, Ein Sokhna. 

Ziua 5: VINERI 23 sept:  Man Sf PAVEL TEBEUL , SINAI

Mic dejun. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert.  Apoi plecarea cu masina spre Muntele Sinai. Pe traseu se viziteaza Manastirea Sapte Fete. Cina si cazare la hotel 3* sau la Manastirea Sf Ecaterina. 

Ziua 6: SAMBATA 24 sept :  SINAI

Mic dejun, apoi, pe parcursul zilei, programe optionale in Sinai: Sihastria Sf Galaction si Epistimia (in care a vietuit si Sf Paisie Aghioritul intre anii 1962-1964; se afla la o ora de mers de la Man Sf Ecaterina) si Pestera Sf Ioan Scararul (la 8 km de Man Sf Ecaterina, in Wadi Et Tlah. Aici a vietuit Sf Ioan Scararul timp de 40 de ani). Seara intalnire cu grupul care vine cu avionul, apoi vizitam Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume. Rugul Aprins, Muzeul Manastirii Sf Ecaterina. Cina si cazare la Hotel  MorganLand 3* sau la manastire.

Noaptea, optional: Escaladarea Muntelui Sinai – muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Posibil: Sfanta Liturghie de noapte pe Muntele Sinai. Rasarit de soare pe Sinai (ora 5:34). Coborarea muntelui sfant. 

Ziua 7:  DUMINICA 25 sept : spre CAIRO

Dupa micul dejun plecam spre Sharm el Sheikh (orele 10:00/13:00), cazare, timp liber, odihna, relaxare la Marea Rosie. Cina, apoi zbor spre Cairo intre orele 21:30 / 22:30. Luni 26 sept, zbor spre Romania intre orele 03:05 / 06:55.

—————————-

PRET PROGRAM (7 zile / 7 nopti)

740 euro+ avion (grup de minim 26 pers)

Pt grup mai mic:

770 euro (grup 21-25 pers)

820 euro (grup 16-20 pers)

899 euro (grup 11-15 pers)

910 euro (grup 10 pers)

Supliment SGL: 195 euro

Se adauga biletul de avion Tarom (aprox 300 euro la data de 15.07.2022) si

Bilet avion intern  (Cairo/Sharm el Sheikh/Cairo, 175 euro dus/intors).

——————————–

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5*: Cairo (3n), Alexandria (1n), Sinai (2n), Ein Sokhna (1n), Sharm  el Sheikh (1/2 zi)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,

Insotitor din partea agentiei

 

PRETUL NU CUPRINDE                                                            

Bilet Avion TAROM

Bilet avion Cairo/Sharm el Sheikh (175 euro)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (40€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde.

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt.

—————————

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,