pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA MARE 2017, 23 iulie-7 august (16 zile), 1100 euro


p1030349Ca in fiecare an (din 2006 incoace), va propunem un program tematic, care cuprinde cele mai importante obiective duhovnicesti ale fabuloase Rusii Mari, pravoslavnice…

PERIOADA, 2017:

Avion: 23 iulie / 7 august

Autocar: 21 iulie / 9 august

—————————————————

Plecarea / sosirea pot fi facute:

Cu AVIONUL: programul incepe la St Petersburg (23 iulie) si se termina la Moscova (7 august). Durata: 16 zile.

Cu AUTOCARUL: plecarea din Bacau in data de 21 iulie (ruta: Suceava, Lavra Poceaev, Belarus, Lavra Peciora, St Petersburg, 3 nopti cazare); retur prin Serpuhov, Manastirea Optina, Cernigov, Kiev, se ajunge in Romania in 9 august. Durata: 20 zile.

Combinat: plecare cu AVIONUL la St Petersburg (23 iulie) si retur cu AUTOCARUL prin Ucraina (9 august). Durata: 18 zile.

—————————————————

PROGRAM in Rusia:

Z0: Duminica 23 iulie, seara, la hotel,  intalnirea grupurilor sosite cu autocarul si cu avionul. 

In cazul in care se doreste vizitarea Muzeelor Ermitaj sau Petrodvoret, se poate sosi cu avionul, cu 1-2 zile mai devreme (program individual).

Z1 – Luni, St. PETERSBURG: Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus:  Sf XENIA de St Petersburg,  slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk ; Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei ( patrimoniu UNESCO). , Biserica Mantuitorului Insangerat, Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului). Cazare St Petersburg. Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Z2 – Marti : Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga, Program optional:  Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Retur la St Petersburg, Hotel 3*.

Z3 : Miercuri 26 iulie: KEM.  Dupa micul dejun, dimineata devreme plecare spre Solovet (820 km nord), Vizitam Manastirea Tikhvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Strabatem peisajele fascinantei Karelia, paradisul pescarilor si fotografilor. Cazare in Kem hotel 3*.

Z4 – Joi 27 iulie : SOLOVET Dimineata la ora 6:00 croaziera pe Marea Alba catre Arhipeleagul Solovet. Participare la Sfanta Liturghie la Man. Solovat. Excursie la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant.  Seara la ora 20:00, croaziera catre continent. Cazare la Metocul Manastirii Solovat de la tarm (locul in care s-a filmat filmul Ostrov).

Manastirea Soloveţ , cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920 -1991), model pentru Gulagul  sovietic. Man.Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet. (UNESCO) 

Z5 – Vineri 28 iulie: PETROZAVODSK, KIZHIDimineata devreme plecam spre Petrozavodsk. La ora 12, excursie pe Lacul Onega, vizitam Insula Kizhi, faimosul muzeu in aer liber , cu biserici de lemn (UNESCO). La ora 19:00 revenire la Petrozavodsk, cazare.

Z6 – Sambata 29 iulie : SVIR, St. Petersburg. Dimineata , plecare spre St Petersburg, oprire la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sf Treime. Drum catre St Petersburg, cazare. Hotel 3*.

Z7: Duminica 30 iulieSt Petersburg. Participare la Sfanta Liturghie la una dintre catedralele din St Petersburg. Zi de odihna in St Petersburg (program liber: Ermitaj, Petrodvoret etc). Cazare in St Petersburg.

Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Z8 – Luni  31 iulie: St. Petersburg, plecare optiuni:

Cu avionul, spre Romania( final Modulul 1) sau cu autocarul: se continua traseul

Z8 – Luni 31 iulie : Sf SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA: Dupa micul dejun, plecare spre Moscova. Viriţa, inchinare la mormantul Sf SERAFIM de VIRIŢA (+1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca. Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf Sofia ( 1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” ( „Mijlocitoarea”) – sec 12 – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului. Cazare Moscova, hotel 3*.

Luni 31 iulie, pt cei care doresc doar partea a doua din program: sosire cu avionul la Moscova. Seara, intalnire la hotel cu grupul care soseste cu autocarul din St Petersburg.

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Z9 – Marti 1 august : MOSCOVA : Zi dedicata Moscovei: Incepem inchinandu-ne la moa stele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.  Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel 3*. 

Z 10 – Miercuri : MOSCOVA, SERGHIEV POSAD: Dupa micul dejun Sfanta liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO). Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

Sf Serghie de Radonej (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Z 11 – Joi : ROSTOV, TOLGA – IAROSLAVL Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). La ora 10, plecare spre Rostov – inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie ( la anul 1000 i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Manastirea Tolga, Jaroslav (1354) – moastele Sf Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf Ap si Ev Luca – in sec. 16 a fost vindecat  ţarul Ivan cel Groaznic. Cazare la Jaroslavl, hotel 3*.

Z 12 – Vineri , spre Diveevo: Dupa micul dejun, plecare spre Diveevo. Suzdal. (UNESCO). Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12)- vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste. Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Sf SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe: 7- Acatistul Sf Serafim, 8- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov. 17 – Vecernie, seara procesiunea zilnica  Drumul Maicii Domnului – Canafca.

Z13 –  Sambata : Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime: dimineata, participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului ( Kanafka). Cazare Diveevo, hotelul manastirii. 

Z14 – Duminica 6 august , SCHIMBAREA LA FATA ORANKI

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8,30 plecare de la Diveevo catre Manastirea ORANKI (1643), jertfa celor 10000 calugari mucenici.  Continuam drumul spre Moscova, cazare hotel 3*.

Z15 – Luni  7 august : Moscova, plecare optiuni:

Cu avionul catre casa ( finalul Modulului 2, Rusia CENTRALA)

Continuarea programului cu autocarul.  Cumparaturi la Magazinul Fabricii Sofrino. Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei ( 200 km sud de Moscova). Manastirea Optina : moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993. Continuarea drumului spre granita, cazare la Cernigov hotel 3*.

Z16 – Marti : CERNIGOV, KIEV: Cernigov: inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( + 1950, ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ) si Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea). Plecare spre Kiev .Cazare Kiev, hotel 2-3*.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti .

Z 17 – Miercuri 9 august :  spre Romania: Dimineata la ora 6: Patricipare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska, Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge seara/ noaptea.

———————————————————————————————————————

Programul RUSIA MARE se poate parcurge intreg sau pe module:

Modulul 1, Rusia Nordului Extrem ( Zilele 1-8)

Modulul 2, Rusia Centrala (8 zile, Zilele 9-15 sau 9-17)

sau Program intreg.

——————————————————————————————–

PRET: 1100 euro (grup 40 pers)

Pt grup mai mic: 1200 euro (grup 35-39 pers) / 1250 euro (grup 30-34 pers) / 1350 euro (grup 25-29 pers) /1490 euro (grup 20-24 pers)

Pret pentru transport  cu autocarul.

Pt transport cu avionul, se adauga pretul biletelor de avion.

PRETUL CUPRINDE

Cazari hotel 3* (cu mic dejun) : 5 St Petersburg, 3  Moscova, 1 Serghiev Posad, 1 Jaroslavl

Cazari hotel 2-3*: 1 Kem, 1 Petrozavodsk si 2 Diveevo

Cazare: 1 metoc Manastire Solovat

Pensiune sau hotel: Kem

Transport cu autocar turistic

Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv)

Mapa material documentar

Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator.

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.

Pt persoanele care doresc sa calatoreasca cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

Pt persoanele care vor sa calatoareasca din Romania cu autocarul se adauga costul cazarii pana la intrarea in Rusia (maxim 60 euro) si la retur, cazarea din Ucraina (45 euro).

PRETUL NU CUPRINDE

Taxa de viza  Rusia (336 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza.

Asig. medicala (90 lei)

Transport avion (optional) si transfer la hotel

Masa (mic dejun la Solovat si Diveevo; pranz; cina)

Programe optionale: Excursia la Valaam (80 eu), Excursie la Kizhi (55 euro), Croaziera de noapte pe Neva / Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 80 euro)

Cazarile in afara Rusiei: (pt parcursul cu autocarul: 60 euro la dus si 45 euro la intors)

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include.

—————————————————————

Se pot achizitiona si module separate, respectiv:

  1. RUSIA NORDULUI EXTREM, 21 sau 23 iulie / 31 iulie
  1. RUSIA CENTRALA, La Sf Serafim de Sarov, 31 iulie / 7 sau 9 august

—————————————————————-

DOSAR pt viza: 

Cerere-tip ( format electronic)

1 foto tip pasaport

Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)

Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei.

Obtinem viza pentru Dumneavoastra.

——————————————————–

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , , , ,