pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

IORDANIA CRESTINA (4 zile/5 nopti) august 2015, 440 euro + avion


imagesIordania – tara profetilor Vechiului Testament, Iordania – pamantul de dincolo de Iordan in care a botezat Ioan si in care a predicat Mantuitorul, in deserturile careia timp de secole s-au nevoit pustnici stiuti doar de Domnul… Astazi este tara araba islamica, dar in care toleranta si linistea sociala sunt atitudini nationale. Iordania reda acum crestinismului cele mai valoroase vestigii ale sale, pe care va invitam sa le vizitati, garantandu-va ca veti dori sa reveniti! Iar vizita la petra si safari-ul in Desertul Rosu vor ramane cu siguranta amintiri placute, absolut memorabile!

 

Program de 4 zile / 5 nopti, joi – luni

LA CERERE, PT GRUPURI SAU INDIVIDUALI

Pret:  440 euro + avion  (grup de 30 pers)

 

PROGRAM:

Ziua 0, miercuri. Spre IORDANIA

Intalnire pe Aeroportul Otopeni la ora 18.00, zbor Pegasus la ora 20,10 cu escala scurta la Atena (2h) Se ajunge la Amman la ora 2,05. BINE ATI VENIT IN IORDANIA! Transfer la Hotel 3*, odihna.

 

Ziua 1, joi . BETANIA DE DINCOLO DE IORDAN

Dupa micul dejun de la ora 9,30 avem o vizita foarte importanta, la al 3-lea loc sfant al crestinatatii, pana in  sec 12 : zona adevarata a Botezului Mantuitorului nostru (actuala albie a Iordanului a fost deviata in urma unui cutremur).

Biblicalsites5

 • Betania de dincolo de Iordan, zona originara a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu (Ioan 1,28; 3,26). Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” (diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Locul acesta se afla in prezent la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei.
 • Madaba – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe.
 • Muntele Nebo – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului, asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut

Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

 

Ziua 2, vineri. Spre PETRA

Dupa micul dejun, plecare pe Drumul Regilor – cel mai vechi drum comercial al lumii, atestat de Biblie – catre Wadi Rum.

 • Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regele Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care I s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei (Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat.
 • Petra – Excursie de jumatate de zi la Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra ( Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca. Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe Muntele Hor din vecinatate.

petra2

Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz. de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei

Cina si cazare la Petra, hotel 3*.

 

Ziua 3, sambata. WADI RUM, DESERTUL ROSU

Dupa micul dejun plecare spre Wadi Rum. Safari de 4 ore in desert, in jeep-uri deschise ; peisajul desertului rosu, inscriptii preistorice pe piatra, optional urcat pe jos pe o duna de nisipuri miscatoare.

3 hours jeep tour-20130101-061002

Apoi ne vom intoarce pe Desert Highway / Autostrada Desertului la Amman, cina si cazare hotel 3*.

 

Ziua 4 , duminica. NORDUL IORDANIEI

Dupa micul dejun participam la Sfanta Liturghie la o biserica grec-ortodoxa din Amman ( Biserica Ortodoxa Iordaniana este una dintre cele mai vechi ale lumii. In prezent are 29 de biserici in care se vorbeste limba araba si se afla sub jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului). Dupa slujba plecam spre nordul tarii, in aporpierea Marii Galileii.

 • Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan cu Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului.

gadara-umm_qais_galilee-golan_panorama

 • Tall Mar Elias – Se considera ca acesta este locul de bastina al Sf Prooroc Ilie Tesviteanul ( Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). Locul in care Sf Ilie s-a inaltat la cer in carul de foc este dealul din zona Betabara – locul Botezului Domnului, de langa raul Iordan.
 • Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius. Scurt city-tour.
 • Cina si cazare la Amman, hotel 3*.

 

Ziua 5, luni, LA REVEDERE, IORDANIA !La miezul noptii plecare spre aeroport, zbor la ora 4,35, se ajunge la Bucuresti la ora 9,55 (escala scurta la Atena, 1h 30 min)

—————————————————————————————————————————————-

Pret pentru grup de 30 persoane: 440 euro + bilet avion ( estimat: 270 – 305 euro)

Daca grupul este mai mic, pretul devine:

460 euro + avion, grup de 25 – 29 pers

490 euro + avion, grup de 20 – 24 pers

530 euro + avion, grup de 15 – 19 pers

 

Pretul programului cuprinde :

 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului
 • Cazare: Amman ( 4 nopti), Petra (o noapte). Hoteluri 3*
 • Demipensiune (mic dejun si cina) pe toata durata programului
 • Excursie la Petra ( include 800 m calare pe cai)
 • Safari cu jeep in desertul Wadi Rum, 4 ore
 • Taxe de viza
 • Ghid vorbitor de limba romana in Iordania (ghid local)
 • Reprezentant al agentiei

Pretul programului nu cuprinde:

 • Tipsuri :  pt ghidul local si sofer
 • Masa de pranz si bauturile la masa
 • Asigurare medicala, asigurare storno (asigura suma platita catre agentia de turism, in cazul in care din motive obiective turistul nu va mai putea pleca in pelerinaj; suma platita va fi rambursata de catre firma de asigurari, in baza documentelor depuse de solicitant).
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

 

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

 

NOTE :

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea perogramului pt care optati. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D, dupa care se emit dpcumentele legale (factura, contract, asigurari – optional).
 • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

 

MIRIAM MI TOURISM

Poiana Sarata Nr 244, Jud. Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com,

office@miriamturism.ro

Site: www.miriamturism.ro,

Blog: http://miriamturism.wordpress.com/

 

 

Tags: , , , , , , ,