pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Pelerinaj in Israel, Iordania, Egipt – 9-24 nov. 2011


Pe urmele Mantuitorului in Israel, Iordania, Egipt

15 zile / 9 – 24 nov. 2011

Pret: 1.150 euro ( sosire la Tel Aviv, plecare de la Cairo) + bilet avion

Programul se poate achizitiona si pe module, astfel :

Modulul 1 / Israel :                              9 – 14 nov,  5 zile, pret : 415 euro + bilet avion

Modulul 2 / Israel, Iordania :              9 – 18 nov,  9 zile, pret : 770 euro + bilet avion

Modulul 3 /  Israel, Iordania, Sinai :  9 – 20 nov, 11 zile, pret : 895 euro + bilet avion

Modulul 4 / Sinai, Egiptul crestin :  17 – 24 nov,  8 zile, pret : 650 euro + bilet avion

Ziua 0, miercuri 9 nov 2011: plecare din Romania, de pe Aeroportul Otopeni, zbor Tarom. Intalnirea grupului la ora 18.30, zbor la ora 20.55. Se ajunge la Tel Aviv la ora 23.30. Cazare cu demipensiune la Ierusalim, intr-un hotel*** langa cetatea Ierusalimului ( Poarta Damascului, Poarta Oilor), distanta: 15 min de mers pe jos pana la Biserica Sf Mormant.

Ziua 1, joi 10 nov 2011: IERUSALIM

Dupa micul dejun, vizitarea celor mai importante locuri sfinte din Ierusalim: Muntele Măslinilor ( Manastirea ruseasca Eleon – locul aflarii capului Sf Ioan Botezatorul, Biserica Tatl Nostru, locul Înălţării), Biserica Dominus Flevit; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt. Cazare cu demipensiune la Ierusalim, hotel ***

Ziua 2, vineri 11 nov: BETHLEEM, EIN KAREM, PUSTIUL IUDEII, HEBRON

Dupa micul dejun vizitam Betlehem: Biserica Naşterii Domnului. Câmpul Păstorilor. Mănăstirea Sf. Teodosie. Manstirea Sf Sava din Pustiul Iudeii. Oraşul En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul. Orasul Hebron – Stejarul din Mamvri ( locul in care Sf Treime s-a aratat lui Avraam sub forma celor Trei Ingeri).

Cazare cu demipensiune la Ierusalim, hotel***.

Ziua 3, sambata 12 nov: Muntele CARANTANIA, Man. HOZEVA

Dupa micul dejun vizitam Jerihon – cel mai vechi oras atestat din lume, locul in care poporul ales a intrat in Tara Canaanului. Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos, Manastirea Sf Gherasim de la Iordan, Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva, Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit (locul in care Sf Ilie a fost hranit de corb). Biserica Dudul lui Zaheu. Cazare cu demipensiune la Ierusalim, hotel***.

Participare la slujba de noapte la Biserica Sf Mormant.

Ziua 4, duminica 13 nov: SAMARIA, LOD, IERUSALIM

Pericopa evanghelica a zilei: Pilda samarineanului milostiv. Dupa micul dejun, plecam in Samaria – fantana lui Iacob. Lod – Biserica cu mormantul Sf Gheorghe ( pe locul proprietatii mamei sfantului mare mucenic). Apoi continuam vizitarea Jerusalimului: Muntele Sion / Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul – Cina cea de taina, Mormantul regelui Daviv. In cetate – Manastirea greceasca a Sf Arh Mihail si ultima vizita la Biserica Sf. Mormânt. Cumparaturi in cartierul crestinilor, Biserica Romaneasca din Ierusalim.

Cazare cu demipensiune la Ierusalim, hotel ***

Ziua 5, luni 14 nov: GALILEEA, NAZARETH

Dupa micul dejun, plecare spre Nazaret: oraşul, Biserica Sf. Arh. Gavriil şi Biserica romano-catolică – Bunavestire. Cana Galileii. Muntele Tabor. Râul Iordan / Iardenit. Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Cazare si demipensiune la Tiberias, Hotel ***

NOTA 1: pt cei care achizitioneaza doar Modulul 1 / Israel, transfer la aeroport Tel Aviv pt zborul de noapte la Bucuresti (plecare din Tel Aviv la ora 0.45, in Bucuresti la ora 3.30).     Pret: 415 euro + bilet avion

Ziua 6, marti 15 nov: IORDANIA

Dupa micul dejun, plecarea cu autocarul spre granita dintre Israel si Iordania / Sheik Hussein Border.

Intalnirea cu ghidul iordanian. In timpul zilei se viziteaza urmatoarele obiective crestine:

Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan ( Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului).

Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul de bastina al Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). Locul in care Sf Ilie s-a inaltat la cer in carul de foc este dealul din zona Betabara – locul Botezului Domnului, de langa raul Iordan, care se va vizita in ziua urmatoare.

Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius.

Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Ziua 7, miercuri 16 nov: IORDANIA

Dupa micul dejun, plecam spre zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu ( Ioan 1,28; 3,26). Locul acesta se afla in present la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei. Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” ( diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Apa Iordanului.

Madaba – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe.

Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului, asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut.

Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regale Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care i s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei ( Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat.

Cina si cazarea la Petra, hotel 3*.

Ziua 8, joi 17 nov: IORDANIA

Dupa micul dejun, excursie de jumatate de zi la Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra ( Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca. Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile turistice ale lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz, de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei.

Optional : safari in Waadi Rum – desertul rosu iordanian ; timp de 2 ore, intrare in adancul desertului, cu jeep-uri ; apusul de soare vazut din desert este absolut spectaculos.

Plecare catre Golful Aqaba pentru transferal la granita cu Egiptul. Cina si cazare la Sf Ecaterina/ Sinai, hotel**** sau manastire.

NOTA 2: pt cei care achizitioneaza Modulul 2 / Israel si Iordania, cazare in statiunea Elat ( la Marea Rosie). Vineri 18 nov: mic dejun,timp liber. Dupa-amiaza zbor catre Romania din Eilat ( ora 17.20; se ajunge la Tel Aviv la 18.20; zbor din Tel Aviv la ora 20.05,  se ajunge la Bucuresti la ora 22.50). Bagajele se incarca din Eilat spre Bucuresti.                                      Pret: 770 euro + bil avion Bucuresti-Tel Aviv si retur.

NOTA 4: pt cei care achizitioneaza Modulul 4 / Sinai si Egiptul crestin, intrarea in program se se face joi 17 nov, zbor Bucuresti – Tel Aviv – Elat. La Elat  se face intalnirea cu grupul care soseste din Iordania si merge spre Sinai.

Ziua 9, vineri 18 nov: Muntele SINAI, Man. Sf ECATERINA

Manastirea Sf Ecaterina este cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume, care a strabaturt istoria ca o oaza de crestinism in inima Peninsulei Sinai. Intemeiata in sec al VI-lea de catre Imparatul Iustinian pe locul unei biserici construite de catre Sf Imparateasa Elena, manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, supusa sau distrusa, de catre nici una dintre marile puteri care au dominat peninsula Sinai. Atat arabii, cruciatii, otomanii cat si Napoleon au acordat protectie acestei manastiri ortodoxe

Optional: Dimineata la ora 6 – participare la Sf Liturghie la Man Sf Ecaterina.

Dupa micul dejun vizitarea Manastirii Sf Ecaterina, inchinare la moastele Sf Mare Mucenite Ecaterina, vizitarea Rugului Aprins. Muzeul manastirii. Osuarul cu Sf Moaste – Sf Stefan Sinaitul

Dupa-amiaza : mers in pustiul Sinaiului, la locul vietuirii Sf Ioan Scararul ( pestera, biserica, gradina)

Cina si cazare la Sf Ecaterina/ Sinai, hotel**** sau manastire.

Ziua 10, sambata 19 nov: Muntele SINAI,

Optional: ascensiune de zi pe Muntele Sinai – locul in care Moise a primit Tablele Legii. La intoarcere, in functie de suportabilitatea efortului, vizitarea manastirii in care a vietuit Sf Paisie Aghioritul.

Cina si cazare la Sf Ecaterina/ Sinai, hotel**** sau manastire.

Ziua 11, duminica 20 nov: Oaza Faran, spre Cairo.

Dimineala la ora 7.30 participare la Sf Liturghie la Manastirea Sf Ecaterina.

NOTA 3: pt cei care achizitioneaza Modulul 3 / Israel, Iordania, Sinai: plecare spre Taba – granita cu statul Israel, apoi transfer in Eilat, la aeroport, pt zborul la Tel Aviv si de acolo la Bucuresti. Bagajul se incarca direct de la Elat la Bucuresti. Ore de zbor: Elat plecare la 17.45 / Tel Aviv la 18.45; din Tel Aviv plecare la 20.55 /  Bucuresti la 23.40.                             Pret: 895 euro + bil avion Bucuresti-Tel Aviv si retur.

Pentru cei care continua programul, dupa micul dejun plecare spre Zaafarana, in drum se viziteaza Oaza Faran, cu manastirea „7 fete”, apartinand de Man. Sf Ecaterina, hram: Sf Moise, Izvorul Sf Moise. Locul in care Sf Moise, radicand bratele in rugaciune, au fost invinsi amalecitii. Locul in care poporul ales a traversat Marea Rosie,

Cazare si cina in zona Zaafarana, hotel ****, timp de odihna la Marea Rosie.

Ziua 12, luni 21 nov: Manastirea Sf ANTONIE CEL MARE, Man. Sf PAVEL( sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica): Dupa micul dejun, plecare in desert catre Manastirea Sf Antonie cel Mare si Manastirea Sf Pavel Tebeul (primii eremiti / pustnici crestini).

Ajungem dupa-amiaza in Cairo. Optional: plimbare cu barca pe Nil. Cina si cazare la Cairo, hotel ****.

Ziua 13, marti 22 nov : CAIRO ANTIC, OLD CAIRO / Cairo crestin

Dupa micul dejun, scurt program de vizitare a platoului Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului.

Cea mai mare parte a zilei este dedicata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, mult venerate de Egiptul crestin. Majoritatea locurilor vizitate astazi pastreaza pesteri in care s-a adapostit Sfanta Familie in timpul Fugii in Egipt.Dupa micul dejun, dimineata, Cairo Crestin / Old Cairo. Biserica Suspendata, Manastirea Mari Guirgis (Sf Gheorghe – lantul cu care a fost legat marele mucenic), Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Ortodoxa Sf Gheorghe din Cairo - principala biserica greaca ortodoxa din Egipt, apartinand Patriarhiei Greaca Ortodoxa a Alexandriei. Este singura biserica rotunda din Egipt, construita dupa modelul Bisericii Sf Mormant de la Ierusalim. Sub biserica este reconstituita camera in care a fost torturat Sf Gheorghe, sunt expuse lanturile si obiectele de tortura ale Sf Gheorghe.

Biserica Fecioarei din Zeitun ( incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta, fotografiata, filmata de peste un million de persoane, de toate religiile). Vizita la copacul Sfintei Maria din Matariya ( care si-a deschis in mod miraculous trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimis de regele Irod).

Cina si cazare in Cairo, hotel ****

Ziua 14, miercuri 23 nov : ALEXANDRIA, Manastirea Sf MINA

Dimineata devreme (dupa micul dejun) plecam spre Alexandria. Oprire la Biserica Sf MINA, inchinare la moastele Sf Mc Mina, mare facator de minuni ( in ziua urmatoare – 24 nov, se sarbatoreste aici Sf Mina). In Alexandria se viziteaza locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, construit in sec 3 iH, distrus de cutremur in sec 14-15 dH), noua Biblioteca din Alexandria, catedrala cu mormantul Sf Ap Marcu, increstinatorul Egiptului si a nordului Africii. Cina si cazare la Alexandria, hotel 4*.

Ziua 15, joi 24 nov : WADI NATRUN ( Zona Patericului Egiptean)

Dupa micul dejun plecam spre Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam cel putin 2 din cele 4 manastiri (in functie de programul manastirilor in timpul postului):  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru) , Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian ( Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare).

Seara ne intoarcem in Cairo. In functie de timp :apus de soare pe Nil la Biserica dedicata Fecioarei Maria - cunoscuta  sub numele de Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Apoi vizitam bazarul Khan El Kalily (deschis pana la ora 23) si transfer la aeroport, zbor la ora 3.25 spre Bucuresti, se ajunge la ora 6.10.

Pret pentru programul complet: 1.150 euro (grup de minim 40 persoane)

Pretul programului cuprinde :

 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului
 • Cazare:
  • Israel: Jerusalim – hotel 3* langa Poarta Damascului ( 15 min mers pe jos pana la Biserica Sfantului Mormant),
  • Iordania – hoteluri 3* in Amman si Petra
  • Egipt: hoteluri 4* (clasificari dupa standardele locale, echivalent a 2* -3 * in Romania).
 • Demipensiune (mic dejun si cina) pe toata durata programului
 • Toate taxele vamale
 • Bilet avion Elat–Tel Aviv, pt modulele 2,3 si 4
 • Ghidaj specializat in fiecare tara ( ghizi locali)
 • Material documentar

Pretul programului nu cuprinde:

 • Avion Bucuresti-Tel Aviv si Cairo –Bucuresti ( aprox 280 euro) ;
 • Tipsuri :  30 euro in Israel, 20 euro in Iordania, 30 euro in Egipt.
 • Asigurare medicala, asigurare storno (asigura suma platita catre agentia de turism, in cazul in care din motive obiective turistul nu va mai putea pleca in pelerinaj; suma platita va fi rambursata de catre firma de asigurari, in baza documentelor depuse de solicitant).
 • Safari in Waadi Rum – 20 euro
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii