pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA si Nordul Moldovei, 22-28 aug (8 zile), 230 euro


Lavra PecerskaKIEV, CERNIGOV, POCEAEV, SUCEVITA, HADAMBU, IASI

PROGRAM:

Plecare din Pitesti, Ploiesti, Bacau, Suceava 

Ziua 1 – luni 22 aug: PLECARE din Pitesti la ora 8. Suceava , inchinare la moastele Sf Ioan cel Nou de la Suceava (manastire din 1522). Vama Siret. Cazare la Man. Banceni. In paraclisul inchinat Sf Serafim de Sarov se afla particele din sfintele sale moaste si o bucata din piatra pe care s-a rugat 1000 zile si nopti.

Optional: slujba de noapte in manastire.

Ziua 2– marti : PITESTI, SUCEAVA, KIEV

Dimineata plecare spre Kiev. Scurta oprire la Manastirea Boian – Icoana Maicii Domnului de la Boian. Parcurs de zi spre Kiev, cazare la Kiev.

Ziua 3 – miercuri: KIEV. Mic dejun, apoi vizitam:

* Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti ; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

* Manastirea Sf Arh Mihail de pe dealul Zverinetsky(Gradina Botanica) , una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav ( sec X-XII), uitata in timp si redescoperita in anul 1888Manastirea Sf Iona

* Sihastria Kitaelv: inchinarea la moastele Sf Teofil cel Nebun pt Hristos, mormantul si pestera Sf Dositeea. Vizitarea altor biserici si manastiri din Kiev.

Optional: masa la o autoservire. Cazare la Kiev, hotel***.

Ziua 4 –  joi : KIEV, CERNIGOV

Ora 6, optional: Prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor. Mic dejun, apoi la ora 10.00 plecarea spre Cernigov, vizite:

Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Inchinare:

* Sf LAVRENTIE ( + 1950 , ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute)

* Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni)

* Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.

Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (in 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, atunci s-a intemeiat manastirea)

Pestera Sf Antonie, cu biserici subterane de la anul 1000.

Casa memoriala a Sf Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultima perioada a vietii sale si in care a fost vizitat de Sf Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf Ap. si Evanghelist Ioan. Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel ***.

Ziua 5 – vineri: KIEV

Ora 6, optional: Prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile Lavrei Pesterilor.

Dupa mic dejun vizitam Catedrala Sf Valdimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf Varvara. Ora 10, plecare spre Poceaev ( 450 km, 8 ore). Se ajunge seara la Lavra Poceaev, cazare la hotelul lavrei, optional masa la autoservirea lavrei. 

Ziua 6– sambata: POCEAEV . Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa : 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk. Participare la  Praznicul Imparatesc al Adormirii Maicii Domnului – Hramul Lavrei Poceaev. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev Inchinare la moastele Sf Iov si ale Sf Amfilohie; pestera Sf Iov (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). La ora 11,00 plecare spre Romania, parcurs de zi (330 km pana la Suceava, 9h). Cazare in zona Suceava.

————————————————————————————————————–

Ziua 7 – duminica: NORDUL MOLDOVEI. Sf Liturghie la Manast Sucevita, vizitam Manast Moldovita, Humorului, Voronet, Rasca, cazare la Man. Hadambu

Ziua 8 – luni 28 aug: TAIEREA CAPULUI SF IOAN BOTEZATORUL

Sf Liturghie la Man Hadambu. Iasi – Sf Cuv Parascheva. Plecare spre Pitesti.

————————————————————————————————–

PRET: 230 euro / grup 45 pers

Pentru grup mai mic: 250 euro / grup 40-44 pers // 270 euro / grup 35-39 pers // 295 euro / grup 30-34 pers // 330 euro / grup 25-29 pers

SUPLIMENT Hotel Kiev ((total pt 3 nopti), optional: Singla in hotel 2*: 15 eu // Loc in Dubla hotel 3*: 15 eu // Singla in hotel 3*: 20 eu

 

PRETUL CUPRINDE

Cazari:

*Man. Banceni: hotelul manastirii (1 noapte, fara mic dejun)

*Kiev:  hotel camera cu 2 paturi (3 nopti, cu mic dejun)

*Lavra Poceaev : hotelul manastirii (1 n, fara mic dejun) Man  Hadambu (1n, fara md)

Transport cu autocar turistic***

Mapa cu materiale documentare

Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa

 

PRETUL NU CUPRINDE

Cazare zona Suceava (se plateste separat, in lei)

Masa de pranz si cina

Intrari la obiective turistice

Asigurare medicala

Alte cheltuieli decat cele trecute la PRETUL CUPRINDE

——————————————————————————-

INFORMATII TEMATICE: Ucraina, pesterile nevointei duhovnicesti

——————————————————————————-

DOCUMENTE : Pasaport valabil

——————————————————————————-

INFORMATII SI INSCRIERI

Agentia de turism MIRIAM TURISM 

Phone: 0723-645-180 si 0722-220-631

Email: miriamturism@yahoo.com si office@miriamturism.ro

Site: www.miriamturism.ro

Site: www.avenitvacanta.ro

 

 

Tags: , , , , , , , ,