pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

SERBIA, MUNTENEGRU, MACEDONIA, 21-29 iulie 2024, Pret: 680 euro + 150 leiZ1 – Duminica 21 iulie 2024, PLECARE: spre Drobeta Turnu Severin (660 km)

Plecare pe traseul Bacau (ora 11:30), Adjud (12:30), Focsani (13:30), Bucuresti (ora 16:30), Pitesti (18:30), Craiova (20:45), Drobeta Turnu Severin (23:00). Cazare la Drobeta Turnu Severin, hotel 3*. 

Z2 – Luni 22 iulie SERBIA : spre Belgrad  (380 km)

Dupa micul dejun, la ora 9, plecam spre granita, traversam podul barajului de la Portile de Fier. Oprire pentru a admira zona spectaculoasa a Cazanelor Dunarii (cel mai ingust defileu al Dunarii, latimea minima fiind de 230 m, adancime maxima, intre peretii stancosi, de 75 m). Continuam drumul in Serbia:

Manastirea Malainita – cetatea spirituala a romanilor din Timoc

Manastirea Vitovnita – inchinare la mormantul Staretului Tadei (1914-2003), român, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Serbiei sec XX.

Manastirea Tumane (sec XIV), inchinata Sf Arh Gavriil. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, moastele Sf Zosima Sinaitul si Sf Iacob cel Nou.

Belgrad, cazare Hotel Astoria 4*.

Z2 – Marti 23 iulie, SERBIA: Man. Celie, Man Lelici, Novi Pazar (390 km)

Dupa micul dejun, la ora 8 plecam spre Novi Pazar. Astazi vizitam:

– Catedrala Sf Sava din Belgrad, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume; este construita pe locul in care au fost arse moastele Sf Sava, intemeietorul Bisericii Ortodoxe Sarbe ca Biserica autocefala.  

Manastirea Celije (sec XIII), in care a vietuit renumitul teolog sarb Sf Iustin Popovici (intre anii 1948/1979) (110 km de la Belgrad)

– Optional Manastirea Lelic (1929), in localitatea natala a Sf Nicolae Velimirovici, Noul Ioan Gura de Aur, inchinare la sfintele sale moaste (accesul presupune efort fizic, coborare pe trepte in padure 1h, revenire pe drum spre autocar, 1 h)

In functe de timp, Manastirea Studenita, inima ortodoxiei sarbe (UNESCO), cu moastele Sf Cuvios Simeon, izvoratorul de mir, tatal Sf Sava.

Cina si cazare la Novi Pazar, Hotel Atlas 3*.

Z3 – Miercuri 24 iulie, SERBIA, MUNTENEGRU: Trna Reka, Podgorita (320 km). Mic dejun, apoi de la ora 8:00

Biserica Sf Petru si Pavel din Novi Pazar (sec IX, UNESCO, deschisa non-stop), cea mai veche biserica intacta, inca activa, din Serbia si din toata zona balcanica. Cristenlita in care a fost botezat Sf Sava al Serbiei.

– Manastirea Crna Reka (sec XIII), UNESCO, sihastrie ascunsa timp de 700 de ani in munti (accesibila doar cu microbuzul). Bijuterie a culturii medievale sarbe, faimoasa pentru Biserica din pestera Sf Arh Mihail, fresce din sec XVI si moastele Sf Petru de Korisha, mare tamaduitor.

Manastirea Moracea (1252), situata intr-o zona montana spectaculoasa, bogata din punct de vedere istoric si cultural. Este cel mai important obiectiv eclesiastic al regiunii.  In altar: un numar de 11 fresce din sec XIII, ilustrand viata Sf Prooroc Ilie, se disting prin calitatea si expresivitatea exceptionala, reprezentand un ciclu medieval unic. Sfinte moaste: Mana Sf Mc Haralambie.

Cina si cazare la Podgorita, capitala Muntenegrului. Hotel Aurel 4*. 

Z4 – Joi 25 iulie, MUNTENEGRU: Ostrog, Kotor (140 km)

Dupa micul dejun, dimineata dedicata Manastirii Sf Vasile de Ostrog, mare facator de minuni, cel mai iubit sfant al sarbilor.

La pranz plecare spre Kotor (total 90 km). Orasul-cetate medievala (UNESCO) este situat pe malul sudic al golfului Kotor (Boka Kotorska), cel mai sudic firod din Europa si una dintre zonele cele mai frumoase de pe pamant (creatia Domnului, in toata splendoarea sa).

Vizitam Orasul Vechi, cu Catedrala Sf Trifon (multe sfinte moaste in muzeu), Biserica Ortodoxa Sf Luca. Cazare la Kotor, hotel 3*-4*. 

Z5 – Vineri 26 iulie, MUNTENEGRU: Kotor

Dupa micul dejun, croaziera in golf si vizitarea Bisericii Sf Fecioare Maria de pe Stanca. Pescarii din golf au construit o insula artificiala, pentru a ridica o biserica peste stanca din mare pe care au gasit o icoana a Maicii Domnului – devenita protectoarea lor. Muzeul recunostintei  fata de Maica Domnului.

Dupa-amiaza, timp liber in cetate. Optional: escaladarea pe muntele care strajuieste cetatea Kotor, vizita la Fortareata Sf Ioan Botezatorul (San Giovanni). Cazare in Kotor, hotel 3*.

Z6 – Sambata 27 iulie, MUNTENGRU, ALBANIA, MACEDONIA: Ohrid (335 km)

Dupa micul dejun, plecare spre Ohrid – Macedonia. Traversam granitele dintre Muntenegru, Albania – scurta vizita la Tirana, Catedrala Ortodoxa; Macedonia. Cina si cazare la Ohrid, h3*. 

Z7– Duminica 28 iulie, MACEDONIA: Ohrid, Kumanovo (220 km)

Mic dejun. Sfanta Liturghie la Manastirea Sf Naum (sec X). Vizitam Ohrid – Ierusalimul Balcanilor, orasul cu 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului. Este singurul obiectiv UNESCO al Macedoniei, dar si unul dintre cele 28 obiective UNESCO ale lumii, declarate pentru dublul caracter de patrimoniu cultural si natural. Manastirea Sf Clement de Ohrid si a Sf Pantelimon—cea mai veche manastire a slavilor. Catedrala Sf Sofia (sec IX).  Biserica Maicii Domnului Perivlepta (sec XIII). Cazare la Kumanovo, h 3*.

Z8– Luni 29 iulie, MACEDONIA, BULGARIA: spre Romania (600 km)

La ora 5 dimineata (mic dejun la pachet) plecare spre Romania.In Bulgaria,

aproape de Ruse, vizitam (in functie de timp):

Manastirea Sf Marina, cu izvor tamaduitor/ aghiazma (singura manastire cu izvor tamaduitor din estul Bulgariei). Locatia: Satul Karan Varbovka.

Manastirea Basarabov, cu pestera Sf Dimitrie Basarabov – singura manastire sapata in stanca, inca locuita, din toata Bulgaria. Localtia: 10 km de orasul Ruse.

In Romania traseul este: Giurgiu/Ruse, Bucuresti, Bacau .

————————————————————————————————————

PRET:  680 euro + 150 lei  (grup minim 40 pers. 8 zile / 7 nopti cazare)

Pt grup mai mic: 715 euro (grup 35-39 pers), 760 euro (grup 30-34 pers),

815 euro (grup 25-29 pers),  910 euro (grup 20-24 pers),

Supliment pt camera single: 215 euro

PRETUL CUPRINDE

* Cazari hotel 3*-4* (cu mic dejun), astfel: Belgrad (1 noapte), Novi Pazar (1), Podgorita (1), Kotor (2), Ohrid (1n), Kumanovo (1)

* Transport cu autocarul turistic inchiriat din Romania

* Taxe autostrazi

* Brosura cu material documentar

* Ghid din partea agentiei, Preot insotitor.

PRETUL NU CUPRINDE

* Cazare la hotel in Drobeta Turnu Severin : 150-170 lei / pers, cu mic dejun.

* Bilete de intrare la obiectivele turistice / muzee cuprinse in program (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare)

* Masa (pranz si cina)

* Transport cu microbuze locale pt manastirile din zonele montane la care autocarul din Romania nu are acces: Microbuz pt Manastirea Trna Reka (prin padure) – 12 euro; Transport auto la Manastirea Ostrog si taxa de acces – 12 euro

* Cheltuieli personale

* Asigurare medicala, storno

* Alte cheltuieli, in afara celor incluse la Pretul cuprinde. 

Optionale:

* Cina – la hotelurile la care facem cazarea – in total 95 euro pt 7 cine

* Croaziera in Golful Kotor (pt vizitarea Bisericii Maicii Domnului de pe Stanca si a oraselului Perast): 20 euro din Kotor sau 5 euro din Perast.

—————————————

Conditii de intrare pentru cetatenii romani. Pentru Serbia, Macedonia de Nord, Albania, Muntelegru, Croatia, Bulgaria intrarea cetatenilor romani este posibila fara viza, in baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil. In Serbia se cere asigurare medicala.

Informatii si inscrieri

Ag.  MIRIAM TURISM
Poiana Sarata, Str Profesor Ioan Sandru Nr 31, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Tags: , , , ,