pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

UCRAINA, 14 – 19 oct, 199 euro


UCRAINA,

Poceaev, Kiev, Cernigov

14 – 19 oct 2012

5 zile, 5 nopti

Pret: 199 euro / grup 45 pelerini

Plecare, de Sf Cuvioasa Parascheva:

Ziua 1 – duminica 14 oct 2012, Sf Cuv PARASCHEVA la Iasi

–          Plecare spre Iasi dupa pranz, astfel: Onesti ora 14, Comanesti ora 15, Bacau ora 16, Iasi ora 18. Inchinare la moastele Sf Cuvioase Parascheva in ziua praznuirii sale. Ora 20 plecare spre Suceava, cazare la o pensiune sau hotel (pelerinii din tara pot fi preluati din oricare dintre localitatile din traseu).

Ziua 2 – luni 15 oct 2012 – plecare spre Poceeaev, Ucraina (600 km)

–        Dimineata la ora 7,00 plecare spre Ucraina, inchinare la moastele Sf Ioan cel Nou de la Suceava – in manastirea construita in anul 1522, actualmente sediul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

–          Se trece granita spre Ucraina la Siret, apoi parcurs de 7 km catre Manastirea BANCENI ( sfant locas de inchinare a romanilor din Bucovina – Ucraina) si Manastirea BOIAN – inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Boian. Se continua drumul spre Poceaev , cazare la hotelul marii Lavre ( camere cu 4 sau mai multe paturi, cu grup sanitar, conditii foarte bune). Dupa-amiaza, vizitarea lavrei Poceaev.

LAVRA ADORMIREA MAICII DOMNULUI DIN POCEAEV – in sec 12 Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera din fata invaziei turcesti in aceasta padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparuit un izvor. Prima atestare scrisa dateaza insa din 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk.

Ziua 3 – marti 16 oct – LAVRA POCEAEV

–          Program de dimineata (in timpul saltamanii):

 • Ora 5, Miezonoptica, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului,
 • Ora 6,15, acatistul inaintea icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev la Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, care se coboara de deasupra altarului doar dimineata. Inchinare la urma piciorului Maicii Domnului pe piatra
 • Ora 6,15, prima Sf Liturghie la Biserica Sf Iov
 • Ora 8 – acatistul Sf AMFILOHIE, inaintea sfintelor sale moaste . Pestera Sf IOV (sec 16; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand

–          Masa se poate servi la cantina lavrei ( optional)

–          La ora 10 plecare spre Kiev. Pe traseu oprire la Manastirea KORETS ( de la 1571, acum Stavropighie Patriarhala, manastire de maici cu 90 vietuitoare; icoana Maicii Domnului Chezasia [ mantuirii noastre, a ] Pacatosilor, facatoare de minuni – de la 1622)

–          Seara se ajunge la Kiev, cazare la Hotel Slavutich** (camere duble)

Ziua 4 – miercuri 17 oct – KIEV

Zi dedicata Kievului si manastirilor sale – stiut fiind ca Rusia Kieveana a reprezentat nu doar inceputul coagularii statului slav, “mama cetatilor ruse”, ci si leaganul ortodoxiei ruse (sec X – XI). Dar inca din secolulul intai, Sfantul Apostol Andrei, ajuns aici venind din Crimeea, a innoptat pe dealul impadurit al actualului Kiev, iar dimineata a infipt in varful acestuia o cruce, proorocind ca in acest loc va fi o mare manastire, concentrare de har spre luminarea mintii si a sufletelor noastre…

–          Optional : dimineata la ora 6 participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile cu biserici subterane din sec XI ale Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor

–          Ora 8, vizitarea marii LAVRE A PESTERILOR / PECERSKA, cu ghid local.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la aproape 140 de moaste intregi de sfinti, asezati in racle de sticla. Aici este unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe.

–          Vizitarea Sihastriei Kitaelv: inchinarea la moastele Sf TEOFIL cel Nebun pt Hristos (a carui viata a servit drept sursa de inspiratie pt scenariul filmului Ostrov) si mormantul si pestera Sf DOSITEEA ( pustnic/a, cunoscut/a ca duhovnic al viitorului Sfant Serafim de Sarov).

–          In masura timpului disponibil, vizitarea altor manastiri si biserici kievene.

–          Cumparaturi, cazare la Kiev, hotel**.

Ziua 5  – joi 18 oct – Kiev, CERNIGOV

–          Optional : dimineata la ora 6 participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una dintre pesterile cu biserici subterane din sec XI ale Lavrei Pecerska/ Lavra Pesterilor, revenire la hotel. La ora 10.30 plecarea spre Cernigov (zi dedicata Cernigovului)

–          Cernigov:

 • Catedrala Sf Treime / Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069). Inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( adormit intru Domnul in 1950 – ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ), Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696; sfantul care a protejat Cernigovul de radiatiile de la Cenobal, aflat la doar 60 km distanta; mare facator de minuni, vindecator de boli grave) si Sf Ierarh Filaret (Gumilevski / Smeritul, 1802-1866) unul dintre cei mai invatati ierarhi rusi ai sec 19, indrumat in tinerete de Sf Serafim de Sarov.
 • Manastirea ADORMIRII MAICII DOMNULUI ELEŢ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea);
 • Optional: Pestera cu biserici subterane din sec XI – a Sf Antonie de la Pecerska. Izgonit pentru o vreme din Kiev, Sf Antonie, intemeietorul Lavrei Pecerska din Kiev vine acasa la Cernigov si vietuieste ca monah intr-o pestera de pe dealul Boldina; 10 secole de viata pustniceasca, loc sfant, tamaduitor… In prezent este site arheologic si muzeu, labirintul pesterilor sfinte redandu-se treptat vizitatorilor. Fantana Sf Antonie, cu apa vindecatoare pt boli de ochi.

–          Reintoarcerea in Kiev, cazare hotel**.

Ziua 5 – vineri 19 oct – Kiev, plecare spre Romania

Dimineata la ora 6,00 plecarea spre Romania (aprox 650 km pana la Suceava si inca 150 km pana la Bacau). _________________________________________________________________________________________

Pretul, in functie de numarul de pelerini:

Nr persoanme in grup 45 40 35 30 25
pret/euro 199 210 225 240 265
sau
Pret estimativ / lei 899 950 1000 1080 1200


Pretul in lei se calculeaza la cursul BNR din ziua platii, la care se adauga 2% pt conversie valutara.

Plata se poate face fie in valuta, fie in lei.

Pretul cuprinde :

 • Transport cu autocar turistic*** ( 50 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile)
 • Cazari: Suceava ( 1 nopate, hotel 3* sau pensiune), Poceaev ( 1 noapte, hotelul lavrei, conditii foarte bune, 2- 4 pers in camera), Kiev hotel 2* ( 3 nopti / camera dubla economy, hotel situat aproape de Lavra Pecerska).
 • Parcurgerea programului
 • Mapa cu materiale documentare
 • Ghid,  preot insotitor, translator de limba rusa

Pretul nu cuprinde:

 • Intrarile la obiective turistice, muzee ( pentru obiectivele optionale se aloca timp de vizitare in program) Obiectivele religioase nu percep taxa de intrare
 • Masa – la Lavra Poceaev este o cantina pt pelerini, foarte ieftina. In Kiev asiguram oprire la o autoservire, iar langa hotel este un magazin alimentar cu raion de preparate culinare.
  • Asigurare medicala ( se poate incheia direct la agentia de turism)
  • Asigurarea storno – 1 euro, acopera riscul de a pierde banii in cazul renuntarii din motive neprevazute – boala, calamitati, deces. Asiguratorul va returna suma deja platita agentiei de turism. Asigurarea se incheie la plata avansului.
  • Alte elemente decat cele trecute in program.

NOTE :

 • Documentare: http://miriamturism.wordpress.com/2011/08/20/ucraina-pesterile-nevointei-duhovnicesti/
 • Orele trecute in program sunt orientative, calculate in  funcţie de distantele de parcurs.
 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin
  • plata avansului de 30%
  • incheiere asigurare storno ( optional)
  • incheiere asigurare medicala
  • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programului. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
  • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
  • Firma MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, cod fiscal: RO27021420, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO59 RZBR 0000 0600 1263 3096. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 1 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

Tags: , , , , , , , , , ,