pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Pelerinaj in Grecia de Izvorul Tamaduirii


La LOURDES-ul ortodoxiei grecesti: Insula Tinos
Icoana Maicii Domnului pictata de Sf Ap si Ev Luca, mare facatoare de minuni

20 aprilie – 1 mai 2009, 12 zile, autocar, ferryboat

PROGRAM:

Ziua 1: 20 aprilie, luni: plecare din Bucuresti la ora 8, parcurs de zi prin Bulgaria catre Grecia, se ajunge la miezul noptii la Ouranopoli (portul de plecare catre Muntele Athos). Cazare.

Ziua 2: 21 aprilie, marti: odihna, mic dejun, apoi Croaziera in jurul MUNTELUI ATHOS (ora 11.30). Dupa croaziera plecare spre Paralia Katerini, pe traseu se viziteaza: Man. Sf. ANASTASIA ROMANA, ale carei moaste sunt vindecatoare de ochi (manastire   cu vechime de 1.000 ani, tot aici se afla moastele intregi ale Sfantului TEONAS – Episcopul Tesalonicului). Man. Sf. Ioan Evanghelistul de la SOUROTI (mormantul Cuviosului PAISIE AGHIORITUL si moastele Sf. ARSENIE CAPADOCIANUL). Cazare la Paralia Katerini.

Ziua 3: 22 aprilie, miercuri: Plecare catre Atena. Ne abatem spre INSULA EVIA (trecere cu bacul); Manastirea SF DAVID „copilul Inaintemergatorului”. Procopion: Biserica SF IOAN RUSUL. Plecare spre Atena, cazare.

Ziua 4: 23 aprilie, joi: plecam de dimineata cu feribotul ( ora 7.35) din portul Rafina catre INSULA TINOS (sosire la ora 11.20), unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj crestin, supranumit Lourd-ul grecesc. Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni aflata aici este atribuita Sf Ap si Ev Luca si are puteri vindecatoare de necontestat. Femei ingenuncheaza si se tarasc cu greu pana la biserica, pe trepte. Au loc deseori vindecari miraculoase.  Insula Tinos e vizitat anual de mii de pelerini, care vin sa se inchine la Biserica Panaghia Evanghelistria ( Buna Vestire). Program liber in religiosul Tinos, cea mai frumoasa insula a Arhipeleagului Cicladelor din Marea Egee, care pe 350 kmp cuprinde nu mai putin de 700 biserici si manastiri. Cazare la hotel pe insula Tinos.

Ziua 5: 24 aprilie IZVORUL TAMADUIRII, vineri: Participare la Sf Liturghie. Plecare cu feribotul catre Atena la ora 14.30, se ajunge la ora 18.35. Vizitarea manastirii Sf EFREM cel NOU de la Nea Macri, apoi plecare spre Atena, cazare.

Ziua 6: 25 aprilie, sambata: Mic dejun. Zi dedicate nordului Peninsulei Peloponez. Canalul Corint (uneste Marea Egee cu Marea Ionica, scurtand substantial drumul corabiilor, care altfel ocoleau Peninsula Peloponez.) La ora 7 plecare de la Atena catre Nafplio ( 150 km), prima capitala a Greciei (1829-1834), un oras de un pitoresc deosebit, care pastreaza Orasul vechi cu strazi si cladiri de pe la 1680 si 4 fortarete din prioade diferite. De la orasul vechi urca 900 de trepte catre varful dealului Palamidhi, de unde se deschide o priveliste incantatoare a Argolidei. Din Nafplio se continua drumul spre Patra ( 180 km), al 3-lea oras al Greciai, locul martiriului Sf. Ap. ANDREI. Se viziteaza Catedrala Sf Ap Andrei, in care se afla crucea in forma de X pe care a fost rastignit si capul Sfantului Apostol. Drum de intoarcere spre Atena ( 210 km, 4 ore).

Ziua 7: 26 aprilie, duminica: Optiunea 1: Dimineata devreme plecare spre INSULA EGINA, pentru a participa la Sf Liturghie in biserica manastirii ctitorite de SF NECTARIE ( functie de ora de incepere a slujbei si de programul feribotului). Optiunea 2: participare la Sf Liturghie in Atena, apoi plecare spre Insula Egina. Inchinare la moastele Sf Nectarine. Revenire in Atena, seara, cazare in Atena.

Ziua 8: 27 aprilie, luni: Mic dejun, turul orasului Atena cu ghid local. Seara la ora 19 croaziera catre INSULA PATMOS; cuseta ( 4 in camera), se ajunge noaptea la ora 2.05. Cazare pe insula la hotel Patmos.

Ziua 9:  28 aprilie, marti: Dupa micul dejun, zi de vizita in Patmos: plecare catre Man. SF IOAN TEOLOGUL, cu moastele Sf Ap. Filip, Sf Ap Toma, Sf Hristodul; Pestera Sf Ap. si Evanghelist IOAN, in care acesta a scris Apocalipsa; Man. Evanghelismos (Bunavestire). Dupa-amiaza program liber. Imbarcare pe vasul de croaziera la ora 23, cuseta, se ajunge in portul Pireu / Atena dimineata la ora 6.

Ziua 10: 29 aprilie, miercuri: la ora 6 debarcare in portul Pireu. Plecare cu autocarul spre Grecia Centrala, regiune bogata in temple si manastiri, de la Delfi – centrul mitic al lumii antice – pana la ametitoarele piscuri ale Meteorei. Vizitarea Manastirii Ossios Loukas ( inclusa in patrimoniul UNESCO). Se continua drumul, cazare la Kalambaka ( 350 km), la poalele Complexului Meteora ( manastiri din sec 13-14).

Ziua 11: 30 aprilie, joi: Vizitam doua dintre manastirile Complexului METEORA. Apoi vizitarea unui atelier de pictura. In jurul orei 12 plecare catre VERIA , acolo unde Sf Ap PAVEL a propavaduit si unde se afla sfintele sale moaste. Plecam spre SALONIC ( 60 km) , capitala  si  metropola  Macedoniei,  al  doilea  oras ca  marime din Grecia, vizitam Biserica Sf DIMITRIE Izvoratorul de Mir si alte locasuri ortodoxe, in functie de timp. Ultimele cumparaturi in Salonic, plecare de noapte spre Romania.                                                            

Ziua 12: 1 mai, vineri: sosire acasa functie de formalitatile de frontiera. ( 12-14 ore transport pana la Bucuresti)

Tarif program:
incluzand cazare la Atena ( 4 nopti) hotel 3*:

Loc in: 40 pers 36-40 pers 31-35 pers 25-30 pers
db 611 641 671 726
trpl 598 628 658 713
sgl 761 791 821 876

Tarif program:
incluzand cazare la Atena ( 4 nopti) hotel 2*:

40 pers 36-40 pers 31-35 pers 25-30 pers
db 576 606 636 691
trpl 564 594 624 680
sgl 703 733 763 818

Tariful include:

 • Transport cu autocar*** ( 50+2 loc, AC, TV, CD player),
 • Cazari la hoteluri 2* si 3* cu mic dejun, la Ouranopoli, Paralia Katerini, Atena (4 nopti), Insula Tinos, Insula Patmos,.Kalambaka ( Meteore).
 • Croaziera la Sf Munte Athos
 • Tur de oras Atena, cu ghid local ( autocarul grupului).
 • Toate transporturile cu feribotul trecute in program, inclusiv pentru autocar ( mai putin pt Insula Patmos – autocarul va astepta grupul in portul Pireu). Pt Patomos: loc pe punte la dus, cuseta la intors.
 • Organizator, preotul insotitor al grupului

Tariful nu include:

 • Masa (dejun, cina). Cina se poate lua la taverne – foarte numeroase in Grecia ( estimativ: 10-15 euro/cina)
 • Intrari la obiective turistice, daca e cazul (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare)
 • Asigurarea medicala, asigurare storno – 2 euro ( acopera riscul de a pierde suma platita, in cazul in care turistul nu mai poate participa la pelerinaj, din motive obiective)
 • Alte taxe ale guvernului Grec (in sezon se mai percep taxe de 5 euro/pers de intrare in Grecia) samd.

Optiuni posibile:

 • Renuntare la cele doua cine – reducere de 19 euro.
 • Renuntare la cuseta la intoarcerea din insula Patmos: reducere de 50 euro.

NOTE: Organizatorul are dreptul de a schimba programul fara a afecta obiectivele religioase si turistice din programul initial. Organizatorul nu raspund de cazurile de forta majora (furtuna, probleme ale companiilor de transport, greve care pot afecta derularea programului… )