pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN, cu SINAI. 24 – 31 oct 2021, de la 620 euro + avion


PROGRAM

Ziua 1: DUMINICA 24 oct 2021 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara. Zbor de noapte TAROM sau Turkish (escala Istanbul). Se ajunge la Cairo noaptea. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Cina, cazare la  hotel plutitor Cairo (pe Nil). 

Ziua 2: LUNI 25 oct: WADI NATRUN, SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam, in functie de program (restrictii) 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Dupa amiaza vizitam Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Cina si cazare la Alexandria hotel 4*

Ziua 3: MARTI 26 oct (+Sf M Mc Dimitrie): ALEXANDRIA, DELTA NILULUI

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana. Sf Liturghie la o biserica a Patriarhiei Grec-Ortodoxa a Alexandriei. Vizitam apoi locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

Apoi plecam catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. pentru a vizita. Plecare la Sinai, Sf Ecaterina, cina, cazare la Hotel MorganLand 3*.

Ziua 4: MIERCURI 27 oct (+Sf Cuv Dimitrie cel Nou) : SINAI

Dupa micul dejun vizitam Manastirea Sf Ecaterina, cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume. Rugul Aprins, Muzeul Manastirii Sf Ecaterina. Optional: escalade de zi a Muntelui Sinai, muntele pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Apus de soare pe Sinai.  Cina si cazare la Hotel  MorganLand 3*.

Ziua 5:  JOI 28 oct: Man SF ANTONIE CEL MARE, MAREA ROSIE

Dupa micul dejun, la ora 8 plecare spre Ein Sokhna, catre Marea Rosie. Vizita la Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii. Cina si cazare la hotel 5*, resort pe malul Marii Rosii.

Ziua 6: VINERI 29 oct : Man SF PAVEL,  MAREA ROSIE

Mic dejun. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert. Optional: croaziera cu Submarinul Galben (viata subacvatica din Marea Rosie, bariera de corali – 35 €). Cina si cazare la hotel 5*, resort pe malul Marii Rosii.

Ziua 7: SAMBATA 30 oct : CAIRO ANTIC, SHOPPING

Dupa micul dejun, plecare la Cairo. Vizitam Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Cairo antic: Piramidele si Sfinxul, cumparaturi: Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), magazine de bumbac, de pielarie, de aur etc. Bazarul Khan-el-Khalil. Seara cina, apoi zbor spre Romania.

———————————–—————————————————————————-——

Tarom (zbor direct, pret aprox 460 euro)

Plecare sambata 24 oct , ore 00:30 / 03:15, Retur duminica 31 oct, ore 03:00/06:50.

sau

Zbor alternativ: Turkish (escala Istanbul, pret aprox 365 euro)

Plecare sambata 24 oct , ora 21:50/ 23:10 Istanbul si  00:25 / 01:35 Cairo

Retur duminica 31 oct , ora 02:45 / 06:10 Istanbul si 08:20 / 08:40 Bucuresti

——————————————————-

PRET PROGRAM (7 zile / 7 nopti): 620 euro+ avion (grup de minim 25 pers)

Pt grup mai mic:

640 euro (grup 20-24 pers)

660 euro (grup 15-19 pers)

700 euro (grup 11-14 pers)

730 euro (grup 10 pers)

Supliment SGL: 135 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 400 euro, datorita perioadei vacantei elevilor mici).

—————————-

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5*: Cairo (2n), Alexandria (1n), Sinai (2n), Ein Sokhna (2n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Preot insotitor, Ghid local, Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test Covid.19

Bilet Avion TAROM (aprox 400 €)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (35€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

—————————————-

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

Vaccin (cu cod QR) sau Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————————

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,