pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Ucraina (4 zile) Nasterea Maicii Domnului (stil vechi) la Lavra Pecerska din Kiev 19-22 sept. 2011


Kievul increstinat doar pe la anul 1000, dar pe muntele caruia Sf Apostol Andrei ridicase o cruce inca din secolul intai dupa Hristos, proorocind ca aici va fi o mare manastire, concentrare de har spre luminarea mintii si a sufletelor noastre.
Lavra Pecerska / a Pesterilor, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in Pestera de Aproape si Pestera de Departe la peste 120 de moaste de sfinti ale caror mijlociri vindeca multe feluri de patimi si boli ; Sf Teofil cel Nebun pt Hristos cel minunat, a carui biografie a inspirat filmul Ostrov; la Kitaev pestera Sf Dositeea, cea de viţã nobilã, calugarita ca Monah Dositei – vazator cu duhul, ea fiind cea care l-a indrumar pe tanarul Prohor – viitorul Sf Serafim – catre Sarov …
Aparent ternul si masivul Cernigov, in care pe la anul 1000 Cuviosul Antonie, intemeietorul Manastirii Pesterilor din Kiev, avea sa fie exilat pt scurta vreme, aici sapand pestera cu biserici subterane care, incet-incet, se reda spre vizitare si inchinare credinciosilor. Sf Ierarh Teodosie, ale carui sfinte moaste au pazit de radiatii Cernigovul afalt la doar 80 km distanta de Centrala Nucleara de la Cernobal. Sf Lavrentie al Cernigovului, cel vizitat spre sfarsitul vietii sale de catre Sf Prooroc Ilie, dreptul Enoh si mai apoi de Sf Ioan Teologul – aceste discutii fiind sursa cunoscutelor ale proorociri despre sfarsitul lumii…
Veniti si veti vedea!
4 zile/3 nopti, de la 160 euro!!!

PROGRAM:

Ziua 1 – luni 19 sept: Nordul Moldovei
– Ora 5 – Plecare din Bacau spre Suceava
– Ora 10 – Suceava, inchinare la moastele Sf Ioan cel Nou de la Suceava – in manastirea construita in anul 1522, actualmente sediul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.
– Scurta oprire la Manastirea Boian – Icoana Maicii Domnului de la Boian, facatoare de minuni; Manastirea Banceni, cu paraclis inchinat Sf Serafim de Sarov – manastiri romanesti in Ucraina.
– Drum catre Kiev, se ajunge seara in jurul orei 22. Cazare la un hotel**.

Ziua 2 – marti 20 sept: Kiev, Cernigov
– Participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor, apoi lam ora 10.30 plecarea spre Cernigov
– Cernigov:
o Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069). Inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si proorociri sunt binecunoscute ), Sf Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni) si Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.
o Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea);
o Pestera cu biserici subterane de la anul 1000.
– Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel.

Ziua 3 – miercuri 21 sept, NASTEREA MAICII DOMNULUI (stil vechi): Kiev
– Patricipare la Sf Liturghie prilejuita de marele praznic al Nasterii Maici Domnului la Lavra Pesterilor / pecerska din Kiev.
– Vizitarea marii lavre, unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.
– Vizitarea Sihastriei Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea.
– Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev, timp liber. Optional: masa la o autoservire.
– Cazare la Kiev, hotel**.

Ziua 4 – joi 22 sept: Kiev
– Dimineata devreme, participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska
– Cumparaturi in Kiev
– La pranz – plecare spre Romania, parcurs de zi ( 660 km pana la Suceava, 11 ore), oprire la Bacau

Pretul, in functie de numarul de pelerini:

Cazare Kiev, hotel 2*, camere economy (loc in dubla)

45 pers – 160 euro/pers sau 700lei/pers
40 pers – 165 euro sau 725 lei
35 pers – 175 euro sau 770 lei
30 pers – 190 euro sau 840 lei
25 pers – 210 euro sau 920 lei

Pretul cuprinde :
· Transport cu autocar turistic*** ( 50 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile)
· Cazari in hotel 2* Kiev, 3 nopti / camera economy, aproape de Lavra Pecerska
· Parcurgerea programului
· Mapa cu materiale documentare
· Ghid, preot insotitor, translator de limba rusa
Pretul nu cuprinde:
· Intrarile la obiective turistice ( pentru obiectivele optionale se aloca timp de vizitare in program, ~ optional). Obiectivele religioase nu percep taxa de intrare
· Asigurare medicala ( se poate incheia direct la agentia de turism)
· Asigurarea storno – 1 euro, acopera riscul de a pierde banii in cazul renuntarii din motive neprevazute – boala, calamitati, deces. Asiguratorul va returna suma deja platita agentiei de turism. Asigurarea se incheie la plata avansului.
· Alte elemente decat cele trecute in program.
NOTE :
· Orele trecute in program sunt orientative, calculate in funcţie de distantele de parcurs.
· Pentru inscriere:
o copie dupa pasaport si buletin
o plata avansului de 30%
o incheiere asigurare storno ( optional)
o incheiere asigurare medicala
· Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
· Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
· Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
· In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
· In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
· Firma MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, cod fiscal: RO27021420, cont in euro la Raiffeisen Bank, nr. RO59 RZBR 0000 0600 1263 3096. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 4 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

Tags: , , , , , , , , ,