pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA, la Sf SERAFIM de SAROV,29 iunie – 6 iulie 2014 ( 7 zile), de la 599 euro + avion


Program in doua variante:

– plecae cu autocarul catre Moscova, retur cu avionul

– plecare / sosire cu avionul

PROGRAM:

Ziua 0: duminica 29 iunie 2014, seara : BINE ATI VENIT IN RUSIA!

Sosire la Moscova in cursul serii , astfel:

 • Plecare cu avionul din Bucuresti sau Chisinau  (avion Bucuresti sau Chisinau – Moscova).
 • Se poate pleca si cu autocarul din Bacau, cu doua zile in avans – vineri 28 iuniei (cazare intermediara la Kiev, fara vizite pe traseu).
 • Autocarul din Romania asteapta grupul sosit duminica seara cu avionul pe aeroportul din Moscova,  transfer la hotel Azimut *** in Moscova.

Ziua 1: luni, 30 iunie: MOSCOVA

MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

 

Zi dedicata Moscovei:

 • Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona.

La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.

 • Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
 • Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central.
 • Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum sau din Parcul Central
 • Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel Azimut 3*.

Ziua 2: marti 1 iulie: MOSCOVA

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie. Duminica, acces pana la ora 17 (deschis pana la ora 18).
 • Dupa pranz, plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO)

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

 • Cazare la hotelul Lavrei Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( similar cu hotel 3*).

 

Ziua 3: miercuri 2 iulie: MOSCOVA, VLADIMIR, MUROM, SIUZDAL

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri ( cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

 

 • Optional: dimineata la ora 6 participare la slujba acatistului ( singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie.
 • Dupa micul dejun, la ora 8,30 plecam pe traseul Inelului de Aur, spre Diveevo. Vizitam pe traseu:
 • Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia, situata pe locul in care la anul 1000 au fost increstinati primii rusi de catre Sf Tar Vladimir ( Sf Andrei Bogoliubov si inca 3 sfinte moaste in aceasta catedrala, fresca originala a Sf Andrei Rubliov, icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus) – patrimoniul UNESCO.
 • Optional ( in functie de timp) parcurgem Siuzdal ( 26 km fata de Vladimir), cetate datand din anul 1024, actualmente un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele intrate in patrimoniul UNESCO.
 • Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la Manastirea Sfintei Treimi a Sfantului Serafim de Sarov,  hotelul manastirii (hotel 2*-3* nou, conditii foarte bune, camere cu baie cu 2-4 paturi).

Ziua 4: joi 3 iulie: Sf SERAFIM de SAROV

Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe in timpul saptamanii : orele 5,30 – 7, Utrenia / ora 7 – Acatistul Sf Serafim /  ora 8 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov.

 • Participa la slujba de dimineata: acatistul Sf Serafim de Sarov si Sfanta Liturghie. Program liber in cadrul manastirii.
 • Orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului ( la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare.
 • Dupa masa de seara, participam impreuna cu maicile si cu multime de pelerine la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka – se spune ca insasi Maica Domnului merge zilnic pe acest traseu, inconjurand manastirea, pe la ora 3 noaptea. Kanafka tamaduieste, Sf Serafim de Sarov a spus ca pamantul Kanafkai este mai scump decat aurul. Parcurgand acest traseu, se face in liniste rugaciunea Bogorodicinaia: de 150 de ori rugaciunea Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre.)
 • Cazare la hotelul manastirii, hotel 2*-3*

Ziua 5: vineri 4 iulie: DIVEEVO, MUROM, JAROSLAVL

 • Dimineata program liber in cadrul manastirii, la ora 11 plecare spre Moscova.
 • Scurta vizita la Murom – cetate medievala cu sfinti familisti; vizitam Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, manastirile de calugari si maici ale celor doi soti Sfintii Petru si Fevronia (ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor (tatal si fiii); tot in Murom se afla moastele Sf Iuliana, cea care a fost casatorita si a avut 13 copiii. ( este ocrotitoarea celor casatoriti). Sf Ilie din Murom, legendarul cavaler medieval rus (simbol al integritatii, cu o forta fizica si sufleteasca iesita din comun) are sfintele moaste la Lavra Pecerska din Kiev.
 • Seara ajungem la Jaroslavl, cazare hotel IBIS Yaroslavl Center 3*.

Ziua 6: sambata 5 iulie:  JAROSLAVL, ROSTOV, SERGHIEV POSAD

Manastirea Tolga de langa Jaroslav (de la 1354) adaposteste moastele Sf Ignatie Briancianinov; biserica are doua icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului, despre una dintre ele fiind facuta mentiune de la 1333; in sec. 16 a fost vindecat cu rugaciuni la aceasta icoana ţarul Ivan cel Groaznic. Manastirea a fost redeschisa in 1988, ca prima manastire de maici din Rusia .

 • Dimineata la ora 7,30, participare la Sf Liturghie la Manastirea Tolga, inchinare la moastele Sf Ignatie Briancianinov si la icoana Maicii Domnului Tolgskaya. Vizitarea manastirii.
 • La pranz plecare spre Rostov, inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie ( tuns in monahism la Manastirea Valaam pe la anul 1000, apoi intaistatator al manastirii Rostov; i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov – prima manastire ortodoxa pe aceste meleaguri)
 • · Cazare la Serghiev Posad, hotel 3* (hotelul sfintei lavre)

 

Ziua 7: duminica 6 iulie: spre Romania

 • Dimineata devreme, participare la prima Sf Liturghie la Lavra Sf Serghie de Radonej

La ora 8, plecare Moscova,  zbor spre Romania.

 

Pretul in functie de marimea grupului (in euro):

Pers in grup : 42 40 35 30 25
Pret program (7 zile), euro 599 615 655 705 780
Bilet avion Bucuresti/ Moscova si retur Se stabileste la data achizitiei

 

Nota 1: Pretul avionului se stabileste la data achizitiei

Nota 2: Optional se poate pleca cu avionul din Chisinau la Moscova si retur.

 

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar *** ( 55 locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer conditionat, TV, CD, minibar etc)
 • Cazare in hoteluri***
 • Mic dejun, la hotelurile din Moscova.
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice
 • Mapa cu materiale documentare
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

 

Pretul nu include:

 • Biletele de avion: la plecare, optional avion ( se poate pleca si cu autocarul): la retur, avion ( autocarul continua programul RUSIA MARE)
 • Viza turistica pt Federatia Rusa – 50 $ in regim normal ( 5 zile lucratoare);  taxa de urgenta este 100 $ ( viza pe loc)
 • Pranz, cina; se asigura oprirea la autoserviri sau la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu raion de preparate culinare. Timp liber, alocat pt masa.
 • Intrari la obiective turistice si culturale: Kremlin, Galeriile Tretiakov, Catedrala Vasile Blajenii (40 euro)
 • Asigurarea medicala Rusia
 • Asigurare storno – acopera riscul de a pierde banii platiti agentiei pt anularea plecarii din motive obiective (boala, calamitate etc). Este optionala.
 • Pt persoanele care opteaza pt plecarea cu autocarul (plecare de la Bacau) se adauga plata cazarii intermediare la Kiev ( 20 euro). In acest caz nu se mai plateste biletul de avion decat la retur.
 • Alte elemente decat cele trecute in program

NOTE :

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului
  • incheiere asigurare storno ( optional)
  • incheiere asigurare medicala( la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).
 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
 • Dosarul pt viza include:
  • cerere-tip ( se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
  • 1 foto tip pasaport
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata ( asigurata de agentie)
  • asigurare medicala

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

MIRIAM MI TOURISM

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro,

Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , ,