pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA Sfintelor Pesteri: KIEV, CERNIGOV, POCEAEV. 22 – 26 sept 2014 (5 zile), 170 euro


Reluam pelerinajele in nordul Ucrainei, acolo unde viata a reintrat in normal: KIEV, CERNIGOV, POCEAEV. Probleme inca au fost, dar la peste 700 de kilometri departare, spre tarmul Marii Negre, intr-o zona inchisa, spre Crimeea – dar zilele acestea s-a incheiat armistitiul, deci: S-A FACUT PACE IN UCRAINA!Poceaev

Va propunem acum un program absolut special, scurt, dar care include doua dintre cele trei mari lavre ale Ucrainei : LAVRA PECERSKA  din Kiev si LAVRA POCEAEV.  Ambele au un element comun: existenta pesterilor nevointelor duhovnicesti ale celor care, timp de sute de ani, pornind din secolul al zecelea pana in anii din urma, si-au inchinat viata numai Domnului. Acestor doua mari centre ale spiritualitatii slave li se adauga pesterile de la CERNIGOV si KITAEV, acolo unde veti putea constata cum se vietuia in rugaciune, in vremurile in care vasele liturgice erau de lemn, dar credinta de aur!

 

PROGRAM: 

Ziua 1 – luni 22 sept: NORDUL MOLDOVEI

Plecare cu autocarul:

–       Ora 6,30 – plecare din Bacau. Traseu spre Suceava.

–       Suceava, inchinare la moastele Sf Ioan cel Nou de la Suceava – in manastirea construita in anul 1522, actualmente sediul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

–       Scurta oprire la Manastirea Boian – Icoana Maicii Domnului de la Boian, facatoare de minuni; Manastirea Banceni, cu paraclis inchinat Sf Serafim de Sarov – manastiri romanesti in Ucraina.

–       Drum catre Kiev, se ajunge seara. Cazare la Hotel Slavutich**.

 

Optional: zbor catre Kiev, cazare la hotel Slavutich, intalnire cu grupul sosit cu autocarul.

 

Ziua 2 – marti 23 sept: KIEV

–       Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei  –  de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

–       Participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor din Kiev. Vizitarea marii lavre.

–       Vizitarea Sihastriei Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea.

–       Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev, timp liber. Optional: masa la o autoservire.

–       Cazare la Hotel Slavutich**.

 

Ziua 3 – miercuri 24 sept: CERNIGOV

–       Optional: Participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor.

–       Ora 10.30 plecarea spre Cernigov:

 • Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069). Inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ), Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni) si Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.
 • Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea);
 • Pestera cu biserici subterane de la anul 1000.

–       Reintoarcerea in Kiev, cazare la Hotel Slavutich**.

 

Ziua 4 – joi 25 sept: spre POCEAEV

–       Optional: participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska

–       Ora 10, plecare spre Poceaev ( parcurs de 450 km, 8 ore)

–       Se ajunge seara la Lavra Poceaev, cazare la hotelul lavrei, optional masa la autoservirea lavrei

 

Ziua 5 – vineri 26 sept: POCEAEV

Lavra Adormirea Maicii Domnului din Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera din fata invaziei turcesti in aceasta padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparuit un izvor. Prima atestare scrisa dateaza insa din 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk.

–       Participare la Sf Liturghie la Lavra Poceaev, inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev (se coboara de deasupra altarului doar dimineata, dupa Sf Liturghie).

–       Inchinare la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie de la Poceaev; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand)

–       La pranz plecare spre Romania, parcurs de zi cu autocarul ( 520 km pana la Bacau, 9 ore)

 

Pretul, in functie de numarul de pelerini:

 

Cazare Kiev, hotel 2*, camere economy (loc in camera dubla, cu baie proprie)

 

Nr pers

45

40

35

30

25

20

Pret / EURO

170

175

185

200

215

245

Pret / LEI

765

790

830

899

970

1100

 

Pentru un plus de confort, diferente pentru 3 nopti cazare, cumulat:

–       Single 2* – supliment de 20 euro (sau 90 lei)

–       Loc in camera dubla 3* – 10 euro (sau 45 lei)

–       Single 3* – 40 euro (sau 180 lei)

 

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar turistic*** ( 50 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile)
 • Cazari: Hotel Slavutich 2* Kiev, 3 nopti / camera economy, aproape de Lavra Pecerska;

hotelul Lavrei Poceaev, 1 noapte

 • Parcurgerea programului
 • Mapa cu materiale documentare
 • Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa

 

Pretul nu cuprinde:

 • Intrarile la obiective turistice ( pentru obiectivele optionale se aloca timp de vizitare in program) Obiectivele religioase nu percep taxa de intrare
 • Masa – la Lavra Poceaev este o cantina pt pelerini, foarte ieftina. In Kiev asiguram opriri la o autoservire, iar langa hotel este un magazin alimentar cu raion de preparate culinare.
 • Asigurare medicala ( se poate incheia direct la agentia de turism)
 • Alte elemente decat cele trecute in program.

 

NOTE :

 • Documentare:  http://miriamturism.wordpress.com/2011/08/20/ucraina-pesterile-nevointei-duhovnicesti/
 • Orele trecute in program sunt orientative, calculate in  funcţie de distantele de parcurs.
 • Pentru inscriere: copie dupa pasaport si buletin, plata avansului de 30%, incheiere asigurare medicala
  • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
  • Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 0600 1659 1530, cont in lei: RO40 RZBR 0000 0600 1659 1523. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 4 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

 

MIRIAM MI TOURISM

Poiana Sarata nr 244, Com Oituz, Jud Bacau,

Tel: 0234.337.990 sau 0723.645.180

Email: office@miriamturism.ro si miriamturism@yahoo.com

Site: www.miriamturism.ro,

 

Tags: , , , , , ,