pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

ISRAEL: Pe urmele Mantuitorului si ale Sf Prooroci ILIE si ELISEI, 11 – 16 iunie 2015 (6zile), 540 euro


Sf Proorci Ilie si Elisei - CopiePrilejuit de sarbatoarea Sf Prooroc ELISEI ( 14 iunie), acest program va propune o incursiune in Tara Sfanta, pe urmele pasilor MANTUITORULUI nostru, dar si al Sfantului Prooroc ILIE si ale ucenicului sau, Sf Prooroc Elisei – sfinti ai Vechiului Testament ale caror nume multi romani le poarta cu bucurie! 

 

PROGRAM:

 

Z1; Joi 11 iunie 2015: BINE ATI VENIT IN TARA SFANTA!      

Ora 7:45, intalnire in Aeroportul Otopeni, zbor ELAL la ora 10:45, se ajunge in Tel Aviv la ora 13:20.

Prima vizita o facem la Lod, la mormantul Sf Mare Mucenic Gheorghe, inmormantat pe proprietatea mamei sale, palestinianca. Apoi ne indreptam spre Cetatea Ierusalimului: Gradina Ghetsimani, Mormantul Maicii Domnului si BISERICA SFANTULUI MORMANT. Cina si cazare la Bethleem.

 

Z2; Vineri 12 iunie 2015: IERUSALIM

Dupa micul dejun, zi dedicata Ierusalimului:  MunteleMaslinilor – Manastirea Ruseasca Eleon, Manastirea Mica Galilee ( locul in care Mantuitorul S-a aratat prima oara Apostolilor ), locul Înălţării, Manastirea carmelita Tatal Nostru. Coboram spre Gradina Ghetsimani, apoi prin Poarta Sf Stefan intram in Cetate. Drumul Crucii, BISERICA SFANTULUI MORMANT. Muntele Sion –  Foisorul Cinei celei de Taina, mormantul Regelui David si casa Sf Ap Ioan, in care a adormit Maica Domnului. Cina si cazare la Bethleem.

 

Z3; sambata 13 iunie 2015: HEBRON, BETHLEEM, PUSTIUL IUDEII, EIN KAREM     

Dupa micul dejun vizitam: Hebron, manastirea ruseasca de la Stejarul din Mamvri, locul in care s-a aratat Sfanta Treime sub forma celor Trei Ingeri, Patriarhului Avraam si sotiei sale Saara. Plecam apoi catre Pustiul Iudeii, vizite la Manstirea Sf Sava (tipic ca la Sfantul Munte Athos) si Mănăstirea Sf. Teodosie (sec 4 – 5). Ein Karem: Locul nasterii Sf Ioan Botezatorul. In functie de timp: Even Saphir, locul in care a crescut Sf Ioan Botezatorul. Bethleem, Biserica Nasterii Domnului, cu grota in care s-a nascut Pruncul Iisus, apoi – in functie de timp – Grota Laptelui (pestera care a adapostit Sfanta Familie in timpul Fugii catre Egipt). Cina si cazarea la Bethleem, Hotel 3*.

 

Optional: Slujba de noapte la BISERICA SFANTULUI MORMANT din Ierusalim (intre orele 12 si 3 noaptea).

Z4; duminica 14 iunie 2015 (Sf Prooroc ELISEI): HOZEVA, IERIHON, IORDAN    

De sarbatoarea Sf Prooroc Elisei (stil nou) vom vizita locurile care pastreaza vie amintirea Sf Proorc Ilie si a ucenicului sau, Sf Proorc Elisei!

Incepem ziua cu vizita la Manastirea Sf Gheorghe din Hozeva, in care aflam pestera Sf Prooroc Ilie (aici a vietuit sfantul prooroc in perioada secetei, cand a fost hranit de corb). Inchinare la moastele Sf Ioan Iacob Romanul ( cel mai recent canonizat sfant din Tara Sfanta, trecut la Domnul in anul 1960). Mergem apoi la Apa Iordanului, baie in locul Botezului Domnului. Pe aici a trecut Iordanul si Sf Proorc Ilie, pentru a ajunge la dealul de unde s-a urcat la cer in carul de foc! Vizitam Manastirea Sf Gherasim de la Iordan, cu pestera in care a poposit Sfanta Familie in timpul fugii in Egipt. Intram apoi in Ierihon, cea mai veche asezare din lume, atestata documentar, locul in care Sf Prooroc Elisei este si acum pomenit (izvorul Sf Elisei, rece si cu debit puternic, da si azi apa potabila a orasului Ierihon!). Manastirea ortodoxa de pe Muntele Carantania, munte pe care Mantuitorul a postit 40 zile dupa Botezul Sau si apoi a fost ispitit de divol de trei ori (optional, urcare cu telegondola). Biserica Dudul lui Zaheu. Cina si cazare in Bethleem.

 

Z5; luni 15 iunie 2015:  GALILEEA

Dimineata devreme, dupa micul dejun, plecare spre Galileea, nordul Tarii Sfinte, cea mai frumoasa si mai linistita parte a Israelului. Prima oprire: Muntele Tabor, muntele Schimbarii la Față a Mantuitorului – moment in care Sf Proorc Ilie si Moise s-au aratat vorbind Domnului Iisus. Biserica grec-ortodoxa a Bunei Vestiri din Nazaret.  Canaa Galileii – locul primei minuni a Mantuitorului, la nunta Sf Simon Zilotul. Marea Galileii: Tabgha, Capernaum, Biserica Sf. Apostoli, Muntele Fericirilor. OPTIONAL: pranz cu pestele Sf Petru si plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (pe care Mantuitorul a strabatu-o de multe ori, in primii ani ai propavaduirii Sale). Cina si cazare la Nazaret sau Tiberias.

Z6; marti 16 iunie 2015: HAIFA, TEL AVIV

Dupa micul dejun plecam spre Muntele Carmel, la locul confruntarii dintre Sf Prooroc Ilie si profetii mincinosi ai Reginei Isabela, inchinatori la zeul Baal. Haifa – Pestera Stella Maris, in care a locuit Sf Prooroc Ilie cand s-a intors de la Muntele Horeb. Ne indreptam spre Tel Aviv – in functie de timp, baie in Marea Mediterana. La ora 15:00 prezentare la aeroportul din Tel Aviv, zbor ELAL la ora 18:05, se ajungel al Bucuresti la ora 20:55.

 

 PRET: 

Pret: 540 euro, grup de minim 40 persoane. 560 euro, grup de 30-39  pers. 590 euro, grup de 25-29 pers. Supliment camera single: 100 euro.

 

Pretul cuprinde:

 • Transportul cu avionul Bucuresti-Tel Aviv – Bucuresti, cursa ELAL
 • Autocar***, transfer aeroport sosire si plecare, la dispozitia grupului pe toata durata programului
 • Cazare cu mic dejun si cina la Bethleem (4 nopti) si nazareth sau Tiberias ( o nopate)
 • Intratre la obiectivele turistice cuprinse in program,
 • Taxiuri la Manastirea Sf Sava si Mt.Tabor
 • Preot insotitor, Ghidaj specializat
 • Material documentar.

 

Pretul nu cuprinde:

 • Tipsuri (bacsisuri) pt sofer, 5 usd / zi / pers ( 25 euro/pers)
 • Transportul la Sfanta Liturghie la Sf Mormant, slujba de noapte (optional)
 • Masa de pranz
 • Asigurare medicala , Asigurare storno
 • Orice alte cheltuieli netrecute la rubrica “pretul cuprinde”.

 

Acte necesare: pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

 

NOTE :

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea programulu.
 • Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM MI TOURISM SRL-D, dupa care se emit documentele legale (factura, contract, asigurari – optional).
 • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM MI TOURISM SRL-D, cod fiscal: 32941191, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO45 RZBR 0000 1659 1530, cont in lei RO40 RZBR 0000 1659 1523 . Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno – optional; actele se trimit prin email, prin posta sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

 

MIRIAM MI TOURISM

Romania, Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180, E-mail : miriamturism@yahoo.com,

Site: www.miriamturism.ro, Blog: http://miriamturism.wordpress.com/

Tags: , , , , ,