pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT cu SINAI, 09/18 iulie 2021, 690 euro+avion


Ziua 1: VINERI 9 iulie 2021 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni joi seara (8 iulie), la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 02:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! Transfer la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 10:00 plecam spre Old Cairo/ Cairo crestin: Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe. Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Zeitun, biserica ridicata pe loc de popas al Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Mataryia, copacul Fecioarei Maria. Cina, cazare hotel 4* Cairo.

Ziua 2: SAMBATA 10 iulie: spre SINAI

Mic dejun, apoi plecare spre Sinai (6 ore). Canalul de Suez. Manastrirea Sf Ecaterina, cea mai veche manastire crestina locuita neintrerupt, situata la baza Muntelui Sinai, pe locul in care Moise a vazut Rugul Aprins. Vecernie, Cina si cazare la hotel 3*. 

Ziua 3: DUMINICA 11 iulie: SINAI

Dimineata devreme participam la Sfanta Liturghie la Manastirea Sf Ecaterina din Sinai. Mic dejun, timp liber. Optional: escaladarea Muntelui Sinai (2285 m, pornire de la 1770 m altitudine, trekking 4,15 km + 750 trepte finale). Escaldam ziua, pentru a vedea apusul de soare pe varful Muntelui Sinai (apus la ora 18:44, rasarit la ora 04:54).  Reportaj cu ascensiunea de zi a Mt Sinai. Seara revenire la baza muntelui, cina si cazare la hotel 3*. 

Ziua 4: LUNI 12 iulie: Man SF ANTONIE CEL MARE, MAREA ROSIE

Dupa micul dejun plecare spre Manastirea Sf ANTONIE cel MARE (6h) cea mai veche manastire a lumii crestine. Cina si cazare la Ein Sokhna, hotel 4*, pe malul Marii Rosii. 

Ziua 5: MARTI  13 iulie : LA MAREA ROSIE

Mic dejun. Manastirea Sf PAVEL – primul eremit al lumii crestinen (daca este deschisa pentru vizitatori). Apoi program optional: croaziera cu submarin – se pot admira coralii si viata subacvatica din Marea Rosie (40 $). Timp liber, odihna la Marea Rosie (fenomenul mareelor, flux/ reflux la 6 ore). Cina, cazare hotel 4* in Ein Sokhna (la malul marii). 

Ziua 6: MIERCURI 14 iulie 2021 : DELTA NILULUI –Fuga in Egipt, ALEXANDRIA

Mic dejun, apoi plecam devreme catre Delta (acum asanata) a Nilului, prin care Sfanta Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Samanud. La biserica de aici putem vedea un vas mare de granit care a fost folosita  de Maica Domnului la framantarea aluatului in timpul sederii. Sakha – denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“. Piatra cu urma talpii Pruncului Iisus  poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. In functie de ora la care ajungem la Alexandria – port la Marea Mediterana, scurte vizite la locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si al celebrei Biblioteci din Alexandria. Cina si cazare in hotel 4*. 

Ziua 7: JOI 15 iulie: ALEXANDRIA, Sf M Mc MINA, WADI NATRUN

Dupa micul dejun vizitam Biserica Grec-Ortodoxa Sf Sava (stalpul pe care a fost taiat capul Sf M Mc Ecaterina), Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Apostol si Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), apoi plecam la Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Abu Mena (UNESCO). Continuam drumul spre Cairo Pe traseu vizitam Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV). Vizitam, in functie de restrictii, 2 din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Man. Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Man. Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Man. Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Man. Sf Macarie cel Mare). Functie de timp, izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati – scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Cina si cazare la Cairo, h 4*.

Ziua 8: VINERI 16 iulie: CAIRO ANTIC.

Dupa micul dejun vizitam Cairo Antic: Piramidele si Sfinxul. Cumparaturi: Institutul de Papirus (demonstratie, cum se fabrica hartia de papirus), Insitutul de parfumuri. Optional: Muzeul civilizatiei egiptene, nou deschis, cu o camera a mumiilor (25$). Cina si cazare la Cairo, hotel 4*. 

Ziua 9: SAMBATA 17 iulie: CAIRO 

Dupa micul dejun vizitam Maadi, biserica construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional: croaziera cu felucca pe Nil (o ora, 10 $). Shopping: magazine de bumbac, de pielarie, de aur.  Bazarul Khan-el-Khalil. Seara cina, apoi zbor TAROM spre Romania duminica dimineata la ora 03:00 / Bucuresti la ora 06:50.


PRET PROGRAM  (9 zile / 9 nopti)

690 euro+ avion (grup de minim 17 pers)

Pt grup mai mic:

740 euro ( grup 12 – 16 pers)

790 euro ( grup 10 – 11 pers)

850 euro ( grup 08 – 09 pers)

Supliment SGL:  165 euro

Se adauga biletul de avion (aprox 250 euro)

———————————

PRETUL CUPRINDE

Cazari 9 nopti in hotel 4*: Cairo (4n), Sinai (2n), Alexandria (1n), Ein Sokhna (2n),

Mic dejun si cina

Intrari la toate obiectivele cuprinse in program,

Transport cu autocar turistic,

Ghid local,  Insotitor din partea agentiei

PRETUL NU CUPRINDE

Test PCR Covid.19

Bilet Avion TAROM

Taxa de viza (25 usd),

Masa de pranz,

Tips pentru ghid si sofer local (45 euro),

Asigurare medicala, Storno,

Alte cheltuieli netrecute la Pretul cuprinde

————————–

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egip0

Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt

————————-

ATENTIONARI COVID.19

In cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism NU suportă eventualele costuri aferente acestor cereri (nu sunt incluse în prețul plătit de Dv pentru programul turistic).

De asemenea, agenția de turism NU este răspunzătoare pentru:

– un eventual rezultat pozitiv la testul Covid19 și interzicerea intrării în țară a turistului

– refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

In Egipt

Toate activitatile turistice se desfasoara la o capacitate de 50%.

Masca de protectie este obligatorie in locurile publice.

La intrare la obiectivele truistice se ia temperatura corporala.

La retur in Romania nu se cere carantinare.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,