pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA, Kiev, Cernigov, Poceaev. 31 aug-6 sept 2020 (7z), Pret: 325 euro


Lavra Pecerska din Kiev 

Sa punem inceput bun Anului Bisericesc (1 septembrie), prin participarea la Sfanta Liturghie intr-una dintre bisericile rupestre din sec X-XI din pesterile Lavrei Pecerska din Kiev !

PROGRAM 

Ziua 1 – Luni 31 aug : PLECARE 

AUTOCAR: Plecare din BACAU dimineata la ora 05:00 sau din Suceava (ora 08:00).  Granita Siret, scurta oprire la Manastirea Boian, manastire romaneasca din Ucraina. Icoana Maicii Domnului de la Boian. Parcurs de zi, cazare la Kiev (se ajunge seara).

AVION: zbor spre Kiev in timpul zilei (optional).

Intalnirea grupului sosit cu autocarul cu cei sositi cu avionul direct la Kiev. Cazare hotel 3*.

Ziua 2 – Marti 1 sept (Inceputul Anului Bisericesc): KIEV

Optional, la ora 06:00: Sfanta Liturghie intr-una dintre pesterile Lavrei  Pecerska.

Mic dejun, apoi vizitam:

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

Manastirea Vedenskaia, icoana Maicii Domnului Chemarea la Smerenie

Manastirea Sf Arh Mihail de pe dealul Zverinetsky(Gradina Botanica) , una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav ( sec X-XII), uitata in timp si redescoperita in anul 1888Manastirea Sf Iona din Gradina Botanica.

Sihastria Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev.

Optional: masa la o autoservire cu specific ucrainean. Cazare la Kiev, hotel 3*. 

Ziua 3 –Miercuri 2 sept : CERNIGOV

Mic dejun, apoi plecarea spre Cernigov, vizite:

Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Inchinare:

    Sf LAVRENTIE ( + 1950 , ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute)

    Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni)

    Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.

Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (in 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, atunci s-a intemeiat manastirea)

Pestera Sf Antonie, cu biserici subterane de la anul 1000.

Casa memoriala a Sf Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultima perioada a vietii sale si in care a fost vizitat de Sf Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf Ap. si Evanghelist Ioan.

Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel ***. Optional: croaziera pe Nipru (o ora)

Ziua 4 – Joi 3 sept :  KIEV, POCEAEV

Optional, la ora 06:00: Sfanta Liturghie intr-una dintre pesterile Lavrei  Pecerska.

Dupa mic dejun vizitam Catedrala Sf Valdimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf Varvara. Ora 10, plecare spre Poceaev (450 km, 8 ore). Lavra Poceaev, cazare la hotel 4*.

Ziua 5 – Vineri 4 sept : POCEAEV

Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa : 1527. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev, la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Program liber, cazare la Poceaev, hotel 4*. 

Ziua 6—Sambata 5 sept: Spre Romania

Participare la prima Sfanta Liturghie la Lavra Poceaev. La ora 11,00 plecare spre Romania, parcurs de zi. Cazare la Cernauti , hotel 4* (cu mic dejun). 

Ziua 7 – Duminica 6 sept: ROMANIA

Dimineata devreme, mic dejun. Sfanta Liturghie la Manastirea Banceni sau la Suceava.  Vizita la Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava. Retur la Bacau.

Tren, microbuz, avion spre casa, din Suceava sau Bacau.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , , ,