pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

FUGA IN EGIPT, Pe urmele Sfintei Familii. 17-29 oct 2016 (13 zile). Pret: 1280 euro


foto1-fuga-in-egipt-copie

PROGRAM

Circuit tematic Pe Urmele Sfintei Familii / traseul Fugii in Egipt, asa cum este atestat de catre traditia Bisericii Copte Egiptene si de catre dovezile locale (circuit 13 zile / 12 nopti)

Ziua 1: Luni 17 oct 2016 – intalnire in Aeroportul Otopeni la ora 06 :00, zbor Austrian Airlines la ora 08:00. Escala la Viena intre orele 08:45/10:20, apoi zbor spre Cairo. Se ajunge la ora 13:50. Intalnirea cu ghidul local, vorbitor de limba romana.  In Cairo vizitam: Biserica Fecioarei din Zeitun (incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta de peste un million de persoane, de toate religiile). Biserica Adaweya  (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Cina si cazare la Hotel ****, Cairo.

Ziua 2: Marti 18 oct – dupa micul dejun, zi dedicata manastirilor din Valea Nitriei, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi ( Manastirea Sf Paisie cel Mare), As Surian ( Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Cina si cazare in Alexandria, hotel****

Ziua 3: Miercuri 19 oct -mic dejun, apoi dimineata dedicata orasului Alexandria, ridicat de Alexandru cel Mare in anul 332 îH. Vizitam locul Farului din Alexandria ( una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria (exterior), Catedrala Sf Apostol si Evanghelist Marcu (mormantul Sfantului Apostol) si Biserica Sf Ecaterina. Dupa-amiza plecam spre Manastirea Sf Mina. Cina si cazare in Cairo, hotel****.

Ziua 4: Joi 20 oct – Dimineata dedicata Egiptului Antic: dupa micul dejun vizitam platoul Giza – cele 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si Sfinxul. Muzeul de egiptologie (tezaurul regelui Tutankhamun). Apoi vizitam zona crestina Old Cairo: Biserica Sf Gheorge (grec-ortodoxa, la subsol : carcera Sf Gheorghe, instrumentele cu care a fost torturat, lanturile Sf Gheorghe), Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Varvara.  Seara tren de noapte catre Assuan, cina si mic dejun in tren.

Ziua 5: Vineri 21 oct Dimineata sosim in Asuan. Scurta vizita la barajul de la Assuan si la templul zeitei Isis din Fila; obeliscul neterminat. Galerie de papyrus. Optional, vizita in Satul Nubian si gradina botanica de pe una dintre insule. Imbarcare pe vasul de croaziera***** Astazi incepem croaziera pe Nil – cel mai lung fluviu din lume, 6853 km – pe care istoricul evreu Titus Flavius Josephus ( sec I) il identifica a fi raul Ghihon, unul dintre cele 4 rauri care curg in Gradina Raiului : Fison, Ghihon, Tigru si Eufrat (Geneza, 2,13). Trei zile relaxante pe vasul de croaziera…

Ziua 6: Sambata 22 oct– Dimineata devreme optional visita la Templul Abu Simbel facut in munte, salvat de catre UNESCO. Mic dejun, visitam Templul Crocodilului din Kom Ombo, Navigare pe Nil catre nord, Templul lui Horus din Edfu. Cina si cazare pe croaziera.

Ziua 7: Duminica 23 octMic dejun. Visitam Valea Regilor, Templul reginei Hatshepsut , Colosii lui Memnon, fabrica de alabastru. Seara visitam Templul din Karnak si Templul din Luxor, cina si cazare pe croaziera (optional plimbare cu balonul deasupra orasului Luxor, dimineata devreme).

Ziua 8: Luni 24 oct Mic dejun, apoi debarcare; pornim cu masina spre Asiut. Vizita la Manastirea Dronca (Manastirea  Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la  Betlehem.  Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an care viziteaza locul cu precadere in luna august care, conform traditiei, este luna in care cei Trei Calatori au trecut pe aici (Durunkah, 8 km S-V de Assyut). Vizita la Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam.  Aici, conform traditiei copte,  Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 10 zile intr-o grota  deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici din lume.  Se spune ca piatra de altar i-a fost  Pruncului pat in timpul sederii aici.  Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem“.  Aici, Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa  se intoarca in Israel. Cina si cazare in el Menya hotel.

Ziua 9: Marti 25 octMic dejun. Drum catre pustia estica. Man. Sf Antonie cel Mare si Sf Pavel Tebeul, primii eremiti ai lumii crestine; cina, cazare la El Sokhna, Marea Rosie.

Ziua 10: Miercuri 26 oct, Sf M Mc Dimitrie.  Mic dejun. Pornim catre Peninsula Sinai, Manastirea Sf Ecaterina, cu slujire neincetata din sec IV pana in present; cea mai mica Patriarhie din lume, Participare la vecernie, inchinare la moastele Sf Mare Mucenite

Ecaterina. Optional: escaladarea de noapte a Muntelui Sinai, munte sfant, pe care Moise a primit Tablele Legii cu Cele Zece Porunci, de la Domnul. Rasarit de soare pe Sinai.

Ziua 11: Joi 27 oct Mic dejun. Plecare spre Cairo, cina si cazare la hotel****. Seara, optional croaziera pe Nil, vizita in Bazarul Khan El Kalily.

Ziua 12: Vineri 28 oct Mic dejun, apoi ne indreptam catre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina si peninsula Sinai. Vizitam localitatea Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, vulgarizat in Lysous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Urmatorul popas,  Samanud.  La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea o troaca mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Vizita la Demietta, la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod.Reintoarcere in Cairo, cina si cazare hotel****.

Ziua 13: Sambata 29 oct: Dupa micul dejun vizitam copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).  Prezentare la aeroport la ora 13:00, zbor la ora 15:15. Escala la Viena intre orele 19:00/20:10, se ajunge la Otopeni la 22:50.

————————————————————————————————————————–

Pretul cuprinde:

Circuit tematic Pe Urmele Sfintei Familii / traseul Fugii in Egipt, asa cum este atestat de catre traditia Bisericii Copte Egiptene si de catre dovezile locale (circuit 13 zile / 12 nopti) :

 • Transport, avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti (325 euro)
 • Cazare (loc in camera dubla) cu mic dejun si cina la hoteluri 4* la: Cairo (4 nopti), Alexandria (1n), vagon de dormit (1n), Menia (1n), El Sokhna (1n), Sinai (1n)
 • Croaziera pe Nil*****, 3 nopti, pensiune completa (mic dejun, dejun, cina)
 • O sticla de apa minerala zilnic
 • Autocar*** cu aer conditionat, transfer aeroport sosire si plecare
 • Ghid vorbitor de limba romana, Preot insotitor, Asistenta din partea agentiei
 • Toate serviciile mentionate in program
 • Documentatie

Pretul nu cuprinde :

 • Obiectivele optionale mentionate in program
 • Mese suplimentare sau servicii nementionate in program
 • Bacsisuri pt: ghid egiptean, soferi, hamali, croaziera : 65 usd (5 usd / zi), obligatoriu)
 • Asigurare medicala,
 • Alte cheltuieli decat cele trecute la Pretul cuprinde

————————————————————————————————————-

PRET: 1280 euro  (program, avion, vize)

Pret calculat pt grup de minim 20 pers.

Biletul de avion inclus: 325 euro, Viena Airlines. Persoanele care se inscriu dupa ce s-au emis biletele de avion pentru grup vor plati diferenta de pret, daca pretul biletului de avion la momentul achizitiei este mai mare de 325 euro.

Supliment single: 240 euro

————————————————————————————————————–

Zbor AUSTRIAN AIRLINES

Plecare: Luni 17 oct, ora 08:00 / 13:50

Retur: Sambata 29 oct, ora 15:15 / 22:50

 

Informatii si inscrieri:

Agentia MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

 

Tags: , , , , , ,