pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSALIILE in TARA SFANTA, 1-6 iunie 2012


RUSALIILE in Tara Sfanta
OFERTA SPECIALA: 630 EURO (TOTUL INCLUS), 1-6 IUNIE 2012.
Program:
Ziua 1: vineri (1 iunie 2012): LOD, IERUSALIM
Intalnire la aeroportul Otopeni la ora 7,45. Zbor Elal, Bucuresti – Tel Aviv (orele 10,45 / 13,20). Bine ati venit in Tara Sfanta! Prima vizita: Lod, Biserica Sf Gheorghe, ridicata pe mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, pe proprietatea mamei sale (palestinianca). Intram in Cetatea Ierusalim, parcurgem DRUMUL CRUCII cu cele 14 statii. Inchinare la Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant al Mantuitorului nostru. Cina si cazare la Ierusalim, Hotel 3*.
Ziua 2: sambata (2 iunie 2012): IERUSALIM
Mic dejun, apoi zi dedicata Ierusalimului, pe urmele pasilor Mantuitorului: Muntele Maslinilor/ Eleon – Mica Galilee, Manastirea ruseasca a Inaltarii Eleon, Locul Inaltarii Domnului, Manastirea Tatal Nostru, Manastirea Maria Magdalena. Gradina Ghetimani, Manastirea Mormantul Maicii Domnului. Dupa amiaza vizitam Muntele Sion – Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul Proorocului David, apoi participam la PROCESIUNEA DE RUSALII, cu participarea Patriarhului Ierusalimului la locul Cina cea de Taina (locul primei euharistii, a intemeierii Sf Liturghii si a Pogorarii Duhului Sfant, dar si locul in care S-a aratat Mantuitorul dupa invierea Sa, apostolilor). Cina si cazare la Ierusalim, Hotel 3*. Optional, slujba de noapte la Sfantul Mormant ( in functie de programul slujbelor, intre orele 12 si 3).
Ziua 3: duminica Rusaliilor ( 3 iunie 2012): IERUSALIM, EIN KAREM
Dupa micul dejun participam la Sf Liturghie la Biserica Invierii ( daca nu am participat la slujba de noapte), apoi mergem la Ein Karem, patria Sf Ioan Botezatorul: Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul, Biserica de pe locul intalnirii Maicii Domnului cu Sf. Elisabeta. Even Sapir – pestera in care a crescut Sf Ioan Botezatorul (izvor cu apa tamaduitoare), mormantul Sf Elisabeta, mama sa. Timp liber in Ierusalim, shopping in bazar si in cartierul crestinilor arabi si greci. Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*.
Ziua 4: luni ( 4 iunie 2012): BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII, HEBRON
Mic dejun, apoi mergem spre Betleem: Biserica Nasterii Mantuitorului, cea mai veche biserica din Tara Sfanta, cu altarul ridicat peste pestera in care S-a nascut Pruncul Iisus. Intram in Pustiul Iudeii: Manastirea Sf.Teodosie (intemeietorul vietii de obste in Tara Sfanta; pestera in care au poposit magii la plecare, care adaposteste acum mormintele Sf Teodosie si ale mamelor de sfinti), Manastirea Sf.Sava ( invatatorul multor monahi, cel care a alcatuit primul tipic monahal de organizare a slujbelor bisericesti, valabil si astazi); in aceasta manastire este permis doar accesul barbatilor; Manastirea Campul Pastorilor ( cu mormantul pastorilor are au aflat de la ingeri vestea Nasterii Pruncului Sfant). Hebron, Stejarul din Mamvri – la care S-a aratat Sfanta Treime lui Avram si Sarei, sub forma celor Trei Ingeri. Stejarul actual este crescut din radacina stejarului biblic, vechi de 5000 de ani ( acces in functie de situatia locala). Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*.
Ziua 5: marti ( 5 iunie 2012): IERIHON
Mic dejun, apoi plecam, coborand la 300 m sub nivelul marii, catre Ierihon – cel mai vechi oras atestat din lume ( de 10.000 ani). Scurta vizita la Betania, la mormantul lui Lazar. Vizitam Manastirea Hozeva (moastele sf Ioan Iacob Romanul, sfantul mers la Domnul in anul 1960), apoi Manastirea Sf.Gherasim de la Iordan, cu pestera in care a poposit Sf Familie in timpul Fugii in Egipt, dar si locul de unde a plecat Sf Zosima in pustiu, cand a gasit-o pe Sf Maria Egipteanca; icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului care alapteaza). Locul Botezului Domnului la Apa Iordanului ( baie in apa iordanului, binecuvantare). Muntele Ispitirii Carantania, muntele pe care a postit Domnul 40 zile, dupa Botezul Sau si pe care a fost ispitit de cel rau. Biserica Dudul lui Zaheu vamesul, inchinata si Sf Prooroc Elisei, ucenicul Sf Ilie. Asezamantul romanesc de la Ierihon. Cina si cazare la Tiberias, hotel 3*.
Ziua 6: miercuri (6 iunie 2012): GALILEEA
Dimineata devreme, dupa micul dejun (ora 7) incepem vizitarea Galileii, locul inceputului propavaduirii Mantuitorului ( primii 3 ani). Muntele Tabor, muntele Schimbarii la Faţã. Nazareth: Biserica Bunei Vestiri ( apa tamaduitoare din Izvorul Maicii Domnului, izvor la care i s-a aratat Sf Arh Gavriil), Biserica ridicata pe locul unde a locuit Sf.Familie; Cana Galilee (locul primei minuni, transformarea apei in vin; mirele, Sf Ap Simon Zilotul, este protectorul familiilor). Muntele Fericirilor: Tabgha (locul inmultirii painilor si pestilor), Capernaum (locul unde Mantuitorul a facut cele mai multe minuni – tamaduirea soacrei lui Petru, vindecarea slabanogului coborat prin acoperis, locul pescuirii minunate). Ragaz la malul Marii Galileii. Plecare spre aeroportul Ben Gurion la ora 14, zbor spre Romania la ora 18.00/ 20,55 in Bucuresti.
PERIOADA: 1- 6 iunie 2012
Acte necesare: Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării, copie după paşaport
Pretul include:
– Transport avion Bucuresti / Tel Aviv / Bucuresti (270 euro, toate taxele incluse).
– Autocar modern in Israel, AC
– Cazare la hotel 3* in Ierusalim ( 2 nopti) langa Cetate, Bethleem (2 nopti) si Tiberias ( 1 noapte)
– Masa, demipensiune (mic dejun si cina)
– Tipsuri (bacsisuri) pt ghidul local, sofer, hotel, restaurant.
– Taxiurile pt Muntele Tabor, Manastirea Sf.Sava si Manastirea Hozeva
– Intrarile la obiectivele turistice
– Asistenţă religioasă
Preţul nu include:
– Masa de pranz
– Asigurare medicala, asigurare storno
– Alte cheltuieli personale
Pretul , in functie de numarul de pelerini:
Numar de pelerini in grup 40 si peste 35-39 30-34 25-29 20 – 24
Pret ( euro) 630 650 665 690

730
NOTA: pentru vizitarea locurilor sfinte va rugam sa respectati tinuta impusa de regulile Bisericii Ortodoxe ( pentru femei – fuste; capul si bratele acoperite; pentru barbatI – pantalon lung).

Tags: , , , , , ,