pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ARMENIA, 27 – 30 mai 2024 (3z), Pret: 430 euroFoto: Muntele Ararat, simbolul national al Armeniei (muntele la care s-a oprit Arca lui Noe).

Programul se efectueaza dupa finalizarea programului de Georgia 17 / 27 mai 2024.

PROGRAM

ZIUA 11: Luni 27 mai 2024 : spre EREVAN (235 km)

Pentru grupul care continua programul cu Armenia: dupa micul dejun mergem spre granita terestra Sadakhlo (sosire in granita: ora 10:00 – 10:30). Intalnire cu ghidul local. Bine ati venit in Armenia!

Pe traseu spre Erevan vizitam: Manastirea Haghpat (UNESCO, construita in perioada 977 – 991). Manastirea Akhtalla,  construita de asemenea in sec  X.

Dilijan, faimoasa statiune balneara si Lacul Sevan. Cina si cazare la Erevan hotel 4*.

ZIUA 12:  Marti 28 mai : EREVAN

Dupa micul dejun, city-tour Erevan: Vizitam noua Catedrala Sf Grigore Luminatorul Armeniei, apoi micuta Biserica Zoravor, cu moastele facatoare de minuni ale Sf Apostol Anania, unul dintre ccei 70 de apostoli, cel care l-a botzat pe Sfantul Apostol Pavel.

Manastirea Geghard (UNESCO), initial – in sec 4 – s-a numit Manastirea Pesterii. Sfantul Apostol Iuda Tadeu, increstinatorul Armeniei, este cel care a adus in Armenia  Sfanta Lance cu care a fost strapuns trupul Mantuitorului; in sec 4 acest odor sfant a fost adus in manastire, care de atunci a  capatat denumirea de Manastirea Lancei ( Geghard). Sfanta Lance se afla acum la Catedrala Echmiadzin.

Vizitarea Templului Garni (sec 1), apoi plimbare de-a lungul vaii Raului Azat, pentru a admira fenomenul geologic numit Simfonia Pietrelor (Symphony of Stones). Cina in stil traditional armenesc (cu ritualul prepararii painii armenesti lavash) la Garni. Cazare la Erevan.

ZIUA 13:  Miercuri 29 mai : KHOR VIRAP, ECHMIADZIN, HRIPSIME

Dupa micul dejun , la ora 8, plecam spre Manastirea Khor Virap (vedere asupra Muntelui Ararat, locul in care s-a oprit Corabia lui Noe, la finalul Potopului. Facere 8, 3-5).

Loc de pelerinaj pentru armenii din toata lumea, Manastirea Khor Virap  (sec 7) este ridicata pe locul pesterii in care a fost tinut in temnita timp de 14 ani Sfantul Grigore, Luminatorul Armeniei.

Catedrala Echmiadzin (UNESCO) – centrul religios al Armeniei (Vaticanul Armeniei). Construita in anul 301, la proclamarea Armeniei ca primul stat crestin din lume, catedrala se pastreaza intacta pana azi. In centrul ei se afla un altar care marcheaza locul in care S-a coborat Iisus. Se poate vizita doar exteriorul (si muzeul cu sfintenii).

In muzeu se afla Sfanta Lance / Sulita cu care a fost strapuns trupul Mantuitorului – adusa in Armenia de Sf Ap Iuda Tadeu, precum si parti din lemnul Sfintei Cruci si din Arca lui Noe. 

Biserica Hripsime, capodopera arhitecturala cu cupola in forma de cruce, sec 7. Sf Hripsime a venit in Armenia odata cu Sf Nina si a suferit mucenicia alaturi de doica sa si de celelalte 39 fecioare care au insotit-o. Mormantul ei se afla in biserica. Este un loc foarte popular pentru celebrarea casatoriilor. Retur la Erevan, tur in centrul orasului – zona Cascade si Opera, timp liber, cumparaturi.

Cina in Erevan, cazare.

ZIUA 14:  Joi 30 mai : spre Romania. Dimineata devreme, zbor catre casa (din Erevan).

———————————————————

PRET (in euro) fara bilete de avion: 

Grup (nr persoane) Minim 35 30-34 25-29 20-24 15-19 10-14
Armenia (3 z / 3n), pret in € 430 455 470 490 580 655

 

 Pretul cuprinde:

 Ø  Transport terestru, autocar clasificat turistic

Ø  Transfer hotel / aeroport (la plecare)

Ø  Cazari in hotel 4* (loc in camera dubla).

Ø  Demipensiune (mic dejun si cina) , include o cina traditionala armeneasca

Ø  Intrari la toate obiectivele din program

Ø  Ghid local, vorbitor de limba engleza

Ø  Preot insotitor si insotitor din partea agentiei de turism. 

 Pretul nu cuprinde: 

Ø  Bilete avion

Ø  Masa de pranz

Ø  Tips (bacsis) pentru ghizi locali si soferi (5 euro/zi, deci 15  euro)

Ø  Costuri pentru escale (daca este cazul, vizita la Istanbul)

Ø  Asigurarea medicala

Ø  Orice alte cheltuieli in afara celor incluse la Pretul cuprinde. 

NOTE

  • Acte necesare: pasaport valabil
  • Pentru cetateni romani pot intra in Armenia fara viza, pe baza unui pasaport valabil.
  • Este necesar a avea imbracaminte decenta pentru vizitarea locurilor sfinte; pentru femei – fusta si acoperamant pt cap (palarie, esarfa); pentru barbati – pantalon lung.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.

Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca parcurgerea, cu buna intentie, a tuturor obiectivelor, indiferent de ordinea de vizitare.

Harta Traseu ARMENIA 2024

Informatii inedite despre Armenia: AICI

Informatii si inscrieri

Ag.  MIRIAM TURISM
Poiana Sarata, Str Profesor Ioan Sandru Nr 31, Jud Bacau
Licenta de turism nr 1790/2022 (relicentiere)
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,