pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA Nordului Extrem, 22 – 30 iulie 2015 (9 zile), de la 720 euro.


PROGRAM:

 

Plecarea poate fi facuta cu AUTOCARUL sau cu AVIONUL

 

valaam-sk-island

PLECARE CU AUTOCARUL:

 

Luni 20 iulie 2015, Sf Prooroc Ilie Tesviteanul: Plecarea cu autocarul la ora 15, pe ruta Bacau -Tarile Baltice   St Petersburg,  cu o cazare in traseu . In 22 iulie – vizita la Manastirea Peciora / Pskov.

 

PLECARE CU AVIONUL:

Miercuri 22 iulie 2015: Bucuresti – St Petersburg. Transfer la hotel si cazare in St Petersburg.

——————————————————————————————————————————————

Z1 – Miercuri 22 iulie, St Petersburg

Seara, intalnirea grupurilor la St Petersburg, hotel Azimut 3*: grupul care vine cu autocarul ( prin Riga, Pskov) si grupul sosit direct la St Petersburg. Cazare.

Z2 – Joi 23 iulie: St. PETERSBURG

Dupa micul dejun, zi dedicata maretei capitale a Imperiului Rus si sfintilor sai. Malurile Nevei ( patrimoniu UNESCO)

 • Sf XENIA de St Petersburg, de la ora 10, slujba zilnica la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
 • Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste
 • Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange,
 • Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului) Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea.
 • St Petersburg, cazare la Hotel Azimut.
 • Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe. Se poate programa in orice seara, program individual; mini-croazierele in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea

Z3 – Vineri 24 iulie: Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga sau ERMITAJ

In aceasta zi, programe optionale: Manastirea Valaam sau Muzeul Ermitaj (zi libera in St Petersburg)

 • Manastirea Valaam: Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), participare la Sf Liturghie la  Manastirea Valaam; vizitarea manastirii.

Manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici ( parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf Antipa, plecat la Sf Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul  (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos ( dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana. 

 • Ermitaj din cadrul Palatului de Iarna al tarilor Rusiei, situat chiar in inima St. Petersburg, de-a lungul cheiurilor Nevei. Muzeul de stat cuprinde peste 3.000.000 exponate, grupate in colectii diverse (arta preistorica, antichitati, arta europeana occidentala, arta orientala, arta rusa, numismatica, portelan etc), infatisand un tablou al dezvoltarii culturii si artei mondiale, din epoca de piatra pana in sec.XX. 
 • Cazare St Petersburg, Hotel Azimut 3*.

Z4 – Sambata 25 iulie: spre SOLOVET

Dupa micul dejun ne pregatim pentru plecarea spre nordul extrem, pentru a beneficia din plin de lumina noptilor albe, aflate la final de perioada (mai – iulie).

 • Inchinare la Lavra Sf Alexandru Nevski (una dintrecele doua lavre ale Rusiei), icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare, moastele Sf Alexandru Nevski – protectorul orasului St Petersburg
 • Vizita la Magazinul Fabricii Sofrino
 • Ora 14 – plecare spre Solovet ( 820 km nord), noapte alba strabatand peisajele fascinantei Karelia , paradisul pescarilor si fotografilor – regiune lacustra, paduri si ape in lumina amurgului continuu al noptilor albe. 

Z5 – Duminica 26 iulie: SOLOVET

Dimineata devreme ajungem la Kem, participare la Sfanta Liturghie la Catedrala din Kem. Ora 12,30, traversare cu vaporul catre Arhipeleagul Solovet.

Manastirea Soloveţ a fost infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Cautand liniste deplina, de sihastrie in nordul indepartat, conditii aspre de viata care sporesc si mai mult ascetismul, acesti intemeietori si organizatori ai manastirii sunt si primii locuitori ai insulei Solovet, pana atunci nelocuita. Pilda lor de viata ascetica a atras multi urmasi, viata monahala de aici aici a format multi asceti , a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa, deportand aici milioane de condamnati ai regimului bolsevic, covarsitoarea lor majoritate ramanand necunoscuti ( preoti, intelectuali etc etc). La conditiile naturale de viata extrem de dure de la Cercul Polar de Nord ( ger, izolare, noaptea boreala 6 luni pe an) comunistii au adaugat  conditii de viata inumane, teroarea psihica, lipsa hranei (pentru un prizonier alocatie anuala de 240 ruble/an, deci 0,65 ruble pe zi), acest gulag (lagar de exterminare) devenind in scurta vreme un model pentru sistemul gulagului sovietic care apoi s-a extins in intregul URSS. Lagarul a functionat intre anii 1920 – 1991, arhivele au fost distruse. Aspra nevointa duhovniceasca a ascetilor manastirii Solovet a fost urmata de chinul si jertfa de sange a potrivnicilor statului ateu, multi dintre ei refuzand sa-si lepede credinta. „… sufar pana acolo, ca sunt tinut in lanturi ca un facator de rele, dar cuvantul lui Dumnezeu nu se leaga” ( Timotei II, 2, 9). Biserica Ortodoxa Rusa a rezistat intr-un stat ateu, pamantul rusesc udat de sangele mucenicilor crestini ai vremii noastre aminteste de prigoana primilor crestini ai Imperiului Roman ( de la Roma antica, doar aici s-a mai varsat atata sange pentru Hristos). Manastirea Solovet s-a redeschis si, din mila Domnului, sirul calugarilor din aceasta izolata fortareata duhovniceasca dintre valurile Marii Nordului nu s-a incheiat…

Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba ( Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO ( din 1992) 

 • Participare la Vecernie,vizitarea manastirii Solovet, ghid local; fenomenul noptilor albe.
 • Cazare pe insula ( hotel 2*)

Z 6: Luni 27 iulie: SOLOVET

 • Excursii optionale pe insula: la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia), la locul primei biserici a Sf Savatie si Sf Gherman, in partea de nord a arhipeleagului… Baie in izvorul sfant.
 • Participare la slujbe, cazare ( hotel 2*) 

Z7 : Marti 28 iulie: SOLOVET, Sf VLADIMIR, Luminatorul Rusiei (stil vechi)

 • Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Solovet
 • Plecare de pe insula la ora 15, croaziera pe Marea Alba.
 • Plecare din Kem catre sud, dimineata ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir.

Z8 – Miercuri 29 iulie: Sf ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

 • Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime; participare la slujba ( acatistul Sf Alexandru din Svir, la prima ora)
 • Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia ( a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga; praznuire: 19 aug / 1 sept).
 • St Petersburg, Cazare la Hotel Azimut 3*.

Z9 – Joi 30 iulie : St. Petersburg, Sf SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA

Mic dejun, plecare cu avionul din St Petersburg catre casa.

 

—————————————————————————————————————————————————————-

 

Preturile  in functie de marimea grupului:

 

Program  RUSIA Nordului Extrem, 22 – 30  iulie 2015  
pers/grup

40

35

30

25

20

pret program (euro)

720

770

820

899

1025

 

NOTE:

 • Pretul din tabel este aferent parcursului cu autocarul in interiorul Rusiei.
 • Variante de transport:
  • La dus cu autocarul, retur cu avionul . La pretul din tabel se adauga cazarile anterior St Petersburg (Polonia, Riga, Pskov) si biletul de avion din St petersburg spre casa.
  • Dus-intors cu avionul. Se adauga biletul de avion..
 • Pretul biletului de avion se stabileste la data achizitiei.
 • Locurile in autocar se stabilesc in functie de momentul inscrierii ( plata avansului). Preotii si monahii au prioritate la locurile in fata.

 

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar ***  , plecare / sosire in Bacau.
 • Cazare in hoteluri: St Petersburg, Hotel Azimut 3* (mic dejun), Solovet hotel 2*.
 • Mic dejun la St Petersburg
 • Transport pe Marea Alba catre Solovet si vizitele cu ghid local la Solovet
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice
 • Mapa cu materiale documentare
 • Preot insotitor si traducator de limba rusa, insotitor din partea agentiei de turism

 

Pretul nu include:

 • Bilete de avion (optional)
 • Cazarile intermediare ( in afara Rusiei), pentru cei care opteaza pentru parcursul cu autocarul: cazarea la dus (Polonia, Riga, Pskov)
 • Asigurarea medicala Rusia (obligatorie, necesara in dosarul pt viza)
 • Alte elemente decat cele trecute in program
 • Taxa de viza turistica pt Federatia Rusa – 51 $ in regim normal ( 5 zile lucratoare); 100 $ in regim de urgenta.
 • Pranz, cina; se poate asigura oprirea la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare sau la autoserviri.
 • Programe optionale: plimbarea nocturna pe Neva (15 euro), Excursia la Manastirea Valaam ( transport cu vaporul, ghidaj in interiorul manastirii, 85 euro/ pers)
 • Intrari la obiective turistice si culturale: Catedrala Mantuitorului Insangerat, Catedrala Sf Isak, Ermitaj… (maxim 40 euro, pt toate intrarile la obiectivele turistice)

 

IMPORTANT :

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului
  • incheiere asigurare storno ( optional)
  • incheiere asigurare medicala( la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).
 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D la orice sucursala Raiffeisen Bank din tara, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari).
 • Dosarul pt viza include:
  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

  • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 0600 1659 1530. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( daca este cazul); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

MIRIAM MI TOURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, miriamturism19@yahoo.com

Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , , , ,