pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL & SINAI, 30 oct – 8 nov, 890 euro


Veniti in Tara Sfanta!

Israel si Sinai 30 octombrie – 8 noiembrie

Ziua 0: marti 30 oct 2012: intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 18,30, zbor catre Tel Aviv astfel: Tarom la ora 20,55/ ELAL la ora 21,30. Transfer la Ierusalim, cazare la hotel 4*.

Ziua 1: miercuri  31 oct, IERUSALIM

Dupa micul dejun, Ierusalim: Muntele Măslinilor, locul Înălţării, Biserica Tatal Nostru, Manastirea ruseasca Eleon – locul din care Maica Domnului si Sfintii Apostoli au privit Inaltarea Domnului, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, Mormântul Maicii Domnului, Drumul Crucii, Biserica Sf. Mormânt. Cina, cazarea la Ierusalim.

Ziua 2: joi 1 nov, IERUSALIM, BETANIA

Dupa micul dejun, vizitam Betania – Mormantul lui Lazar, Biserica Sf Maria si Marta ( casa celor doua surori). Ne reintoarcem in Ierusalim si continuam vizitarea acestuia: Muntele Sion, Manastirea Lemnul Sfintei Cruci, Biserica Română din Ierusalim, Biserica Sf. Mormânt, cumparaturi in cartierul crestinilor. Cina, cazarea la  Ierusalim.

Ziua 3: vineri 2 nov, GALILEEA, NAZARETH

Dupa micul dejun, plecare spre Galileea, locul inceputului propavaduirii Domnului. Prima vizita:  Muntele Tabor, locul Schimbarii la Față a Mântuitorului. Apoi vizitam Nazaretul, oraşul, Biserica Sf. Arh. Gavriil, şi Biserica romano-catolică – Bunavestire. Cana Galileii. Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. Cazare si masa la Nazaret sau Tiberias.

Ziua 4: sambata 3 nov, HAIFA, TEL AVIV, LOD

Dupa micul dejun plecam spre Haifa, vizitam Muhakra: Biserica unde s-au construit cele doua altare si unde Sf Prooroc Ilie Tesviteanul i-a ucis pe cei 850 preoti mincinosi ( cei care se inchinau lui Baal), apoi Haifa cu Biserica Stella Maris – pestera in care a pustnicit Sf Prooroc Ilie Tesviteanul; Gradinile Persane. Cesareea Palestinei ( apeductul roman), Tel Aviv / Jaffa – biserica greco- romaneasca Sf Arh Mihail si Gavriil, ridicata pe locul casei lui Simon tabacarul, prietenul Sf Petru; stanca pe care a fost aruncat Iona din pantecele kitului; Lod – Biserica Sf Gheorghe, constuita pe proprietatea mamei Sf Gheorghe; mormantul marelui mucenic. Cina, cazarea la Ierihon

Optional, Sf Liturghie – slujba de noapte la Sf Mormant (orele 12 – 3)

Ziua 5: duminica 4 nov, BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII

Betlehem: Biserica Naşterii Domnului, Peştera. Câmpul Păstorilor. Mănăstirea Sf. Teodosie. Manstirea Sf Sava din Pustiul Iudeii. Optional: Hebron, Stejarul din Mamvri. Cina, cazarea la Ierihon, hotel 4*

Ziua 6: luni 5 nov, IERIHON, PUSTIUL IORDANULUI

Dupa micul dejun vizitam zona Ierihonului – cea mai veche asezare a lumii, atestata documentar ( de 10,000 ani) si a pustiului Iordanului. Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaştele Sf. Ioan Iacob de la Hozeva, Peştera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul de pe pârâul Kerit. Apa Iordanului, la locul Botezului Domnului. Manastirea Sf Gherasim de la Iordan, Muntele Carantania, locul ispitirii Domnului nostru Iisus Hristos (optional: urcarea cu telefericul). Biserica Dudul lui Zaheu din Jerihon. Cina, cazarea la Ierihon, hotel 4*.

Ziua 7: marti 6 nov, SAMARIA, EIN KAREM, IERUSALIM

Samaria – Fantana lui Iacob si locul muceniciei Parintelui Filumen, Noul Mucenic ( 1979). Ein Karem: Locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul, Even Sapir: Izvorul şi Peştera Sf. Ioan Botezătorul, mormantul Sf Elisabeta, mama Sf Ioan Botezatorul. Reintoarcere in Ierusalim, ultima vizita la Biserica Sfantului Mormant.

Pentru cei care se reintorc in Romania – prezentare la aeroport la ora 15,00, zbor Tel Aviv – Bucuresti (Elal) la ora 17,40, se ajunge la Bucuresti la ora 20,35.

Pentru cei care continua programul cu Sinai – prezentare la aeroport la ora 17,30, zbor intern catre Eilat ( port la Marea Rosie, la punctul de intalnire a celor trei tari: Israel, Iordania si Egipt), zbor intre orele 19,45 / 20,50. Cazare in statiunea Eilat, hotel 3*.

Ziua 8: miercuri 7 nov, EILAT, Muntele SINAI, Manastirea Sf Ecaterina

Sinai, Manastirea Sf Ecaterina: Este cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume, care a strabaturt istoria ca o oaza de crestinism in inima Peninsulei Sinai. Intemeiata in sec al VI-lea de catre Imparatul Iustinian pe locul unei biserici construite de catre Sf Imparateasa Elena, manastirea Sf Ecaterina nu a fost niciodata cucerita, supusa sau distrusa, de catre nici una dintre marile puteri care au dominat peninsula Sinai. Atat arabii, cruciatii, otomanii cat si Napoleon au acordat protectie acestei manastiri ortodoxe.

Dimineata, plecare spre Sinai / Egipt. Cazare. Vizitarea Manastirii Sf Ecaterina, vizitarea Rugului Aprins, muzeul manastirii, Osuarul cu Sf Moaste – Sf Stefan Sinaitul.

Optional: escaladarea Muntelui Sinai, locul in care Moise a primit Tablele Legii, dupa-amiaza ( se admira apusul de soare pe Sinai).

Coborare, cina, cazare la Hotel Morgenland din statiunea Sf Ecaterina.

Optional: participare la priveghere pt sarbatoarea Sf Mare Mc Dimitrie.

Ziua 9: joi 8 nov (Sf Arh Mihail si Gavriil –stil nou, Sf Mare Mc Dimitrie – stil vechi)

Dimineata la ora 6, plecare spre Israel.  La Eilat, prezentare la aeroport la ora 11,00, zbor Eilat – Tel Aviv la ora 12,35 / 13,35, zbor Tel Aviv – Bucuresti la ora 17,40 (ELAL), se ajunge la ora 20,35.

_________________________________________________________________________________

Pretul programului:

persoane 35 40 45
program fara Sinai 890 880 870
avion eilat, retur 67 67 67
Sinai+taxe vamale + cazare Eilat 175 175 175
total (euro) 1132 1122 1112

Pretul cuprinde :

 • Avion Bucuresti-Tel Aviv si retur, toate taxele incluse
 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare,
 • Cazare cu demipensiune ( mic dejun si cina) la hotel 3-4* in Ierusalim – 5 nopti, Ierihon – 2 n, Tiberias – 1n, Eilat – 1n, Sf Ecaterina – 1n.
 • Ghidaj specializat, preot insotitor
 • Pt optiunea Sinai : cazare Elat si Hotel Morgenland (Sf Ecaterina), transport auto Egipt,

Mic dejun si cina, ghidaj specializat, inclusiv la escaladarea Muntelui Sinai.

Pretul nu cuprinde:

 • Pt optiunea Sinai : avion intern Tel Aviv-Elat – Tel Aviv (67 euro) + program Sinai ( 175 euro)
 • Tipsuri  Israel – 35 euro, Sinai – 10 euro
 • Asigurare medicala, asigurare storno (optionale)
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

NOTE :

 • Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale ( Israel), dar se incearca parcurgerea, cu buna intentie, a tuturor obiectivelor, indiferent de ordinea de vizitare

Tags: , , , , , , , , , ,