pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ETIOPIA TRIBALA, 20-25 ianuarie 2013, 699 euro


Etiopia tribala

Programul cerceteaza zona de sud a Etiopiei, ajungand pana la Valea Raului Omo, situat in Marele Rift African. Zona  este cunoscuta pentru unicitatea sa in toata lumea si a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO atat datorita numarului mare si a diversitatii poparelor (triburilor) si a animalelor care o locuiesc, cat si datorita faptului ca aici au fost gasite fosile umane ale specie Homo Sapiens. Raul Omo este sursa de viata pentru vechile triburi africane care traiesc de-a lungul vaii sale: apa sa este folosita pentru irigare, hrana, apa potabila, spalat, scaldat si chiar pentru divertismentul lor.

Si cum nimic nu este creat si nu vietuieste fara stirea si grija Domnului – haideti sa mai vedem o fațetă a creartiei Sale!

Ziua 0 – 20 ianuarie ADDIS ABEBA :TIMKET FESTIVAL

Cazare in Addis Abeba, hotel 3* cu demipensiune.

Ziua 1 – 21 ianuarie , spre ARBA MINCH

Dimineata devreme pornim spre Arba Minch ( 450 km spre sud), trecand prin Marele Rift Etiopian pe langa Lacul Ziway si pe langa Parcul National Abyata-Shalla ( exceptionale peisaje, Lacul Shalla este cel mai adanc lac din zona ecuatoriala, iar varietatea pasarilor care vietuiesc aici este remarcabila; colonia de pelicani mari este cea mai mare din Africa. Cele doua lacuri, Abyata si Shalla acopera impreuna 50% din suprafata de 880 kmp a arealului natural protejat). Optional, luam masa de pranz la Shashemene, apoi ne continuam drumul. Cazare la Arba Minch.

Ziua 2 – 22 ianuarie , spre JINKA

Dupa micul dejun ne indreptam spre Jinka ( 90 km spre SV).  Zi dedicata vizitarii unor popoare tribale din sudul Etiopiei. Vizitam tribul Konso ( 250,000 persoane ; statuile grupate, care reprezinta oameni cu familiile lor, sunt caracteristice acestui trib), apoi ne vom continua drumul spre Weyito. Oprire pentru un picnic, dupa care vom vizita triburile Tsemay ( foarte putin cunoscuta, aceasat grupare etnica care cuprinde aprox 5000 oameni), Ari (locuiesc la granita de nord a Parcului National Mango si au cel mai mare teritoriu dintre toate semintiile din zona ; 120,000 persoane ; femeile picteaza pe case, fiecare in stilul sau propriu, folosind culori naturale) si Bena (257,000 locuitori). Seara, innoptam la Jinka.

Ziua 3 – 23 ianuarie , MURSI

Astazi vom vizita populatia Mursi, care locuieste intr-o zona montana izolata, intre raul Omo si afluentul sau Mango. Limba lor este de origine nilo-sahariana. Sunt binecunoscuti pentru “ornamentele” pe care si le aplica pe corp – la varsta de 15 – 16 ani, fetelor li se strapunge buza inferioara pentru a purta mai apoi in interiorul buzei niste discuri mari, rotunde din lut. Ca religie, 15% dintre Mursi sunt crestini, restul sunt animisti (o forma de religie primara, care atribuie un suflet animalelor, obiectelor si fenomenelor naturale). Dupa picnic vom vizita Parcul National Mango, apoi ne vom intoarce pentru cazare la Jinka.

Ziua 4 – 24 ianuarie , PIATA DE CROCODILI, LACUL CHAMO

Dimineata devreme vom pleca inapoi spre Arba Minch ( 240 km) , pentru a lua o barca pe Lacul Chamo – vom vizita cea mai mare piata de crocodili din lume ( si hippopotami). Lacul Chamo este unul dintre marile lacuri  din zona Marelui Rift Etiopian (551 kmp, luciul apei) si reprezinta una dintre cele mai veritabile areale cu animale salbatice aflate in libertate.  Cazare la Arba Minch.

Ziua 5 – 25 ianuarie ,

Dimineata dupa micul dejun vom pleca spre Addis Abeba. Pe traseu vom vizita:

 • Tiya, site inscris in patrimoniul UNESCO in anul 1980. Localitate cu doar 3400 locuitori, Tiya este celebra in toata lumea pentru complexul celor  36 pietre (stelae), dintre care 32 sunt gravate cu inscriptii misterioase (in special sabii), marcand un complex funerar prehistoric. Aici sunt cele mai numeroase stelae preistorice din Etiopia.
 • Adadi Mariam – o biserica ortodoxa etiopiana, aflata la aprox 70 km sud fata de Addis Abeba. Biserica monobloc, se pare ca a fost construita tot in secolul al 13-lea, dupa cele din Lalibela. Functionala pana in sec 16, aceasta biserica a fost complet ingropata in pamant si apoi uitata. Redescoperita in 1887 in timpul Regelui Menelik II, a trebuit sa fie doar putin restaurata, doar vegetatia si apa fiind cele care au produs anumite stricaciuni. Actualmente este loc de pelerinaj pentru crestinii din zona, mai ales in ziua de 29 ianuarie (sarbatoarea Sf Fecioare Maria).
 • Melka Qunturie, site arheologic cu unelte de piatra de doua milioane de ani vechime. Cercetarile arheologice au scos la iveala si fosile umane, din aceeasi perioada.

Continuam drumul spre Addis Abeba, optional cina, transfer la aeroport pentru zborul catre Romania.

Pretul programului (euro), parcurs cu microbus / autocar

Persoane in grup 25-29 20-24 15-19 10…14
Pret Program 699 750 850 1.299

NOTA: programul de 5 zile se poate efectua si cu masina de teren 4WD Land Cruser, caz in care pretul / persoana se mareste cu 250 euro (50 euro / zi).

Pretul include:

 • Cazare in hotel 3*, loc in camera dubla cu mic dejun.
 • Autoturism complet asigurat, modern, cu combustibil
 • Toate taxele de intrare, taxa de cercetas
 • Excursia cu barca pe lacul Chamo
 • Taxe guvernamentale
 • Ghid vorbitor de limba engleza si ghizi locali
 • Reprezentant din partea agentiei romane si Preot insotitor

Pretul nu include:

 • Viza de intrare in Etiopia, formalitatile de obtinere (in Romania nu este Consulat al Etiopiei); viza se obtine de catre agentia de turism, pt participantii la program.
 • Pranzul si cina
 • Bauturile alcoolice
 • Taxa pentru filmat, fotografiat
 • Bacsisurile
 • Cheltuielile personale ( cumparaturi)
 • Orice alte cheltuieli care nu sunt incluse in lista celor cuprinse in pret

Tags: , , , ,