pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPTUL CRESTIN cu SAHARA, 12 – 19 febr 2024, Pret 795 euro + avion Tarom


Sahara, Der El Hammam

Varianta la programul Egiptul Crestin cu Sinai, din aceeasi perioada. Difera doar zilele 4 si 5 (vizitam Sahara primelor veacuri crestine, in loc Sinai). Zilele 1-3 si 6-7 sunt identice in ambele variante.

Ziua 1: LUNI 12 feb 2024: CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni duminica seara la ora 22:00. Zbor de noapte. 00:45 / 03:30

BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun.

Programul incepe la ora 10:00, cu vizita in Old Cairo, Cairo Crestin: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968.  Copacul Fecioarei Maria din Mataryia (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).

Traditiile (festivalurile) legate de prezenta Sfintei Familii in Egipt (Fuga in Egipt) au fost incluse in decembrie 2022 pe Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al lumii.

Cina, cazare Cairo, Hotel 4* .

Ziua 2: MARTI 13 feb : WADI NATRUN, SF MINA

Dupa micul dejun plecam spre nord, vizitam Wadi Natrun / Valea Nitriei, zona parintilor din Patericului egiptean (manastiri de sec IV, in functiune pana azi): Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru). In functie de timp, izvorul Al Humra – aici  Pruncul Iisus a făcut minunea aparițiri unui izvor de apă dulce (pentru nevoile lor), în mijlocul zonei de lacuri cu nitrați.

Manastirea SF Mare Mucenic MINA, mormantul si moastele Sf  Mare Mc Mina (Site Abu Mena, obiectiv UNESCO).

Cina si cazare la Alexandria h4*, port la Marea Mediterana. 

Ziua 3: MIERCURI 14 feb: ALEXANDRIA, DELTA NILULUI, pe urmele Sfintei Familii

Dupa micul dejun scurta vizita in Alexandria: locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), celebra Biblioteca din Alexandria. Manastirea grec-ortodoxa Sf Sava, sediul Patriarhiei Grec-Ortodoxe din Alexandria (piatra pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina). Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii).

La pranz plecam catre Delta Nilului (acum asanata), prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (copta) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa urma in piatra, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud—izvor tamaduitor scos din pamant de Pruncul Iisus; un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosit  de Maica Domnului la framantarea aluatului in timpul sederii aici.

Cina, cazare la Cairo h4*. 

Ziua 4: JOI 15 feb : CAIRO, MYNIA, ABO HINNIS

Dupa micul dejun, la ora 8 plecam spre sud. Vizitam :

Manastirea St Arhangel Gabriel (Der El Malak), sec 4, cu o biserica din sec V. Sf Ioan Casian (din Dobrogea) a vietuit aici o vreme.

Manastirea Sintei Fecioare (Der El Hammam), cunoscuta si sub numele de Manastirea Sf Isaac. Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac, unul dintre discipolii lui Sf Antonie. Zidurile cu “fagurii” (din pamant) albinelor care au pazit manastirea cata vreme aceasta nu a mai avut vietuitori sunt marturie si azi de grija Maicii Domnului pentru acest loc sfant.

Manastirea Deir Abo Hinnis, Minya, in care se afla moastele Sf Mucenic Filimon, protectorul făcătorilor de spectacole (Biserica Sf M Mc Gheorghe, Bis. Sfintei Fecioare Maria) .

Ansana / Antinoopolis, orasul mucenicilor – aici au fost martirizati mai mult de un million de crestini, in vremea persecutiilor anticrestine ale lui Diocletian (303-304).

Cina si cazare la Minya, h 4* (Nil) 

Ziua 5: VINERI 16 feb:  AL MUHARRAQ, EIN SOKHNA

Dupa micul dejun plecam spre Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) – Al Doilea Bethleem, locul in care Ingerul Domnului i-a aparut lui Iosif si i-a cerut sa se intoarca in Israel. Aici, conform traditiei copte, Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 5 zile intr-o grota deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici crestine din lume. Piatra de altar a fost patul Pruncului in timpul sederii aici.

Cina, cazare la Zaafarana, h 4* (M. Rosie).

Ziua 6: SAMBATA 17 feb : Man SF ANTONIE CEL MARE, Man SF PAVEL

Mic dejun. In timpul zilei vizitam Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii crestine. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestine – vizita la manastirea din desert.

Optional: croaziera cu Submarinul Galben (fauna si flora subacvatica, bariera de corali – 40 €).

Plecare la Cairo, cina si cazare h4*. 

Ziua 7:  DUMINICA 18 feb : CAIRO CRESTIN, CAIRO ANTIC. MUZEUL EGIPTEAN

Dupa micul dejun, Sfanta Liturghie la Biserica Grec Ortodoxa a Sf M Mc Gheorghe (Old Cairo).

Apoi vizita la Manastirea Sf Simion de pe Muntele Gunoierilor  (21.000 locuri, cea mai mare din Orientul Mijlociu).

Dupa pranz vizitam zona Giza, Cairo antic: Piramidele si Sfinxul (patrimoniu UNESCO). Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), cumparaturi.

Optional: Noul Muzeu Egiptean.

Seara (in functie de timp) Biserica din Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului.

Cina si apoi prezentare la aeroport.

LUNI 19 feb: plecare spre Romania, zbor intre orele 04:30 / 07:20 la Otopeni.

——————————————-

PRET PROGRAM (7 zile / 7 nopti)

795 euro+ avioane (grup de minim 31 pers)

Pt grup mai mic:

815 euro (grup 26-30 pers)

860 euro (grup 21-25 pers)

950 euro (grup 15-20 pers)

Supliment SGL:  240 euro

Se adauga biletele de avion Tarom.

PRETUL CUPRINDE

Cazari 7 nopti in hotel 3*, 4*, 5* la Cairo (4n), Alexandria (1n), Mynia (1n),  Zaarafana (1n)

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local, Preot insotitor  si Insotitor din partea agentiei. 

PRETUL NU CUPRINDE

Bilet Avion TAROM (aprox 320 euro)

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Programele optionale

Tips – ghid, sofer local (40€)

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt

———————————–

Informatii si inscrieri

Ag.  MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,

One Reply to “EGIPTUL CRESTIN cu SAHARA, 12 – 19 febr 2024, Pret 795 euro + avion Tarom”

Comments are closed.