pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

TURCIA primelor veacuri crestine. Bisericile Apocalipsei, Cappadocia, Antiohia. 27 sept / 7 oct 2024 (11z), Pret: 920 euro+avionZiua 1, Vineri 27 sept 2024, ISTANBUL

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 19:00, zbor Tarom Bucuresti / Istanbul intre orele 21:10/ 22:25. Transfer la hotel, cazare Istanbul hotel 3*. 

Ziua 2, Sambata 28 sept, ISTANBUL

Dupa micul dejun, zi dedicata vizitarii obiectivelor crestine din Istanbul / Constantinopol. Ne propunem (un maxim, in functie de timp): Biserica din Vlaherne, Manastirea Chora, Bis. Sf. Salvator (muzeu)-Kariye Camii-Chora, Man.  Studion (Yedikule), Bıserıca Sf Irina (muzeu), Biserica Sf Paraschevi (ctitorita de Sf Constanin Brancoveanu). Timp liber pt masa de pranz, apoi continuam vizitele: Basilica Cisterne, Palatul Topkapi (sabia lui Stefan cel Mare, iar in Incaperea Relicvelor Sacre: toiagul lui Moise, sabia Regelui David, mana dreapta si o parte din craniul Sf Ioan Botezatorul). Biserica Sf. Sofia (construita in anul 325 de catre Constantin cel Mare, transformata in moschee in sec XV si recent, in 2020). Cazare in Istanbul, Hotel 3*. 

Ziua 3, Duminica 29 sept, ISTANBUL, BERGAMA (390 km)

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie la Patriarhia Ecumenica din Constantinopol / Istanbul. Timp liber pentru masa de pranz, apoi plecare spre Pergam (azi Bergama). Cina si cazare la Bergama, hotel 4*. 

Ziua 4, Luni 30 sept,  PERGAM, SMIRNA, KUSADASI (210 km)

Dupa micul dejun, vizitam:

Pergam –azi Bergama – În secolul întâi, Pergamul era al treilea oraş ca mărime de pe coasta Mării Egee, fiind pentru multă vreme capitala romană a provinciei Asia. Acest oraş rivaliza cu Alexandria, fiincă deţinea o bibliotecă în care erau păstrate peste 200.000 de suluri  cu diferite scrieri şi opere literare ale vremii.  Numele Pergam provine de la „pergament” (a înlocuit scrierea pe papirus, a fost descoperit şi folosit pentru prima dată în acest oraş). Aici este locatia celei de-a treia Biserici care primeste scrisoare din partea Domnului Iisus prin Sf Ap Ioan.

Smirna –azi Izmir, in trecere. In Apocalipsa, ingerul Smirnei este amintit intre cei sapte ingeri ai Bisericilor din Asia Mica care primesc  mesaje de la Hristos: “9. Stiu necazul tau si saracia ta, dar esti bogat, si hula din partea celor ce zic despre ei insisi ca sunt iudei si nu sunt, ci sinagoga a satanei. 10. Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Ca iata diavolul va sa arunce dintre voi in temnita, ca sa fiti ispititi, si veti avea necaz zece zile. Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii.  11. Cine are urechi sa auda ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruieste nu va fi vatamat de moartea cea de-a doua.” Biserica Sf Policarp.

Cina si cazare la Kusadasi, hotel 4*.

Ziua 5, Marti 1 oct (+Acoperamantul Maicii Domnului), EFES (200 km)

În Efes a activat o anumită perioadă Sf Apostol Pavel, probabil și Sf Apostol Ioan Evanghelistul. Conform unor legende, în imediata apropiere a orașului ar fi fost îngropată Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria (în capela Panaghia Kapoulou), iar în interiorul orașului Sf Apostol Luca Evanghelistul. La Efes au avut loc 3 concilii (sinoade) bisericești: în 190 d.C. (conciliu convocat de Policrat pentru a fixa data sărbătoririi Paștelui), în 431 d.C. (sub împăratul Teodosiu al II-lea, la care s-a condamnat nestorianismul si s-a stabilit dogma întrupării lui Iisus Hristos) și în 449 d.C. (la care s-a susținut monofizitismul).

Cetatea Efes, ruinele Bibliotecii lui Celsus, Biserica Maicii Domnului, Casa și Izvoarele Maicii Domnului, mormântul Sf. Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii).

Plecare la Pamukkale (200 km), cina si cazare hotel 4*.

Ziua 6, Miercuri 2 oct, Tiatira-Sardes- Filadelfia-Pamukkale (380 km)

Dupa micul dejun, incepem o noua zi de vizite:

Tiatira – azi Akhisar – 80 km nord de Izmir, este locatia celei de-a patra Biserici a Apocalipsei. In Apocalipsa 2:18-29, Hristos cel Inviat trimite un mesaj Bisericii din

Tiatira, o biserica recunoscuta pentru “dragostea, credinta, slujirea, si indeluga rabdare (Apocalipsa 2:19)” ale sale.

Sardes – azi Sart – Cel de-al cincilea mesaj a lui Cristos, la începutul cap. 3 din Apocalipsa, este adresat Bisericii din Sardes, o biserică ce simula doar credinţa în Cristos, fiind aspru criticată pentru reputaţia spirituală falsă cu care se lăuda.

Filadelfia – azi Alasehir – cea de-a sasea Biserica a Apocalipsei. “Filadelfia” inseamna in traducere: “dragoste de frati”. Biserica aceasta din Asia Mica a fost una din cele mai bune adunari crestine. Domnul Iisus nu-i gaseste nici un fel de acuzare. Timp liber pt inot, bai cu namol. Cina si cazare la Pamukkale, h4*.

Ziua 7, Joi 3 oct, Pamukkale-Laodicea-Marmaris (210 km)

Dupa micul dejun vizitam: Pamukkale (Hierapolis) – terasele calcaroase cu ape termale (fenomen unic in lume). Necropola si Cetatea Hierapolis, Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat. Laodiceea – cea de-a saptea Biserica a Apocalipsei. Laodicea” inseamna in traducere “Voia poporului, dreptatea poporului, vointa celor multi”. Fiecare era liber sa traiasca dupa mintea lui. Tocmai de aceea, Bisericii din această cetate Mantuitorul ii transmite una dintre cele mai impresionante scrisori din Cartea Apocalipsei.

Marmaris. Timp liber, cina si cazare hotel 4*.

Ziua 8, Vineri 4 oct, Marmaris-Fethie-Myra-Antalia (415 km)

Astazi vom parcurge un traseu de 415 km, de-a lungul Marii Mediterane

Fethie – inconjurat de Muntele Taurus, este actualmente o superba statiune turistica. Mormintele regale sapate direct in stanca dateaza din sec IV iH.

Myra – capitala Lyciei, loc asociat cu Sf Ap Pavel (a schimbat aici vapoarele) si cu Sf Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei in sec IV. Vizitam Biserica Sf Nicolae – mormantul sfantului (sfintele moaste au fost furate de cruciati si se afla din anul 1087 la Bari, Italia). Antalya, cina si cazare hotel 4*.

Ziua 9, Sambata 5 octCappadokya (420 km)

Mic dejun, apoi plecare spre Capadocia . Nevşehir – in Anatolia centrala, oras intemeiat de hititi cu mai mult de 8 secole iH. Locuinte si biserici sapate in stanca, pentru a feri crestinii de persecutii in primele veacuri dupa Hristos. Orasele subterane si Valea Ilhara – un canion spectaculos, natural, in care s-au refugiat calugari in perioada bizantina.

Capadokya – una dintre cele mai populare si interesante destinatii ale Turciei – formatiuni geologice spectaculoase, peste 30 biserici si manastiri sapate in stanca, unele cu fresce superbe, datand din sec IX – XI dHr. Este si locul nasterii Sf Mare Mucenic Gheorghe. Cina si cazare in Cappadocia hotel 4*.

Ziua 10, Duminica 6 oct, Capadokya (300 km)

O zi dedicata Cappadociei si spectaculoaselor sale situri crestine din primele secole; bisericile din Goreme, orasul subteran din Derinkuyu sau Kaymakli, Uchisar si formatiuni vulcanice. Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul. Urgup, locul in care se afla casa si staulul in care a trait Sf Ioan Rusul, dupa ce a fost luat prizonier si vandut unui ofiter turc. Cina cazare in Adana h 4*. 

Ziua 11, Luni 7 oct, Antiohia (Antakya). NOU!!!  (240 km)

Mic dejun, apoi plecare devreme spre Antakya. Numele de crestin a fost folosit pentru prima data in Antiohia, de catre comunitatea de credinciosi intemeiata de Sf Apostol Petru. Vizitam prina biserica ruperstra din lume, care dateaza din anii 38-39 d.H., in care a predicat pentru prima oara aici Sf Apostol Petru. Biserica Sf Petru (UNESCO, program 8:30-16:30), a ramas intacta prin minune  in urma cutremurelor din februarie 2023 (7.8 grd Richter), care au produs imense pagube materiale si umane.

Zbor Hatay / Bucuresti, Turkish Airlines:  Hatay / Istanbul, 20:35/22:30 , escala la Istanbul 8h20min (hotel optional). Zbor Istanbul / Bucuresti , 06:50/08:10

 ———————————–

Pret program

Nr pers / grup 41 36-40 31-35 26-30 21-25 13-20
Pret (euro) 920 940 980 1,050 1,130 1,355
Avion (estimat) 270 270 270 270 270 270
Total (estimat) 1,190 1,210 1,250 1,320 1,400 1,625

Supliment pentru camera single:  200 euro

Reducere pentru loc in camera cu 3 paturi: – 40 euro.

Pentru inscriere : Copie carte de identitate si avans 300 euro.

Pretul include: 

Transport cu autocar turistic, transferuri de la/la aeroport – hotel

Cazare  si masa:

Hotel 3* in Istanbul (mic dejun), 2 nopti

Hoteluri 4* in Turcia (mic dejun si cina), 8 n

Toate excursiile din program

Insotitor din partea agentiei

Preot insotitor

Ghid turc pe toata durata programului

Cazare si masa pt ghidul turc si pentru sofer—servicii similare cu ale grupului

Pretul nu include:

Bilete de avion: Bucuresti/ Istanbul si Hatay/Istanbul/Bucuresti

La retur, optionl hotel in Istanbul (escala 8h)

Masa: pranzul , iar la Istanbul: pranz si cina

Biletele de intrare la obiectivele turistice cuprinse in program (Museum Pass Turkye e-card 165 euro. Sunt si cateva obiective la care acest card nu se poate utiliza)

Activitati optionale: zbor cu balon la Cappadocia, Jeep Safari in Capadocia etc

Tips pentru ghidul local si sofer (3 euro/zi), soferi (1 euro/zi) si alte servicii. Total 40 euro.

Asigurari: storno, medicala.

Orice alte cheltuieli netrecute la Pretul include

——————

Contract cu turistul: https://www.miriamturism.ro/contract-cu-turistul/

Contractul se considera incheiat la data platii avansului .  

Note:

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala in Turcia.

Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare – pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda.

Din cauza distantelor mari de parcurs, programul zilnic poate incepe foarte devreme. In caz contrar nu se vor gasi deschise siturile arheologice de vizitat. Seara se va ajunge mai devreme la cazare.

Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.

In caz de forta majora (razboi, calamitate, epidemie etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.

In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

——————–

Informatii si inscrieri

Ag.  MIRIAM TURISM
Poiana Sarata, Str Profesor Ioan Sandru Nr 31, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,