pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

De la KIEV la MOSCOVA… Weekend, 20-24 Sept 2014 (5 zile), de la 365 euro (avion inclus)


Pechersk-LavraReluam pelerinajele in nordul Ucrainei, acolo unde viata a reintrat in normal: LAVRA PECERSKA DIN KIEV, SFINTII CERNIGOVULUI si continuam cu Rusia : MANASTIREA OPTINA, MANASTIREA SERPUHOV, MOSCOVA si LAVRA SF SERGHIE DE RADONEJ. Fabulos – din punct de vedere duhovnicesc – spatiul slav…  Va propunem un pelerinaj scurt, de week-end, de doar 5 zile, dar extrem de concentrat si , poate, tamaduitor pentru suflet si trup.

Am telefonat colaboratorilor nostri din Kiev : viata decurge normal in Kiev, Cernigov, Poceaev, iar in Rusia a fost si este liniste.

PROGRAM: 

Ziua 1 – Sambata 20 sept: KIEV

–       Noaptea de vineri  spre sambata 19/ 20  sept, la ora 22, plecare din Bacau ( gara si Hotel Moldova)

–       Parcurs de noapte spre Kiev, se ajunge in jurul pranzului

–       Vizita LAVRA PECERSKA, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

–       In functie de timp, vizitarea Sihastriei Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea.

–       Cazare la Kiev, Hotel Slavutich**

 

Ziua 2 – Duminica, 21 sept: CERNIGOV

–       Ora 6, participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor, apoi la ora 8,00 plecarea spre Cernigov

–       Cernigov:

 • Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069). Inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ), Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni) si Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.
 • Pestera cu biserici subterane de la anul 1000.
 • Izvorul tamaduitor de boli de ochi al Sf Antonie, intemeietorul Lavrei Pecerska din Kiev ( Sf Antonie era din Cernigov).

–       MANASTIREA OPTINA, RUSIA, centrul spiritualitatii ruse in sec al XIX-lea. Cazare la manastire.

 

Ziua 3 – Luni 22 sept: MAN OPTINA, MAN SERPUHOV, MOSCOVA

–       Dimineata, participare la prima Sf Liturghie la MAN OPTINA, apoi vizitarea manastirii si a capelei celor trei noi mucenici ai Optinei din anul 1993: Parintele Vasile, Monahii Trofin si Ferapont.

–       Ora 11 – plecare spre MANASTIREA SERPUHOV, Icoana Maicii Domnului Izbavitoare de patima betiei si de alte dependente ( fumat, droguri …)

–       MOSCOVA, cazare la hotel Azimut 3*

 

Ziua 4 – Marti 23 sept: MOSCOVA

MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

 

Zi dedicata Moscovei:

 • Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, SFANTA MATRONA.

La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. 

 

 • Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
 • Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central.
 • Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum sau din Parcul Central
 • Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel Azimut 3*.

 

Ziua 5 – Miercuri 24 sept: MOSCOVA

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie. Duminica, acces pana la ora 17 (deschis pana la ora 18).
 • FABRICA SOFRINO, cea mai mare fabrica de obiecte religioase ortodoxe din lume. Cumparaturi.
 • Dupa pranz, plecare la Serghiev Posad (70 km nord de Moscova), vizitarea marii LAVRE a SFINTEI TREIMI a SF SERGHIE DE RADONEJ ( patrimoniul UNESCO)

 

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

 

Plecare catre Aeroportul Sheremetievo, zbor catre Bucuresti la ora 21,15, cu escala la Riga intre orele 22 si 23,15. Se ajunge la Aeroportul Otopeni Bucuresti la ora  2,00.

Pretul  in functie de marimea grupului (pret in euro):

Pers in grup :

40

35

30

25

20

Pret program (5 zile), transport cu autocarul la dus

265

 

280

295

315

350

 

Se adauga pretul avionului Moscova – Bucuresti , zbor Air Baltic , pret 100 euro la data de 4 sept 2014 (pret in functie de data achizitiei).

 

Pretul cuprinde :

 

 • Transport cu autocar *** ( 50 locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer conditionat, TV, CD, minibar etc)
 • Cazare in Kiev ( Hotel Slavutich 2*, 1 noapte), Manastirea Optina ( conditii bune, 1 noapte), Moscova (Hotel Azimut 3*, 2 nopti)
 • Mic dejun, la hotelul din moscova
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice
 • Mapa cu materiale documentare
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

 

Pretul nu cuprinde:

 

 • Biletul de avion , Moscova – Bucuresti , zbor Air Baltic , pret 100 euro la data de 4 sept 2014 (pret in functie de data achizitiei).
 • Viza turistica pt Federatia Rusa – 50 $ in regim normal ( pasaportul sta in Consulat 5 zile lucratoare);  pt obtinerea vizei in timp mai scurt, taxa de urgenta este 100 $.
 • Intrari la obiective turistice si culturale: Kremlin, Galeriile Tretiakov, Catedrala Vasile Blajenii, (aprox 30 euro in total)
 • Asigurarea medicala Rusia (obligatorie pt obtinerea vizei)
 • Alte elemente decat cele trecute in program

 

NOTE :

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului
  • incheiere asigurare medicala ( la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).

 

 • Avans necesar pentru inscriere: 100 euro. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional). Diferenta se poate achita pana la momentul plecarii.

 

 • Dosarul pt viza include:
  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil cel putin inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

  • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 0600 1659 1530. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( daca este cazul); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

MIRIAM MI TOURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, miriamturism19@yahoo.com

Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , , , , , , ,