pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SERBIA, MUNTENEGRU, MACEDONIA. 21 – 28 iulie 2023, Pret: 590 euroPROGRAM

Z1 – Vineri 21 iulie 2023, SERBIA : spre Belgrad  (910 km)

Plecare pe traseul Bacau / Brasov / Pitesti / Craiova / Drobeta Turnu Severin / Belgrad. Pe traseu vizitam Manastirea Vitovnica (170 km dupa Drobeta Turnu Severin) ; manastire de la 1289, inchinare la mormantul Parintelui Tadei.

Cazare la Belgrad, hotel 3*. In functie de timp: Catedrala Sf Sava din Belgrad, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume, este construita pe locul in care au fost arse moastele Sf Sava, intemeietorul Bisericii Ortodoxe Sarbe ca Biserica autocefala.

Z2 – Sambata 22 iulie, SERBIA: Novi Pazar (390 km)

Dupa micul dejun, la ora 8 plecam spre Novi Pazar. Astazi vizitam:

Manastirea Celije (sec XIII), in care a vietuit renumitul teolog sarb Sf Iustin Popovici (intre anii 1948/1979) (110 km de la Belgrad)

– Manastirea Lelic (1929), in localitatea natala a Sf Nicolae Velimirovici, Noul Ioan Gura de Aur, inchinare la sfintele sale moaste. (65 km).

Manastirea Studenita, inima ortodoxiei sarbe (UNESCO), cu moastele Sf Cuvios Simeon, izvoratorul de mir, tatal Sf Sava. Cazare la Novi Pazar, hotel 3*.

Z3 – Duminica 23 iulie, SERBIA, MUNTENEGRU: Podgorita (350 km)

Mic dejun. Sfanta Liturghie la Biserica Sf Petru si Pavel din Novi Pazar (cea mai veche biserica intacta din Serbia, sec IX. UNESCO) sau in traseu.

Astazi vizitam :

– Manastirea Sopocani (1260) – 16 km de Novi Pazar, monument UNESCO. Manastire inchinata Sfintei Treimi. Frescele din Manastirea Sopocani sunt considerate cele mai frumoase din intreaga Biserica Ortodoxa Sarba.

in functie de acces: Manastirea Crna Reka (sec XIII), UNESCO) sihastrie ascunsa timp de 700 de ani in munti (accesibila doar cu microbuzul). Bijuterie a culturii medievale sarbe, este faimoasa pentru Biserica din pestera Sf Arh Mihail, fresce din sec XVI si moastele Sf Petru de Korisha, mare facator de minuni.

– in functie de timp: Manastirea Moraca (1252), situata intr-o zona montana spectaculoasa, bogata din punct de vedere istoric si cultural. Este cel mai important obiectiv eclesiastic al regiunii.  Un numar de 11 fresce din sec XIII, ilustrand viata Sf Prooroc Ilie, se disting prin calitatea si expresivitatea exceptionala, reprezentand un ciclu medieval unic. Sfinte moaste: Mana Sf Mc Haralambie. Cazare la Podgorita, capitala Muntenegrului sau in zona.

Z4 – Luni 24 iulie, MUNTENEGRU: Man. Sf VASILE de OSTROG (150 km)

Mic dejun, apoi plecare spre Manastirea Sf Vasile de Ostrog, mare facator de minuni. Dupa-amiaza plecare spre Kotor (total 150 km), cazare hotel 3*, timp liber.

Z5 – Marti 25 iulie, MUNTELENGRU: KOTOR

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie la una dintre Bisericile Otodoxe din Kotor, apoi zi libera (odihna, vizitarea orasului medieval, intrat in patrimoniul UNESCO). Cazare in Kotor.

Orasul este situat pe malul sudic al golfului Kotor (Boka Kotorska), cel mai sudioc firod din Europa si una dintre zonele cele mai frumoase de pe pamant. Vizitam Catedrala Sf Trifon (multe sfinte moaste in muzeu), Biserica Ortodoxa Sf Luca sau al Biserica Sf Fecioare Maria, putem face scurte croaziere cu ferriboturile (care circula intre insulitele golfului, pe toata durata zilei). Cazare la Kotor, h 3*. 

Z6– Miercuri 26 iulie, MUNTELENGRU: spre OHRID (350 km)

Astazi vom avea un parcurs de o zi, traversand granitele dintre Muntenegru, Albania si Macedonia, pentru a ajunge la Ohrid – Ierusalimul Balcanilor, orasul cu 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului. Singurul obiectiv UNESCO al Macedoniei, dar si unul dintre cele 28 obiective UNESCO ale lumii, declarate pentru dublul caracter de patrimoniu cultural si natural. Catedrala Sf Clement (1295). Lacul Ohrid (UNESCO). Cazare la Ohrid, hotel 3*.

Z7– Joi 27 iulie, MACEDONIA (+Sf M Mc si Tamaduitor Pantelimon): Ohrid

Astazi, dupa micul dejun, zi libera pentru prospectarea orasului Ohrid, construit intre sec VII-XIX si care detine cea mai veche manastire a slavilor (Manastirea Sf Pantelimon) si o colectie de peste 800 de icoane bizantine din sec XI-XIV—dupa colectia de icoana veche din Muzeul Tretiakov din Moscova, aceasta este considerata cea mai importanta colectie de icoane bizantine din lume. Manastirea Sf Naum (am 905, 30 km de Ohrid). Cazare la Ohrid, hotel 3*.

Z8– Vineri 28 iulie, MACEDONIA: spre Romania

Dupa micul dejun, plecare spre Romania, parcurs de peste 1000 km (Macedonia, Bulgaria). Se ajunge in noaptea de vineri / sambata, 28/29 iulie 2023.

————————————————————————————————————

 

PRET: 590 euro  (grup minim 40 pers)

Pt grup mai mic:

620 euro (grup 35-39 pers),

660 euro (grup 30-34 pers),

710 euro (grup 25-29 pers),

795 euro (grup 20-24 pers),

Supliment pt camera single: 195 euro

PRETUL CUPRINDE

Cazari hotel 3*-4* (cu mic dejun)

Transport cu autocar turistic, sau microbuz

Taxe autostrazi

Mapa material documentar

Ghid din partea agentiei, Preot insotitor.

PRETUL NU CUPRINDE

Bilete de intrare la obiectivele cuprinse in program (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare)

Masa (pranz si cina)

Cheltuieli personale

Asigurare medicala, storno

Alte cheltuieli, in afara celor incluse la Pretul cuprinde.

——————————————————————————

NOTA: Excursia la Crna Reka (Ziua 3) se poate organiza doar cu microbuzul sau pe jos (o ora de mers prin padure).

——————————————————————————

Conditii de intrare pentru cetatenii romani 

Pentru Serbia, Macedonia de Nord, Albania, Muntelegru, Croatia,

intrarea cetatenilor romani este posibila fara viza, in baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil.

In Serbia se cere asigurare medicala pt perioada sederii / tranzitarii statului.

——————————————————-

NOTA: Incheierea contractului dintre turist si agentia de turism se efectueaza la data platii avansului, informatiile precontractuale si contractul fiind afisate pe siteul agentiei de turism. Nu este necesara incheierea in forma scrisa a unui contract in cazul agentiilor care functioneaza on-line, dar la cererea expresa a turistului, putem incheia contractul si in forma scrisa.

——————————————————–

Informatii si incrieri

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,

One Reply to “SERBIA, MUNTENEGRU, MACEDONIA. 21 – 28 iulie 2023, Pret: 590 euro”

Comments are closed.