pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA MARE, 20 iulie – 8 august 2015 (15 zile avion, 19 zile autocar), de la 999 euro


feofan_zatvornik - 1In anul 2015 se implinesc 200 de ani de la nasterea Sf Teofan Zavoratul (10 ianuarie 1815), duhovnic plin de dumnezeiasca intelepciune, ale carui carti sunt astazi traduse si tiparite in intreaga lume.

Va invitam la un program Rusia Mare complex, care include atat nordul extrem in timpul noptilor albe (ajungem pana aproape de Cercul Polar de Nord), cat si Rusia centrala (Inelul de Aur) si care se finalizeaza prin inchinarea la moastele Sf Teofan Zavoratul.

 

PROGRAM: 

————————————————————————–

PLECARE CU AUTOCARUL (program 20 iulie – 8 august 2015)

Luni 20 iulie 2015, SF Prooroc Ilie : Plecarea cu autocarul la ora 16-17, pe ruta Bacau -Tarile Baltice, parcurs de noapte, dimineata devreme posibila vizita la Manastirea Poceaev (in functie de ora la care ajungem). Cazare in Polonia.

In 22 iulie – Rusia, vizita la Manastirea Pechiora din Pskov (pestera nefacuta de mana omului, cu 10.000 sfinte moaste).

PLECARE CU AVIONUL (program 22 iulie – 5 august 2015)

Miercuri 22 iulie 2015 : Sosire la  St Petersburg. Transfer la hotel si cazare in St Petersburg

—————————————————————————————————————————————–

Z1 – Miercuri 22 iulie, St Petersburg

Seara, intalnirea grupurilor la St Petersburg, hotel Azimut 3*: grupul care vine cu autocarul si grupul / persoanele sosite direct la St Petersburg. Cazare.

Z2 – Joi 23 iulie: St. PETERSBURG

Dupa micul dejun, zi dedicata maretei capitale a Imperiului Rus si sfintilor sai. Malurile Nevei ( patrimoniu UNESCO)

 • Sf XENIA de St Petersburg, de la ora 10, slujba zilnica la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk
 • Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste
 • Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange,
 • Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului) Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea.
 • St Petersburg, cazare la Hotel Azimut.
 • Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe. Se poate programa in orice seara, program individual; mini-croazierele in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea

Z3 – Vineri 24 iulie: Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga sau ERMITAJ

In aceasta zi, programe optionale: Manastirea Valaam sau Muzeul Ermitaj (zi libera in St Petersburg)

 • Manastirea Valaam: Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), participare la Sf Liturghie la  Manastirea Valaam; vizitarea manastirii.

Manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici ( parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf Antipa, plecat la Sf Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul  (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos ( dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana.

 •  Ermitaj din cadrul Palatului de Iarna al tarilor Rusiei, situat chiar in inima St. Petersburg, de-a lungul cheiurilor Nevei. Muzeul de stat cuprinde peste 3.000.000 exponate, grupate in colectii diverse (arta preistorica, antichitati, arta europeana occidentala, arta orientala, arta rusa, numismatica, portelan etc), infatisand un tablou al dezvoltarii culturii si artei mondiale, din epoca de piatra pana in sec.XX.

 Cazare St Petersburg, Hotel Azimut 3*.

Z4 – Sambata 25 iulie: spre SOLOVET

Dupa micul dejun ne pregatim pentru plecarea spre nordul extrem, pentru a beneficia din plin de lumina noptilor albe, aflate la final de perioada (mai – iulie).

 • Inchinare la Lavra Sf Alexandru Nevski (una dintrecele doua lavre ale Rusiei), icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutatoare, moastele Sf Alexandru Nevski – protectorul orasului St Petersburg
 • Vizita la Magazinul Fabricii Sofrino
 • Ora 14 – plecare spre Solovet ( 820 km nord), noapte alba strabatand peisajele fascinantei Karelia , paradisul pescarilor si fotografilor – regiune lacustra, paduri si ape in lumina amurgului continuu al noptilor albe. 

Z5 – Duminica 26 iulie: SOLOVET

Dimineata devreme ajungem la Kem, participare la Sfanta Liturghie la Catedrala din Kem. Ora 12,30, traversare cu vaporul catre Arhipeleagul Solovet.

Manastirea Soloveţ a fost infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Cautand liniste deplina, de sihastrie in nordul indepartat, conditii aspre de viata care sporesc si mai mult ascetismul, acesti intemeietori si organizatori ai manastirii sunt si primii locuitori ai insulei Solovet, pana atunci nelocuita. Pilda lor de viata ascetica a atras multi urmasi, viata monahala de aici aici a format multi asceti , a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa, deportand aici milioane de condamnati ai regimului bolsevic, covarsitoarea lor majoritate ramanand necunoscuti ( preoti, intelectuali etc etc). La conditiile naturale de viata extrem de dure de la Cercul Polar de Nord ( ger, izolare, noaptea boreala 6 luni pe an) comunistii au adaugat  conditii de viata inumane, teroarea psihica, lipsa hranei (pentru un prizonier alocatie anuala de 240 ruble/an, deci 0,65 ruble pe zi), acest gulag (lagar de exterminare) devenind in scurta vreme un model pentru sistemul gulagului sovietic care apoi s-a extins in intregul URSS. Lagarul a functionat intre anii 1920 – 1991, arhivele au fost distruse. Aspra nevointa duhovniceasca a ascetilor manastirii Solovet a fost urmata de chinul si jertfa de sange a potrivnicilor statului ateu, multi dintre ei refuzand sa-si lepede credinta. „… sufar pana acolo, ca sunt tinut in lanturi ca un facator de rele, dar cuvantul lui Dumnezeu nu se leaga” ( Timotei II, 2, 9). Biserica Ortodoxa Rusa a rezistat intr-un stat ateu, pamantul rusesc udat de sangele mucenicilor crestini ai vremii noastre aminteste de prigoana primilor crestini ai Imperiului Roman ( de la Roma antica, doar aici s-a mai varsat atata sange pentru Hristos). Manastirea Solovet s-a redeschis si, din mila Domnului, sirul calugarilor din aceasta izolata fortareata duhovniceasca dintre valurile Marii Nordului nu s-a incheiat…

Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba ( Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO ( din 1992) 

 • Participare la Vecernie,vizitarea manastirii Solovet, ghid local; fenomenul noptilor albe.
 • Cazare pe insula ( hotel 2*)

Z 6: Luni 27 iulie: SOLOVET

 • Excursii optionale pe insula: la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia), la locul primei biserici a Sf Savatie si Sf Gherman, in partea de nord a arhipeleagului… Baie in izvorul sfant.
 • Participare la slujbe, cazare ( hotel 2*) 

Z7 : Marti 28 iulie: SOLOVET, Sf VLADIMIR, Luminatorul Rusiei (stil vechi)

 • Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Solovet
 • Plecare de pe insula la ora 15, croaziera pe Marea Alba.
 • Plecare din Kem catre sud, dimineata ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir.

Z8 – Miercuri 29 iulie: Sf ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

 • Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime; participare la slujba ( acatistul Sf Alexandru din Svir, la prima ora)
 • Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia ( a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga; praznuire: 19 aug / 1 sept).
 • St Petersburg, Cazare la Hotel Azimut 3*. 

Z9 – Joi 30 iulie : St. Petersburg, Sf SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA

Astazi plecam din St Petersburg catre Moscova. Pe traseu vizitam:

 •  Viriţa ( 60 km distanta de St Petersburg) , inchinare la mormantul Sf SERAFIM de VIRIŢA (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca
 • Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf Sofia ( 1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” ( „Mijlocitoarea”) – sec 12 – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului
 • Cazare in Moscova, hotel 3*.

Z10 – Vineri 31 iulie: MOSCOVA

MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

Zi dedicata Moscovei:

 • Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA.

La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. 

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie. Duminica, acces pana la ora 17 (deschis pana la ora 18).
 • Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central.
 • Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum sau din Parcul Central. Timp liber in centrul Moscovei.
 • Cazare la Moscova hotel Azimut 3*.

 Z 11 – Sambata 1 august, sarbatoarea Sf SERAFIM de SAROV (stil vechi):

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri ( cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

 • Participare la Sfanta Liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
 • Cumparaturi la magazinul fabricii Sofrino – cea mai mare fabrica de obiecte de cult orthodox din lume. ( ore 10-18)
 • Dupa pranz, plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO)
 • Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad

Z 12 – Duminica 2 august, Sarbatoarea Sf Prooroc ILIE (stil vechi): SF SERGHIE DE RADONEJ

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

 Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). Vizitarea marii lavre.

 • La ora 9, plecare spre Diveevo.
 • Siuzdal, cetate datand din anul 1024, una dintre marile puteri ale epocii medieval, la concurenta cu Novgorodul. Actualmente este un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO.  Scurta oprire.
 • Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12)- vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului, in care, la anul 1000 au fost increstinati primii rusi; Sf.Andrei Bogoliubov si alte 3 sfinte moaste in aceasta biserica; fresca originala de Sf Andrei Rubliov; Icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus.
 • Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste
 • Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Z13 –  Luni 3 august : Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime

Sf SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

 • program de slujbe: 7- Acatistul Sf Serafim, 8- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov
 • orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului ( la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare
 • dupa cina maicilor de la Diveevoparticipare la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka)
 • Cazare Diveevo, hotelul manastirii. 

Z14 – Marti 4 august catre Moscova, Sf TEOFAN ZAVORATUL

 • Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie /  10 august)
 • Dupa Sf Liturghie – plecare de la Diveevo catre Moscova
 • Manastirea Vâșinski, inchinare la moastele Sf TEOFAN ZAVORATUL, comemorat in acest an ( 200 de ani de la nasterea sa)
 • Seara tarziu se ajunge la Moscova, cazare la hotel 3*.

Z15 – Miercuri 5 august: Manastirile SERPUHOV si OPTINA

Aici se incheie circuitul turistic Inelul de Aur al Rusiei (Rusia centrala, Rusia cetatilor medievale cu kremlinuri).

 

CEI CARE DORESC RETURUL CU AVIONUL, PLECARE DIN MOSCOVA SPRE CASA.

—————————————————————————————————————————————-

CEI CARE CONTINUA DRUMUL CU AUTOCARUL, PLECARE SPRE OPTINA

 • Dimineata plecare spre manastirea Serpuhov, inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei ( 200 km sud de Moscova).
 • Manastirea Optina :  moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993
 • Cazare la Manastirea Optina.

Z16 – Joi 6 august, SCHIMBAREA LA FAȚĂ (stil nou): UCRAINA

Dimineata ,  participarea la Sfanta Liturghie la Manastirea Optina, apoi plecare spre granita cu Ucraina.

Cazare la Cernigov, Hotel 3*

Z 9 – Vineri 7 august:  CERNIGOV, KIEV

 • Cernigov: inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ) si Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea);
 • Plecare spre Kiev
 • Kiev:  Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ;
 • Vizitarea sihastriei KITAEV, biserica si pestera  Sf DOSITEEA si Sf TEOFIL cel Nebun pentru Hrisos ( a carui biografie a inspirat filmul Ostrov)
 • Cazare Kiev, hotel Slavutich 2*.

Z 10 – Sambata 8 august:  spre Romania

 • Optional, dimineata la ora 6: Patricipare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska,
 • Ora 9: plecare spre Romania

 

____________________________________________

Preturile  in functie de marimea grupului:

 

RUSIA MARE, autocar 20 iulie – 8 august 2015  
pers/grup

40

35

30

25

20

pret program (euro)

999

1100

1150

1250

1399

 

NOTE:

 • Pretul din tabel este aferent parcursului cu autocarul in interiorul Rusiei.
 • Variante de transport:
  • Cu autocarul, circuit complet. La pretul din tabel se adauga cazarea la dus ( 60 euro) si la retur la Optina, Cernigov ( 40 euro)
  • Dus-intors cu avionul. Se adauga biletul de avion catre St Petersburg si de la Moscova catre casa.
 • Pretul biletului de avion se stabileste la data achizitiei.
 • Locurile in autocar se stabilesc in functie de momentul inscrierii ( plata avansului). Preotii si monahii au prioritate la locurile in fata.

 

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar ***  , plecare / sosire in Bacau.
 • Cazare in hoteluri: St Petersburg, Hotel Azimut 3* (mic dejun), Solovet hotel 2*, Moscova Hotel Azimut 3* (mic dejun), Diveevo si Serghiev Posad  hotelurile manastirilor, conditii foarte bune ( 2-4 pers in camere cu baie proprie), Optina hotelul manastirii ( 2 sau mai multe paturi/camera).
 • Mic dejun la St Petersburg si Moscova
 • Transport pe Marea Alba catre Solovet si vizitele cu ghid local la Solovet
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice
 • Mapa cu materiale documentare
 • Preot insotitor si traducator de limba rusa, insotitor din partea agentiei de turism

 

Pretul nu include:

 • Bilete de avion (optional) si transferurile de la aeroport la hotel sau invers
 • Cazarile intermediare ( in afara Rusiei), pentru cei care opteaza pentru parcursul cu autocarul.
 • Asigurarea medicala Rusia (obligatorie, necesara in dosarul pt viza)
 • Alte elemente decat cele trecute in program
 • Taxa de viza turistica pt Federatia Rusa – 46 $ in regim normal + 110 lei ( 5 zile lucratoare); 100 $ in regim de urgenta + 110 lei.
 • Pranz, cina; se poate asigura oprirea la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare sau la autoserviri.
 • Programe optionale: plimbarea nocturna pe Neva (15 euro), Excursia la Manastirea Valaam ( transport cu vaporul, ghidaj in interiorul manastirii, 95 euro/ pers)
 • Intrari la obiective turistice si culturale: Galeriile Tretiakov, Catedrala Mantuitorului Insangerat, Catedrala Sf Isak, Kremlin, Ermitaj… ( maxim 80 euro, pt toate intrarile la obiectivele turistice)

 

IMPORTANT :

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului
  • incheiere asigurare storno ( optional)
  • incheiere asigurare medicala( la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).
 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D la orice sucursala Raiffeisen Bank din tara, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari).
 • Dosarul pt viza include:
  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala
  • taxa de viza: 46 usd (in lei) + 110 lei. Ambele taxe sunt solicitate la Centrul Rus de Vize din Bucuresti.

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

  • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 0600 1659 1530. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( daca este cazul); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

MIRIAM MI TOURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, miriamturism19@yahoo.com

Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , , , , , ,