pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Pelerinaj in Israel, Iordania, Sinai – 17-28 august 2011


Schimbarea la Fata

Pe urmele pasilor Mantuitorului, dar si ale lui Moise si Ilie in Tara Sfanta, Iordania si Sinai

11 zile / 17 – 28 August 2011 / Pret:  1150 euro / Pretul este calculat pt grup de 50 pers.

Pt un nr mai mic de pers se adauga : 50 euro (40 – 49 pers) sau 100 euro (30 – 39 pers).

Bonus pt clienti fideli : 50 euro

Ziua 0, miercuri 17 august 2011: plecare catre Tara Sfanta

Intalnire pe aeroportul Otopeni la ora 18,30, zbor Elal la ora 21,45, se ajunge in Tel Aviv la ora 23.55.

Transfer la Nazareth hotel 3*.

Ziua 1, joi 18 august 2011: GALILEEA, TABOR: SCHIMBAREA LA FAŢÃ

Dupa micul dejun, vizitarea Nazarethului – Biserica Sf. Arh. Gavriil ( Buna Vestire) şi Biserica romano-catolică – Bunavestire. Cana Galileii, biserica cu cele 2 vase in care s-a transformat apa in vin ( prima minune a Mantuitorului, la nunta din Cana Galileii). Apoi plecare spre Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Tiberias – cazare si cina la hotel 3*.

Noaptea la 23.30 plecare spre Muntele Tabor, participare la Slujba de noapte pt  sarbatoarea Schimbarii la Fatza a Mantuitorului.

Ziua 2, vineri 19 august 2011: spre Sinai

Odihna, micul dejun, apoi plecare spre Sinai cu oprire la Marea Moartă, cazare hotel 4* Sinai

Ziua 3, sambata 20 august 2011: SINAI

Mic dejun, apoi vizitarea manastirii Sf Ecaterina; închinare la sfintele ei moaşte (capul şi mâna), muzeul, închinare la SF.Ştefan Sinaitul (moaşte întregi).

Manastirea Sf Ecaterina este cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume, care a strabaturt istoria ca o oaza de crestinism in inima Peninsulei Sinai. Intemeiata in sec al VI-lea de catre Imparatul Iustinian pe locul unei biserici construite de catre Sf Imparateasa Elena, manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, supusa sau distrusa, de catre nici una dintre marile puteri care au dominat peninsula Sinai. Atat arabii, cruciatii, otomanii cat si Napoleon au acordat protectie acestei manastiri ortodoxe

Dupa-amiaza, optional:  vizitarea pustiului in care a vietuit Sf Ioan Scararul. Cina si cazare la hotel 4* Sinai.

Escaladarea de noapte pe Muntele Sinai, pentru a vedea Locul unde s-au dat Tablele Legii lui Moise; răsărit de soare pe Sinai. Se coboara in jurul orei 7.30 dimineata.

Ziua 4, duminica 21 august 2011: MAN. SF ECATERINA, plecare spre Iordania

Dimineata, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sf. Ecaterina, apoi scurta odihna. La ora 11 plecare spre Israel (vama Taba – Elat) si apoi transfer la vama iordaniana (Elat – Aqaba).  Traseu de 175 km pana la granita cu Israel .  Plecarea spre Petra, pe traseu (optional): safari in Desertul Rosu iordanian / Waadi Rum (2-3 ore). Cina si cazare la Petra, hotel 3*.

Ziua 5, luni 22 august 2011: PETRA, MUKAWIR

Dupa micul dejun, excursie de jumatate de zi la Petra, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vremea lui Iisus. Perioada de inflorire a capitalei nabateenilor a durat intre secolele 3 i.H. si inceputul sec 2 d.H., cand orasul a fost cucerit de Traian si anexat Imperiului Roman. In timpul Exodului, Moise si poporul lui Israel a trecut pe langa Petra ( Numerii, 20), aici fiind locul in care Moise a dat cu toiagul si a aparut izvorul de apa din stanca ( scurta oprire la izvorul lui Moise). Tot in apropiere a murit Miriam, sora lui Moise, si Aaron, fratele acestuia si primul preot al poporului evreu, inmormantat pe muntele Hor din vecinatate. Este aproape sigur ca Petra a reprezentat ultimul popas al Magilor de la Rasarit, veniti sa aduca Pruncului Sfant aur, smirna si tamaie. Actualmente, Petra reprezinta una dintre minunile lumii, cu constructiile sale sapate direct in stanca roz, de-a lungul unui defileu situat in sud-vestul Iordaniei.

Plecare spre Amman pe Drumul Regilor, cel mai vechi drum comercial al lumii, mentionat si in Vechiul Testament. Urmam in continuare Drumul Exodului, drumul parcurs de Moise cu poporul ales, de la Sinai ( de unde a primit Tablele Legii) spre Tara Fagaduita – Tara Canaanului.

Makaver / Mukawir – muntele in varful caruia regale Irod Antipa si-a construit un palat. Este locul in care Sf Ioan Botezatorul a fost intemnitat si in care I s-a taiat capul, dupa dansul Salomeei ( Matei 14, 3-11). Apusul de soare peste Marea Moarta, admirat de pe aceasta inaltime, este o priveliste de neuitat.

Parcurs catre Amman ( 300 km intre Petra si Amman). Cina si cazare in Amman, hotel 3*.

Amman – capitala Iordaniei, mentionata in Vechiul Testament sub numele de Rabat Ammon (Deuteronomul, 3.11) si apoi – din sec 3 i.H. –  cunoscuta sub numele de Filadelfia, dupa numele regelui ptolemeu Filadelfius.

Ziua 6, marti 23 august 2011: IORDANIA CRESTINA

Dupa micul dejun incepem vizitarea celor mai importante locuri crestine din Iordania :

Betania de dincolo de Iordan – Vizitarea zonei originare a Botezului Domnului Iisus Hristos, zona in care Sf Prooroc Ioan Botezatorul locuia si boteza multimile, vestind venirea Fiului lui Dumnezeu ( Ioan 1,28; 3,26). Locul acesta se afla in present la 600 m distanta de actuala albie (deviata) a Raului Iordan si tot prin acest loc, in alte perioade istorice, poporul lui Israel a trecut apa plecand de pe Muntele Nebo catre Pamantul Fagaduintei, Sf Prooroc Ilie s-a inaltat la Cer in carul de foc, Sf Maria Egipteanca a vietuit timp de 47 de ani, in adancul pustiei. Zona era numita “Betabara, dincolo de Iordan”, unde boteza Ioan sau “Betania de dincolo de Iordan” (diferita de Betania in care s-au nascut Marta si Maria, langa Ierusalim). Se viziteaza locul Botezului Mantuitorului si pestera Sf Maria Egipteanca.

MADABA – mentionata de 4 ori in Vechiul Testament ca Madeba, intre secolele 4 si 7  d.H. a devenit unul dintre cele mai faimoase centre ale artei bizantine – mozaicurile de aici fiind de un mare rafinament artistic. Capodopera pastrata pana in present este o harta in mosaic a Ierusalimului si a Tarii Sfinte ( sec 6) din Biserica ortodoxa a Sf Gheorghe.

MUNTELE NEBO – este ultimul loc in care Moise s-a oprit cu poporul lui Israel, inainte de a intra in Pamantul Fagaduintei ( Deuteronom, 34). O splendida perspective se ofera privitorului asupra intregii Tari Sfinte. Aici Moise a murit, mormantul sau insa nu este cunoscut.

TALL MAR ELIAS – Se considera ca acesta este locul in care s-a nascut Sf Prooroc Ilie Tesviteanul (Tesva Galaadului, cf 3 Regi, 17.1). Locul in care Sf Ilie s-a inaltat la cer in carul de foc este dealul din zona Betabara – locul Botezului Domnului, de langa raul Iordan, care se va vizita in ziua urmatoare.

Cina si cazare la Amman, hotel 3*

Ziua 7, miercuri 24 august 2011: GADARA (Iordania), SAMARIA (Israel)

Dupa micul dejun plecam spre Gadara / Umm Qays – tinutul gadarenilor ( Luca 8,26), locul in care Iisus a vindecat un demonizat, demonii intrand intr-o turma de porci. Biserica din sec 4, construita direct peste un mormant din epoca romana, atesta faptul ca acest punct indica cu precizie unul dintre locurile in care Iisus a infaptuit una dintre minuni. Orasul ofera o splendida panorama asupra Marii Galileii si a Inaltimilor Golan (Muntele Hermon, din care izvoraste apa Iordanului).

Trecerea granitei catre Israel prin vama Sheikh Hussein, apoi vizitam Samaria, Nablus/Sichem – Biserica greceasca Fantana lui Iacob. Cina si cazare in Bethleem, hotel 3*

Ziua 8: joi 25 august: IERUSALIM

Dupa micul dejun, zi dedicata Ierusalimului: Muntele Măslinilor, locul Înălţării, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt.

Cina, cazarea la Bethleem, hotel 3*

Ziua 9: vineri 26 august : Man. HOZEVA; Muntele CARANTANIA, IERIHON

Dupa micul dejun mergem la Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva, Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit. Man. Sf Gherasim de la Iordan. Ierihon, cel mai vechi oras din lume ( atestat de 10.000 ani). Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos, Biserica romana din Ierihon. Cina si cazare la Bethleem, hotel 3*.

Ziua 10, sambata 27 august: PROCESIUNEA ADORMIREA MAICII DOMNULUI

BETHLEEM, HEBRON, EIN KAREM, PUSTIUL IUDEII

Dupa micul dejun vizitarea Betlehemului: Biserica Naşterii Domnului, Peştera. Câmpul Păstorilor. Mănăstirea Sf. Teodosie. In functie de situatia locala: Manstirea Sf Sava din Pustiul Iudeii. Orasul Hebron: Stejarul din Mamvri, unde Sf Treime S-a aratat sub forma celor trei Ingeri Patriarhului Avraam si sotiei sale Sara. Daca este posibil, vizitarea Mormintelor Patriarhilor Avraam, Isaac si Iacov si a sotiilor acestora.  Oraşul En Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Even Sapir: Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul. Cina si cazarea la Bethleem.

Ierusalim: slujba de noapte la Sf Mormant, apoi participare la procesiunea din ajunul Adormirii Maicii Domnului.

Ziua 11, duminica 28 august: IERUSALIM

Mic dejun, timp de odihna. Apoi ultima vizita, in Ierusalim: Muntele Sion, Foisorul de Foc / Cina cea de Taina, Mormantul regelui David. Cumparaturi in cartierul crestinilor. Biserica Sfantului Mormant.

Plecare spre aeroport la ora 14,00. In drum, scurta oprire la Lod, mormantul Sf Gheorghe; zbor Elal la ora 19,05 ( se ajunge la Bucuresti la 22,40).

Pretul cuprinde :

  • Transportul cu avionul Bucuresti-Tel Aviv ( cursa Elal ).
  • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului
  • Cazare: Israel: Nazareth ( hotel, 2 nopti) si Bethleem, hotel 3* (4 nopti) , Iordania – hoteluri 3* (2 nopti), Sinai: hotel in zona Manastirii Sf Ecaterina ( 2 nopti)
  • Demipensiune (mic dejun si cina)
  • Toate taxele vamale, transfer la Elat ( intre granita iordaniana si cea egipteana, in Israel)
  • Ghidaj specializat:

Pretul nu cuprinde:

  • Tipsuri :  in total 70 euro ( pt Israel, Iordania si Egipt, plata ghizilor, a hamalilor etc)
  • Masa de pranz la Petra ( optional)
  • Asigurare medicala
  • Asigurare storno (asigura suma platita catre agentia de turism, in cazul in care din motive obiecti ve turistul nu va mai putea pleca in pelerinaj; suma platita va fi rambursata de catre firma de asigurari, in baza documentelor depuse de solicitant). Prima de asigurare: 20 lei.
  • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

NOTE :

  • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea perogramului pt care optati. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
  • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
  • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
  • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
  • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
  • · Firma MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, cod fiscal: RO27021420, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO59 RZBR 0000 12633096. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 4 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.