pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SOCOTRA, cel mai straniu loc de pe Pamant!


Cu siguranta nu ati stiut ca… socotra_november_108

… datorita izolarii sale si conditiilor climatice specifice, Insula Socotra este astazi un paradis terestru ramas intact de 20 de milioane de ani, cu 300 de specii de plante si animale care traiesc numai aici ( o treime din cele 800 specii inventariate de specialisti), cu peisaje superbe si uneori ciudate, ca de pe alta planeta – acesta bio-diversitate de exceptie determinand oamenii de stiinta sa o includa in patrimoniul UNESCO ca site natural protejat la nivel mondial ( 70% din teritoriul insulei are acest statut!). Datorita particularitatilor sale, Insula Socotra este socotita cel mai straniu loc de pe Pamant! 

… pe Insula Socotra se afla cea mai mare si mai veche padure de arbori de tamaie din lume, tamaia fabricata de localnici fiind vanduta in aur inca de pe vremea faraonilor egipteni ( care o foloseau in ritualurile religioase si pt mumificari…) Si astazi puteti cumpara de aici cea mai buna, cea mai autentica tamaie din lume, cu arome diferite, in functie de specia si vechimea arborelui din care este extrasa rasina.

Iar surprizele nu se opresc aici! Veniti cu noi in Socotra:

 

PROGRAM:

Ziua 0, marti : PLECAREA

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 8,00 zbor Bucuresti – Istambul ( Turkish Airlines) la ora 10,15, se ajunge la ora locala 11,40. Timp liber in Istambul ( putem vizita Catedrala Sf Sofia, Vlaherne etc). Zbor catre Sanaa la ora 20,45 , se ajunge la ora 2.25.

Ziua 1, miercuri: SOCOTRA, HADIBO, PLAJA DELISHA

Zborul local spre Insula Socotra este la ora 8,00, se ajunge pe insula la ora 10.30. BINE ATI VENIT IN SOCOTRA! Intalnire cu ghidul local (vorbitor de limba engleza), apoi transfer la hotelul din Hadibo pentru cazare si masa de pranz. Odihna, sau vizitarea impejurimilor capitalei insulei Hadibo: Oaza Ilha si plaja Delisha, cu nisipul sau alb, fin, laguna albastra (se poate inota) si impresionanta duna de nisip, de pe care se poate admira apusul de soare… Cina si cazare la Hotel 3* .

socotra-island delisha

 Cu siguranta nu ati stiut ca…

… Sf Ap Toma a increstinat, in anii 50 ai secolului intai, in drumul sau spre India, insulele Socotra ( la sud de Yemen), Maldive si Sri Lanka… Insula Socotra a fost crestina pana in secolul al zecelea, cand a imbratisat ( vrand – nevrand) islamul. In prezent in Insula Socotra toata populatia locala este musulmana. 

 

Ziua 2, joi : PESTERA HOQ, PLAJA ARHER

In aceasta dimineata ne trezim devreme, pentru a merge la Pestera Hoq. O ora mers pe jos ( moderat).

Pestera are 2,5 km lungime si reprezinta o adevarata comoara de istorie a Insulei Socotra. Glazura de calcit a pastrat nealterate inscriptii – scrieri vechi pe peretii pesterei – precum si desene, cum ar fi aceea a unei vechi nave comerciale. Altarele misterioase ( pt musulmanii de acum) atesta ca pestera era in vechime folosita pentru ritualuri religioase.

Apoi mergem la plaja Arher, locul de intalnire dintre apa sarata a Oceanului Insian, cu apa dulce care coboara din munti. La Arher gasim, de asemenea, o minunata duna de nisip – ultima parte a zilei este pentru inot sau pentru a urca pe duna, daca va simtiti in forma, pentru a vedea o panorama locala de exceptie… Daca este timp, mergem si la Capul Iresl. Reintoarcere la hotel.

 

Ziua 3, vineri : HOMHIL, MOMI, DIHAMRI

Arbori de tamaie Socotra

Astazi continuam sa exploram coasta de nord-est. Vom pleca cu masina la zona protejata Homhil, la care vom vizita cea mai veche si mai extinsa padure cu arbori de tamaie din lume.

Acum 2100 de ani, tamaia de Socotra era evaluata in aur – si era cautata inclusive de egipteni pentru mumificarea faraonilor si pentru ritualurile lor religioase… Cea mai mare si mai veche padure de arbori de  tamaie din lume produce in continuare aceasta rasina ( cu miros diferit in functie de specia si vechimea fiecarui copac) , iar locuitorii de aici vand la preturi mici marfa lor de cea mai buna calitate din lume.

Dupa masa vom merge la Valea Al Shifa, traversam cu masina platoul Momi, cu micutele sale asezari si vom ajunge la zona protejata Dihamri, zona recifului de corali, in care putem admira 4 din cele 5 specii de corali care cresc numai in Socotra! Veti vedea multe specii marine, daca vreti sa inotati sau sa faceti scufundari (zona Dihamri este binecuvantata cu mai mult de 200 de specii de pesti). Reintoarcere la Hadiboo, la hote

Ziua 4, sambata: SUDUL INSULEI

socotra17Dupa micul dejun, plecam cu masinile la Wadi Dfaarho, pe drum intalnim mici asezari si mici lacuri, la marginea canionului. Neobisnuit este copacul cu trandafirul desertului, intalnit pe peretii canionului. Vegetatia este luxurianta, verde, cu multe pasari si arbori de tamaie.

Ne continuam drumul spre zona formidabilelor dune de nisip de la Hayf si Zahef, care sunt formate datorita vantului care impinge nisipul catre versanii muntelui. Puteti incerca sa escaladati dunele, pentru a vedea un peisaj amplu, care merita tot efortul!

Continuam sa mergem cu masina catre sud, catre plaja Amak, unde puteti inota in apele clare ale Oceanului Indian! Reintoarcere la Hadiboo, la hotel.

 

Ziua 5, duminica: PLATOUL DIXAM, VALEA DRUHER

DSCF1017 (800x548)

Dupa micul dejun, vom traversa insula cu masinile 4X4, catre platoul Dixam si catre Shebahon viewpintona aceasta este renumita pentru arborii Sangele Dragonului, a caror rasina este colectata, folosita si comercializata de catre bastinasi. Este cea mai mare padure de arbori endemici Sangele Dragonului, padure cu doua milioane de copaci.

Acesta este, de asemenea, casa presurei de Socotra ( o pasare rara, din care mai traiesc cam 1000 de perechi). Ajungem la Punctul Shebahon, care ne ofera o vedere spectaculoasa a Vaii (Canionului) Druher, plina de formatiuni de piatra neobisnuite.

Ne vom continua drumul pe jos, dupa masa de pranz, intr-o plimbare usoara si, optional, se poate inota in luciurile de apa ale vaii. Reintoarcere la Hadiboo, la hotel.

Ziua 6, luni: QALANSIA, LAGUNA DETWAH, PLAJA SHOUB

Astazi ne indreptam spre vestul insulei, acolo unde este localizat un mic sat de pescari, Qalansyia. Asezarea are case traditionale, strazi inguste si o plaja imensa, plina de barci de pescuit, gata sa plece in larg pentru hrana zilei… Vom continua sa exploram Laguna Detwah, care este o zona marina protejata, renumita pentru peisajele sale magice…

socotra qalansia - 1

Veti fi incantati de limba alba de nisip, inconjurata de apele turcoaz ale golfului – este cu siguranta una dintre cele mai frumoase privelisti pe care le ofera Insula Socotra! Puteti sari in apa putin adanca – va veti simti ca in paradis! Fiti atenti insa la pisicile de mare, ca si la multimea de pasari pe care le veti observa in laguna! Vom merge cu barca spre plaja curate de la Shouab, vom admira stancile, vom pescui si poate vom putea vedea delfini si cormorani! Pe plaja gasim pomi de mangrove – si, daca doriti, puteti inota!

Reintoarcere la Hadiboo, la hotel.

 

Ziua 7, marti: AYHAFT / BROASTELE TESTOASE DIN QADAMA

Excursie in Parcul National Valea Ayhaft. In aceasta vale / canion sunt multe bazine de apa , in care puteti sa faceti baie sau scufundari, daca doriti! Jur imprejurul vostru veti vedea arborii Tamrind, arbori de castraveti (singura specie de castraveti care cresc in copac!!) si o mare varietate de pasari, cum sunt: vrabii de Socotra, pasarea soarelui de Socotra, grauri de Socotra… De fapt, zona Ayhaft este considerate o adevarata pepiniera naturala, avand in vedere abundenta speciilor endemic (care cresc doar aici) de plante, animale si pasari!

Socotra 11 (800x283)

Dupa ce ne vom bucura de zona Ayhaft, vom merge catre plaja Qadama, unde vom vedea broastele testoase de plaja. Reintoarcere la Hadiboo, la hotel.

 

Ziua 8, miercuri: LA REVEDERE, SOCOTRA!

Dimineata dupa un mic dejun la prima ora, vom merge la un magazine local, la o pepiniera ( florarie), apoi vizitam Asociatia femeilor din Socotra. Transfer la aeroport, zbor din Socotra catre Yemen la ora 11,00, se ajunge la ora 12,50, cazare hotel 3*. Vizita in Old Sanaa, piata veche. Cina si cazare in Sana’a.

 Sana’a , unul dintre cele mai vechi populate locuri ale lumii, Sana’a pastreaza in traditie faptul ca asezarea a fost intemeiata de catre unul dintre fii lui Noe – Shem. Situata la 2,300 m altitudine, Sana’a este de asemenea una dintre cele mai inalte capital ale lumii… In secolul al 6-lea, cand Sanaa era centrul de pelerinaj crestin al Arabiei, aici exista cea mai mare catedrala crestina din sudul Mediteranei secolului 6 ( azi complet distrusa, din materialele ei fiind construita marea moschee din centrul vechi). Old Sanaa, centrului vechi al capitalei Yemenite, intrat in Patrimoniul UNESCO: arhitectura traditionala araba extrem de bine conservata, cu cei mai vechi “zgarie-nori” din lume – cladiri inalte cu multe etaje, ridicate pe piatra, construite din caramida de pamant ars si bogat decorate cu gips alb. Moschei, minarete, caravanserai, bai publice, piete comerciale, porti, cladiri cu arhitectura similara specific locala  – toata arhitectura urbana proiectata unitar a cetatilor medievalel arabe este pastrata si bine pusa in valoare si astazi.

Sanaa, YemenSi cu siguranta nu ati stiut ca…

… In Sana’a, capitala statului Yemen, a fost construita in secolul al saselea, cea mai mare catedrala crestina la sud de Marea Mediterana. Imparatrul bizantin Iustinian a trimis doi arhitecti pentru ridicarea acesti edificiu, Sana’a devenind locul de pelerinaj crestin al lumii arabe timp de un secol, pana la aparitia profetului Mohamed ( care a ordonat ca, din materialele rezultate in urma demolarii acestei catedrale, sa se ridice o moschee!). Astazi mai exista, in Old Sana’a (patrimoniu UNESCO) un Martirium crestin si ruinele maretei catedrale.

… Yemenul este patria legendarei Regine din Saba, cea care a mers la inteleptul si puternicul rege Solomon pentru a invata regulile conducerii statale, ducandu-i in dar 4,5 tone de aur, pietre pretioase si aromate, toate provenite din regatul sau! Istoria ei este retinuta atat de Vechiul Testament, cat si de Coran si de legendele etiopiene…

 

Ziua 9, joi: SPRE ROMANIA

Dimineata la ora 4,45, zbor spre Istambul, se ajunge la ora 8,35. Timp liber in Istambul, zbor spre Bucuresti seara la ora 19,30, se ajunge la Otopeni la ora 20,50.

———————————————————————————————————————————————————-

Da, am fost in Socotra: FOTO-REPORTAJ

_______________________________________________________________________________________

PRET program, in functie de numarul de participanti:

 • Grup de minim 20 pers : 1550 euro + bilet avion Bucuresti / Sana’a / Bucuresti. 
 • Grup de 15 – 19 pers :     1650 euro + bilet avion Bucuresti / Sana’a / Bucuresti. 
 • Grup de 10 – 14 pers :     1770 euro + bilet avion Bucuresti / Sana’a / Bucuresti.
 • Grup de  6 – 9 pers :       1950 euro + bilet avion Bucuresti / Sana’a / Bucuresti.  

Valoarea biletului de avion este la aceasta data ( decebrie 2014) de 665 euro.  

Servicii incluse in pret :

– viza turistica pt Yemen

– transport cu avionul Sana’a – Insula Socotra si retur

– program in Insula Socotra 7 zile :

 • Transfer de la si catre aeroport
 • Transport cu masina 4X4, aer conditionat, sofer, combustibil ( pentru toate excursiile din program)
 • Cazare in hotel de 4* din Hadiboo ( capital Insulei Socotra), camera duble si single
 • Masa: 3 mese / zi, apa imbuteliata, bauturi racoritoare
 • O excursie cu barca
 • Permis de calatorie, taxe de intrare la parcuri nationale, taxe guvernamentale
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Insotitor grup din partea agentiei organizatoare

– program in Sana’a:

 • transferuri de la aeroport la hotel si retur
 • cazare la hotel Arabia Felix sau similar ( 3*), cu mic dejun,
 • vizita in Old Sana’a, patrimonial UNESCO

Servicii necuprinse in pret:

– excursiile optionale ( altele decat cele incluse in programul detaliat), scufundari

– alte cheltuieli decat cele mentionate in mod expres mai sus

– bacsisuri pt lucratorii locali ( nu sunt obligatorii, dar in cazul in care sunteti multumiti, sunt binevenite)

Note:

 • Pt obtinerea vizei de Yemen, rugam trimiteti o copie color a pasaportului dv. Viza se va aplica efectiv la momentul intrarii in vama, la sosire in Yemen (agentia noastra se ocupa de formalitatile de viza, serviciul este cuprins in pret) 
 • In Insula Socotra nu au fost niciodata si nu sunt probleme de risc personal. 
 • Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii 
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului. 
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale. 

 

 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale (de exp in Israel), dar se incearca parcurgerea, cu buna intentie, a tuturor obiectivelor, indiferent de ordinea de vizitare.

_________________________________________________________________________________

 MIRIAM MI TOURISM

Poiana Sarata nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro,

Site : www.miriamturism.ro

 

 

 

 

Tags: , ,