pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

TARA SFANTA: Veniti sa luati LUMINA! (7 zile, Saptamana Patimilor si Invierea), 6-12 aprilie 2015, 750 euro


88060_lumina33SĂPTĂMÂNA PATIMILOR ÎN ȚARA SFÂNTĂ

( 6 – 12 aprilie 2015, durata: 7 zile) 

Săptămâna Mare, cea mai concentrata din punct de vedere duhovnicesc perioada a anului, cu atat mai mult cu cat ne aflam pe locurile in care Mantuitorul nostru a Patimit si a Inviat! 

Saptamana de rugaciune, Denii, de vizite la locurile sfinte si mai ales de participare la procesiunile specifice numai acestei perioadei in Tara Sfanta:

 • Marti: Sfintirea apelor de catre Patriarhul Ierusalimului, la Apa Iordanului
 • Joia Mare: Spalarea picioarelor ucenicilor, slujba la Biserica Sfantului Mormant
 • Vinerea Mare: Drumul Crucii
 • Sambata Mare: Coborarea LUMINII SFANTE la Biserica Sfantului Mormant
 • Duminica INVIERII : participare la slujba de nopate la Sfantul Mormant.

 

PROGRAM: 

Ziua 1: Luni 6 aprilie: BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA!

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 7.30, zbor ELAL la ora 10.45, se ajunge la Tel Aviv la ora 13.20. BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA! Plecare spre Ierusalim, vizitam Grădina Ghetsimani. Mormântul Maicii Domnului, Biserica Sfantului Mormant. Plecare spre Bethleem, cina si cazare hotel 3*.

 

Ziua 2: marti 7 aprilie : IORDAN, IERIHON

De dimineata la ora 7 pornim spre Manastirea Hozeva: Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Peştera în care a pustnicit Sf. Prooroc Ilie. Continuam cu Valea Iordnului, : Sfinţirea apelor de către Patriarhul Ierusalimului in apropierea locului Botezului Domnului .  Mănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan (pestera care a adapostit Sf Familie in timpul Fugii catre Egipt; Sf Zosima si Maria Egipteanca). In functie de timp: Muntele Ispitirii / Carantania si Biserica Dudul lui Zaheu. Asezamantul Romanesc din Ierihon. Cina si cazare la Bethlehem.

 

Ziua 2: miercuri 8 aprilie : GALILEEA

Astazi vizitam cea mai frumoasa zona a Israelului, cea in care Mantuitorul Iisus a crescut si in care si-a inceput propavaduirea: Galileea. Muntele Tabor. Nazareth (Biserica Bunei Vestiri), Canaa Galileii (prima minune, transformarea apei in vin la nunta Sf Ap Simon), Capernaum, Thaba, Muntele Fericirilor. Cina si cazare la Bethlehem.

 

Ziua 4: JOIA MARE 9 aprilie : IERUSALIM, BETHLEEM

Dimineata la ora 9, Slujbă la Biserica Sf. Mormânt – procesiunea Spălarea Picioarelor Ucenicilor. Muntele Sion: casa in care a locuit Maica Domnului ( a Sf Ap Ioan), Foisorul Cinei cele de Taina (Joia Mare, casa Sf Ap Matei), Mormantul Regelui David.

Mergem apoi la Bethleemul – Biserica Nasterii Domnului. Pustiul Iudeii: Manastirea Sf Sava ( tipic de viata ca la Sf Munte Athos, au acces in manastire doar barbatii) si Manastirea Sf Teodosie, incepatorul vietii de obste in Tara Sfanta. Seara – Denia celor 12 Evanghelii la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim sau la Biserica Nasterii din Bethleem. Cina si cazare la Bethlehem.

 

Ziua 5: VINEREA MARE 10 aprilie : BETANIA, SAMARIA, IERUSALIM

Dimineata mergem la Betania, mormantul lui Lazar. Samaria – Fantana lui Iacob si locul muceniciei Noului Mucenic Filumen.  Ierusalim, DRUMUL CRUCII, finalul procesiunii la Biserica Sfantului Mormant. Manastirea Lemnul Sfintei Cruci. Muntele Eleon, Manastirea ruseasca a Inaltarii, Locul Inaltarii Mantuitorului, Manastirea Tatal Nostru,

Seara – Denia Prohodul Domnului, Asezamantul Romanesc de la Ierusalim sau nopatea – Denia Prohodul Domnului ( in limba greaca)  la Biserica Sfantului Mormant.

Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*

 

Ziua 6: SAMBATA MARE 11 aprilie : SFANTA LUMINA, IERUSALIM

Dimineata incercam sa intram in Biserica Sfantului Mormant, pentru a fi martori ai marii minuni care se desfasoara anual, numai la Pastele Ortodox si numai la slujba oficiata de Patriarhul Ortodox al Ierusalimului: coborarea LUMINII SFINTE la Mormantul Domnului!

Dupa-amiaza, odihna. Slujba Invierii la Biserica Sf Mormant ( slujba de noapte, de la ora 23).

Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*

 

Ziua 7: Duminica 12 aprilie : INVIEREA DOMNULUI (Sfintele Pasti) HEBRON, EIN KAREM, LOD

In ziua marelui praznic al crestinatatii, Invierea Domnului, vom participa la A Doua Inviere, in functie de ora la care se slujeste, la un locas orthodox. Dimineata mergem la Hebron, Biserica rusa de la Stejarul din Mamvri – locul in care s-a aratat Sfanta Treime sub forma celor Trei Ingeri Patriarhului Avraam si Saarei. Apoi pecam spre Ein Karem, locul in care s-a nascut Sf Ioan Botezatorul. Optional: Even Saphir, locul in care a crescut Sf Ioan Botezatorul. Ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant / Biserica Invierii Domnului. Plecare spre aeroportul din Tel Aviv cel tarziu la ora 15, pe traseu oprire la Lod – mormantul Sf Mare Mucenic Gheorghe, pe locul case mamei sale, palestinianca. Prezentare la aeroport la ora 16,30, zbor ELAL la ora 19,25 / se ajunge la Bucuresti la ora 22.15.

————————————————————————————————————————————-

PRET : 750 euro, grup de 40 persoane.

Pentru un grup mai mic, pretul devine:

35 – 39 persoane in grup: 770 euro

30 – 34 persoane in grup: 799 euro

25 – 29 persoane in grup: 850 euro

20 – 24 persoane in grup: 899 euro

 

Supliment camera single: 120 euro.

Supliment pt cazare ultimele doua nopti in Ierusalim: 60 euro (loc in camera dubla)

 

Pretul cuprinde:

 • Bilet avion, cursa ELAL, toate taxele incluse
 • Autocare***. Transferuri aeroport sosire si plecare.
 • Cazari la 3* in Israel.
 • Masa: mic dejun si cina, buffet suedez. Se pot asigura preparate de post, la cerere.
 • Intratre la obiectivele turistice cuprinse in program,
 • Taxiuri la Manastirea Sf Sava si Mt.Tabor
 • Preot insotitor
 • Ghidaj specializat, insotitor din partea agentiei
 • Tipsuri (bacsisuri) pentru ghizi si soferi

Pretul nu cuprinde:

 • Masa de pranz
 • Programele optionale
 • Transportul in Romania (casa / Aeroportul Otopeni / casa)
 • Asigurare medicala , Asigurare storno
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

 

NOTE :

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programulu.
 • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

  

Organizator: MIRIAM MI TOURISM

Romania, Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180, E-mail : miriamturism@yahoo.com,

Site: www.miriamturism.ro,

Blog: http://miriamturism.wordpress.com/

Tags: , , , ,