pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ALASKA si SUA ORTODOXA, 26 aug 2019 (12 z)


PROGRAM:

Z1 – luni 26 aug 2019 : spre ALASKA

Zbor Bucuresti / Anchorage Alaska (2 escale, durata 24 h). Plecare din Bucuresti dimineata, se ajunge seara, ora locala.  Cazare in Anchorage hotel 3*, odihna.

Anchorage este cel mai mare oras al Statului Alaska (280.000 locuitori – 45% din cei 627.000 locuitori din Alaska), dar capitala statului este Juneau (31.000 locuitori).  Datorita situarii sale in apropierea oceanului, clima din Anchorage este mai putin aspra decat cea de pe continent, acolo unde sunt munti de pana la 6.000 m altitudine.

Z2 –  marti 27 aug: ANCHORAGE

Astazi incercam sa ne acomodam cu fusul orar. Optional: de la ora 13:00, tur de-a lungul Golfului Turnagain (Turnagain Arm), pe unul dintre cele mai spectaculoase sosele americane. Peisaj salbatic, specific pentru Alaska. Vizita la Wildlife Conservation Center – gradina zoological cu animale salbatice locale (durata: 4 h). Retur la Anchorage, timp liber.

Z3 –  miercuri 28 aug (+Adormirea Maicii Domnului stil vechi) : ANCHORAGE

Mic dejun, apoi vizitam satul Eklutna (70 locuitori) – cea mai veche asezare a bastinasilor din aceasta regiune. Vizitarea Bisericii ortodoxa Sf Nicolae din Eklutna si a “cimitirului vesel” cu casute viu colorate “ case ale spiritelor” – un amestec de practici pagane (dateaza din 1650) cu elemente crestine (in 1840 a sosit aici misiunea rusa). La ora 16:00 ne prezentam la aeroport , zbor Anchorage – Kodiak la ora 18:05 / 19:00 (durata o ora). Cazare pe Insula Kodiak.

Insula Kodiak, cu suprafata sa de 9.200 kmp, este a doua insula ca marime a SUA si a 80a din lume, ca dimensiune. Insula vulcanica este locuita doar la tarmuri, cea mai mare parte a suprafetei fiind acoperita de paduri, fara drumuri de acces. Este cunoscuta pentru ursul brun Kodiak ( aprox 2000 de exemplare vietuind in stare libera), la maturitate ursul Kodiak atingand si 3 m inaltime, in pozitie bipeda. Cu o fauna bogara, incluzand si specii de somon si de crab gigant (king crab), Insula Kodiak este raiul pescarilor, vanatorilor, dar si al fotografilor din intreaga lume! 

Z4 joi 29 aug : KODIAC

Dupa micul dejun, vizita la comunitatea ortodoxa din Kodiak: Catedrala Sfintei Invieri , inchinare la moastele Sf Gherman din Alaska, primul sfant orthodox al contientului nord-american (1756-1837). Asa cum vom constata, prezenta si influenta Sf Gherman in viata localnicilor este foarte puternica, de fapt Sf Gherman este gazda noastra pe aceasta insula! Inchinarea la sfintele sale moaste este o mare binecuvantare!

Cazare la Kodiak, hotel 3*, timp liber pt vizitarea orasului.

Sugestii. : Muzeul Baranov (adapostit in cea mai veche constructie ruseasca din lemn de pe coasta de vest a SUA; ofera o imagine a istoriei populatiei aleute, rusesti si a primilor americani sositi aici. magazin de cadouri); Muzeul Aleutilor ( istorie, arheologie, cultura, arta populatiei locale din Kodiak; magazin); St Paul Boat Harbor – portul vaselor comerciale de pescuit oceanic; Fisheries Research Center ( Centrul de Cercetare pt Pescuit, cu acvariu); Podul Fred Zharoff Memorial Bridge.

Z5 vineri 30 aug: SPRUCE ISLAND

Locuitorii din Alaska sunt convinsi ca Sf Gherman hotaraste daca sau cand un pelerine va ajunge in Insula Pinului / Spruce Island si in functie de acesata se schimba starea vremii si a Oceanului Pacific de Nord (de obicei instabile).

Noi ne propunem sa organizam o croaziera cu barca cu motor si sa vizitam: Nilus Island, metoc de maici al Manastirii Platina (pustnici ortodocsi in apele oceanului) si Spruce Island, insula pe care a locuit Sf Gherman in ultimii ani ai vietii sale. Retur in Kodiak, cazare.

Z6sambata 31 aug : KODIAK

Mic dejun, apoi continuam programele optionale, sau intalnire cu comunitatea ortodoxa de la St John the Wonderworker (fosta denumire, St Innocent’s Academy), scoala particulara ortodoxa, pentru tineri aflati in situatie de risc.

Nota: in functie de situatia vremii si posibilitatea de navigare pe Oceanul Pacific (pentru Spruce Island), programele din zilele de joi-vineri-sambata se pot schimba intre ele. 

LA REVEDERE KODIAK! In timpul serii, zbor spre Anchorage (o ora), apoi zbor spre San Francisco. Zbor spre Anchorage la orele 19:40 / 20:35.

Z7 duminica 1 sept: SAN FRANCISCO

Zbor Anchorage (Alaska) / San Francisco la miezul noptii, orele 00:57 / 10:00. Sfanta Liturghie la parohia romaneasca Inaltarea Domnului, San Francisco. Cazare, odihna.

Dupa  amiaza dedicata Sf Ioan Maximovici, unul dintre cei mai mari sfinti ai sec XX, mare factor de minuni: inchinare la sfintele moaste in Biserica Bucuria Tuturor Necajitilor (ruseasca), vizita la biserica veche si la casa sfantului (orfelinat).

Z8 luni 2 sept: SAN FRANCISCO

Zi dedicata metropolei San Francisco. Optional, City tour cu autocarul Hop on Hop off      (50 usd), cele mai importante obiective ale orasului, vizitate pe indelete : Str Lombard – strada in zig-zag, considerata cea mai intortocheata si inclinata strada din lume; Podul Golden Gate; casele victoriene, ChinaTown, portul cu restaurante cu fructe de mare etc. Cazare hotel San Francisco.

Z9 marti 3 sept: PLATINA

Dimineata  plecare spre Platina, Vizitarea Manastirii Sf Gherman din Alaska de la Platina, California (zona montana). Mormantul Parintelui Serafim Rose (1934 – 2 sept 1982), unul dintre cei mai mari apologeti ai ortodoxiei nu numai din America, ci din intreaga lume.

Seara retur spre San Francisco, cazare pe traseu.

Z10 miercuri 4 sept (+ Taierea capului Sf Ioan Botezatorul, stil vechi)

Retur la San Francisco, zbor spre Buffalo (Cascada Niagara), se ajunge noaptea, cazare.

Z11 joi 5 sept : CASCADA NIAGARA

Zi de vizita, program liber, cazare la hotel, langa cascada Niagara.

Cascada Niagara, cel mai faimos obiectiv turistic al continentului nord-american, s-a format intre Lacul Erie si Lacul Ontario, acum 12.000 de ani. Partea canadiana se numeste Cascada Potcoavei (Horseshue Falls), are 51 metri inaltime si o lungime a crestei de 792 m, iar partea Americana are 21 m inaltime si 363 m latime. Turiştii care o vizitează beneficiază de parcuri şi platforme de vizionare. Unul dintre ele, rezervaţia Niagara State Park, a fost înfiinţat în 1885 şi este cel mai vechi parc din zonă. Acesta include un turn de observaţie, lifturi care coboară la baza cascadei şi de unde se pot face excursii cu barca la baza cascadei americane. De altfel, cascada poate fi văzută din parcuri situate pe ambele maluri ale râului, din turnuri de observare, din bărci, din Insula Goat şi de pe podul Rainbow, aflat la mică distanţă în aval. De asemenea, turiştii pot vizita Peştera Vânturilor, situată în spatele unei perdele de apă lângă baza cascadei.

Z12 vineri 6 sept : spre Romania

In cursul zilei, zbor spre Romania. Se ajunge la Bucuresti sambata 7 sept , la pranz.

——————————————–

PRET, program de 12 zile: Alaska, San Francisco, Niagara (in euro)

Nr persoane in grup 14 10 7 5
Pret program 2190 2500 2950 3150
Bilete avion (aproximare) 1800 1800 1800 1800
Total pret estimat 3990 4300 4750 4950

PRETUL CUPRINDE: 

Parcurgerea obictivelor, cu exceptia programelor optionale (se platesc separat)

Cazari hotel 3* cu mic dejun

Transport pe durata programului

Transport cu barca cu motor pe ocean catre Spruce Island

Asistenta turistica in limba romana.

PT CARAVANA TURISTICA:

Familiile / mini-grupurile care doresc sa parcurga acest program cu masini inchiriate in SUA (soferi cu permis de conducere international) sunt rugate sa exprime aceasta optiune la inscriere.

Agentia de turism suporta cheltuielile de transport  (inchiriere / rent a car) strict pe traseul programului, cu coditia ocuparii maxime a fiecarui autoturism (daca aveti locuri libere, completam cu alte persoane inscrise in program.

PRETUL NU CUPRINDE:

Formalitatile pt obtinerea vizei si taxa de viza. Viza se obtine individual, la ambadasa SUA.

Transportul cu avionul, atat pe rutele externe cat si pe rutele interne / SUA

Combustibilul pt inchierierea masinilor in SUA (doar  tax de inchiriere a masinilor este cuprinsa in pret).

Programe optionale: Kodiak (zile 4-6) si San Francisco (ziua  8).

Bilete de intrare la obiectivele turistice , taxa foto/video.

Masa : pranzul si cina.

Asigurare medicala, asigurare storno ( le poate furniza agentia de turism, la momentul inscrierii).

Tipsuri la hotel (obligatoriu in SUA)

Cheltuieli personale si orice alte cheltuieli necuprinse la rubrica Pretul  cuprinde

NOTE: 

Preturile curselor de avion sunt estimate la data de 01 ulie 2019. Preturile reale vor fi cele valabile la data achizitiei.

Pentru persoanele care nu au resedinta in Romania: biletele pentru cursele externe pot fi achizitionate individual,  dar numai dupa consultarea agentiei de turism – in scopul respectarii stricte a programului propus.

Avans necesar inscrierii : minim 600 euro . Avansul nu cuprinde contravaloarea biletelor de avion (este necesar garantarii serviciilor contractate pentru grup).

——————————————–

Linkuri, pelerinaje anterioare:

Sf Gherman din Alaska, 15 noiembrie

Foto-reportaj Insula Nilus

Foto-reportaj, Alaska 2009

 

——————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,