pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

INDIA la Sf Ap Toma, NEPAL, TIBET; 3-19 feb 2016 (16 zile), de la 2850 euro+avion


5, Chennai, Muntele Sf Toma, icoana Maicii Domnului. - CopieFoto: Icoana Maicii Domnului, pictata de Sf Ap Luca in timpul vietii Maicii Domnului (anul 50), icoana adusa de catre Sf Ap Toma in India ( cea mai veche icoana din India).

 

IMPORTANT: Programul se poate achizitiona integral (India, Nepal, Tibet) sau pe module (M1: Nepal, Tibet; M2: India la Sf Ap Toma), in functie de timpul si bugetul pe care il aveti la dispozitie.

 

PROGRAM: 

NEPAL, TIBET (Perioada 3 – 14  feb 2016, 12 zile)

Ziua 1, Miercuri 3 feb: plecare spre Nepal

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 10,30, zbor Qatar Airways la ora 12,40 / zbor de 4h 35 min/ se ajunge la Doha la ora 18,15, escala (cazare optional). Plecare a doua zi la ora 4,20 / zbor 4h 25 min/ se ajuge la ora 11,30.

 

Ziua 2, Joi 4 feb: NEPAL, Kathmandu

Se ajunge la Kathmandu la ora 11,30, transfer la hotel.

Kathmandu, capitala Nepalului, situata la 1400 m altitudine in Valea Kathmandu din Muntii Himalaia. Prima atestare documentara, la anul 900 d Hr. In prezent are o populatie de aprox 1 milion locuitori, fara orasele surori Patan – orasul artelor si meseriilor (5 km) si Bhaktapur – orasul celor devotati (14 km). Pe scurt, i se spune si KTM – „trei orase”, fiind recunoscut ca atare in patrimoniul UNESCO. Este cea mai dezvoltata zona urbana din Nepal, cu infrastructura cea mai avansata si cu un grad de alfabetizare a populatiei de 98%, aproape toti locuitorii orasului vorbind si o limba straina, alta decat nepaleza sau engleza: franceza, chineza, germana, coreana, ebraica etc Este poarta de intrare pentru turismul nepalez.

Zi dedicata vizitarii capitalei nepaleze: Piata Durbar, stupa budista Swyambhunath (sec I dH / denumita si templul maimutelor). Cina si cazare la Kathmandu.

 

Ziua 3, Vineri 5 feb: Kathmandu

Dupa micul dejun, zi intreaga dedicata capitalei nepaleze. Patan City ( cel mai vechi dintre cele 3 orase antice de pe valea Kathmandu, plin de monmumente budiste si temple hindu) , Bhakatpur durbar/ Bhadgaon darbar (patrimoniu UNESCO). Cina si cazare hotel in Kathmandu.

 

Ziua 4, Sambata 6 feb: TIBET: Lhasa

Dimineata, zbor Trans-Himalaian de 50 minute catre Lhasa. Este considerat unul dintre cele mai frumoase, spectaculoase zboruri din lume, peste varfurile Kanchenjunga (8.536 m) si Everest (8848 m). Zbor la ora 12,20, se ajunge in Tibet la ora 15,50 (ora locala). La sosirea in Lhasa, transfer la hotel, timp liber pt aclimatizare.

Lasha, capitala Tibetului /regiune a Chinei, oras cu 373.000 locuitori, situat la 3.490 m altitudine – unul dintre cele mai inalte orase ale lumii. Etimologic, Lhasa inseamna “locul zeilor”, desi vechile documente si inscriptii tibetane de pana la inceputul sec 7 demonstreaza ca vechea demnumire era “locul caprelor”. Grupul etnic tibetan formeaza majoritatea locuitorilor orasului, desi mai exista si populatie Han si Hui. Orasul cuprinde numeorase monumente ale culturii tibetane budiste, cum ar fi palatele Potala, Jokhang si Norbulingka

 

Ziua 5, Duminica 7 feb: Lhasa

In timpul zilei se viziteaza Manastirea Sera (trandafirul salbatic) – una dintre cele trei mari Gelugpa manastiri din Tibet ( figura centrala: Dalai Lama), Templul Jokhang, Bazarul Barkhor. Timp liber in Lhasa. Cina si cazare la hotel.

 

Ziua 6, Luni 8 feb: Lhasa

In timpul zilei se viziteaza Palatul Potala ( resedinta Dalai Lama pana in anul 1959, azi muzeu) si Manastirea Drepung ( una dintre cele 3 mari manastiri din Tibet, alaturi de Sera si Ganden), Palatul Norbulinka, Muzeul Tibetan si Centrul Medical Tibetan. Timp liber in Lhasa. Cina si cazare la hotel.

 

Ziua 7, Marti 9 feb: NEPAL, Chitwan

Dimineata, din nou zbor transhimalaian catre Katmandu ( ora 11:55 / se ajunge la ora locala 11,20), iar de acolo mergem spre Chitwan. Sosim seara, cazare la Advanture T. Lodge.

Parcul National Chitwan – Inima Junglei – este cea mai importanta rezervatie naturala al Nepalului, una dintre putinele jungle veritabile ramase astazi pe pamant; in patrimoniul UNESCO din anul 1984. Cuprinde paduri subtropicale intinse pe 932 kmp, cu atitudine cuprinsa intre 100 m si 815 m si acopera o fasie de campie mlastinoasa de-a lungul raului Rapti; adaposteste exemplare din circa 700 de specii de animale, printre care rinoceri, elefanti salbatici, leoparzi, ursi si cateva exemplare de tigri bengalezi. Pana in 1950, in jungla se putea intra doar cu piciorul, insa mai apoi au fost stabilite mari tabere de vanatoare, in care nobilii nepalezi ramaneau timp de cateva luni in timpul iernii, pentru a vana sute de tigri, rinoceri, leoparzi si ursi. In ultimii ani s-au adaugat parcului o zona pentru broaste testoase si una pentru vulturi.

 

Ziua 8, Miercuri 10 feb: Chitwan

O zi dedicatra junglei nepaleze: plimbare in natura, admirarea pasarilor si a animalelor, safari pe elefant, vizitarea satelor traditionale erc. Seara – dansuri traditionale ale populatiei Tharu, locuitorii junglei. Cazare la Advanture T. Lodge.

 

Ziua 9, Joi 11 feb: Chitwan – Pokhara

Plecare catre Pokhara cu masina, Pokhara  fiind renumita ca avand cele mai mai frumoase peisaje din Nepal. Cazare hotel, apoi plimbare in cele mai pitoresti si spectaculoase zone ale regiunii ( lacuri, cascada lui David…). Plimbare cu barca pe Fewa Lake. Cina si cazare la hotel in Pockhara.

Pokhara – nicaieri in lume muntii nu au o diferenta de altitudine atat de mare. Pe o distanta de doar 30 km se vad munti cu altitudine de la 1.000 la 7.500 m.

 

Ziua 10, Vineri 12 feb: Pokhara

Dimineata devreme plimbare catre Sarankot, pentru a vedea Masivul Annapurna si  Masivul Dhaulagiri. Apoi revenim la hotel pentru micul dejun. In timpul zilei vizitam Cascada lui David, Cheile Raului Seti, Pestera Mahendra etc. Cina si cazare la Pockhara.

 

Ziua 11, Sambata 13 feb: spre Kathmandu

Dupa micul dejun plecam catre Kathmandu cu autocarul. Pranz pe traseu. La Kathmandu, cazare si timp pentru shopping. Cina si cazare la hotel.

 

Ziua 12, Duminica 14 feb: catre INDIA / catre ROMANIA

Optiunea 1: cotinuarea programului, cu India la Sfantul Apostol Toma

Optiunea 2: revenire in Romania cu avionul

——————————————————————————————————————————

Modul 1: NEPAL si TIBET (12 zile).  Modulul acesta este prima parte din programul INDIA, NEPAL, TIBET, dar se poate vinde si separat.

Pret modul 1 (vandut separat):

group 11 – 15 16-20 21-25 >26  per
euro 2250 2100 2050 1999

 Pretul include : Cazare hotel 4*, masa: 3 mese / zi, Transferurile aeroport-hotel, Transport auto la dispozitia grupului (aer conditionat), Avion curse : Kathmandu – Lhasa – Kathmandu (2 zboruri trans Himalaya), Safari, masa cu specific nepalez, Toate taxele de intrare la obiectivele turistice, Ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor din partea agentiei

Pretul nu include : Bilete avion:  Bucuresti/Kathmandu / Bucuresti, Taxe de viza pt: Nepal (30 USD) , Tibet (100 USD), Tips (pt ghizi si soferi locali):  50 euro (Nepal+Tibet), Alte elemente necuprinse la „Pretul include „

Supliment camera single (optional):  400 euro.

———————————————————————————————————-

 

Programul continua cu modulul 2:

INDIA, la Sf Ap Toma (Perioada 14—19 feb 2016, 6 zile)

 

Ziua 12, Duminica 14 feb: catre INDIA 

Dimineata devreme, dupa micul dejun, plecare spre aeroport, zbor spre Delhi. Transfer la hotel. Toata ziua dedicata city-tour in vechiul si noul Delhi.

Delhi, străveche așezare indiana, a fost dezvoltată ca oraș din secolul 11; in prezent capitala Indiei, are o populatie de 11,5 milioane locuitori. Este format din orașul vechi Shahjahanabad și orașul nou, New Delhi (construit în 1911).  Este principalul centru politic și administrativ al țării, nod important de comunicații, mare centru financiar și comercial; aeroportul internațional Palam. Sunt dezvoltate industriile bumbacului, tricotajelor, chimico-farmaceutică, constructoare de mașini, încălțămintei, prelucrării lemnului, alimentară și poligrafică. Are o universitate, un institut politehnic, mai multe muzee și teatre, monumente reprezentative pentru diferite perioade ale artei indiene (Coloana de Fier, din secolul 4; Kutb Minar, din secolul 13; Jami-Masjid, din secolul 17; Lal Kila sau Fortul Roșu, din 1683)

Vizitam: Fortul Rosu, Jama Masjid ( cea mai mare moschee din India), Memorialul Mahatma Gandhi, turnul Qutab Minar – cel mai inalt minaret de caramida din lume, Poarta India, Palatul Prezidential, Templul Lotus etc Cina si cazare Hotel.

 

Ziua 13, Luni 15 feb: catre AGRA – TAJ MAHAL

Dupa micul dejun plecam catre Agra ( o calatorie de 4-5 ore).

Prima mentiune despre Agra apare in faimoasa scriere hindusa Mahabharata, ca padurea Agraban, in apropiere de Mathura. Badal Singh a fondat orasul in anul 1475, dar apogelul sau a fost atins in timpul regelui Akbar, care a facut din Agra orasul artelor, culturii, comertului si educatiei, cand orasul purta numele sau, Akbarabad. Cele mai multe dintre cladirile de astazi au fost construite in stilul Mughal, in a doua jumatate a sec 16 – inceputul sec 17.

La sosire in Agra, cazare la hotel, apoi vizitam Taj Mahal – simbol al iubirii imparatului Shah Jehan pentru sotia sa Mumtaz Mahal. Taj Mahal „inceput ca un palat, terminat ca o bijutrerie” este in acelasi timp un simbol al arhitecturii indiene, unul dintre cele mai gratioase si extravagante monumente ale lumii. Vizitam de asemenea Fortul Rosu – multe evenimente legate de constructia Taj Mahal au avut loc aici – si Itmad-ud-Daula’s Tomb, mormant care prezinta un interes deosebit, datorita desenelor cu elefanti. Cazare la Hotel in Agra.

 

Ziua 14, Marti 16 feb: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Dupa micul dejun plecam spre Jaipur. La 43 km de Agra ne oprim sa vedem The Buland Darwaza, cea mai mare poarta din lume, construita in 1601; inscriptia islamica de pe poarta principala, scrisa in persana, spune asa: „ Iisus, fiul Mariei, a zis: Lumea este un pod, treci peste el, dar nu-ti construi casa pe el. Cel care spera pentru o zi, poate spera pt eternitate, dar lumea nu dureaza decat o ora. Petrece-o in rugaciune, restul este nevazut”). Vizitam apoi Fatehpur Sikri (vechi oras in desert, din vremea dinastiei Mughal), orasul abandonat. Seara ajungem la Jaipur, cina si cazare.

 

Ziua 15, Miercuri 17 feb: JAIPUR

Excursie matinala la Amber Fort – optional urcarea muntelui catre fort pe elefant.

Amber Fort la 11 km distanta de Jaipur, Amber este vechea capitala a statului Rajasthan. Constructia fortului a inceput in anul 1592, iar arhitectura si decoratiile in marmura rosie au fost atat de stralucitor de frumoase, incat au trezit invidia imparatului Jahangir, care a ordonat sa fie daramat tot ceea ce concura cu palatele regale. Constructorul Mirza a acoperit cu stucatura totul, astfel incat reprezentantii imparatului au concluzionat ca totul este o inventie (legenda, confirmate de lucrarile de restaurare actuale). 

Revenim apoi la Jaipur. 

Jaipur, supranumit si Orasul Roz, capitala statului Rajasthan din nord-vestul Indiei. Fondat in 1727, constructia sa a durat 4 ani, arhitectura fiind in conformitate cu principiile Shilpa Shastra, stiinta arhitecturii indiene. Orasul a fost impartit in 9 parti / blocuri / cartiere, din care 2 cuprind palate si cladiri oficiale, celelalte 7 fiind alocate populatiei rezidente. Ziduri uriase de fortificatii au fost ridicate, impreuna cu cele 7 porti. In 1853, cand Printul de Wells a vizitat Jaipur-ul, intreg orasul a fost pictat in roz, oferind un aspect distinctiv orasului. In  sec 19 orasul creste rapid, de la o populatie de 160.000 locuitori astazi ajungand la 3,5 milioane locuitori.

City tour: City Palace / Palatul Orasului – muzeu dar si resedinta regala actuala, care ocupa o mare suprafata, cu gradini si cladiri specifice arhitecturii Rajasthan & Mughal. Observatorul Regal construit de maharajahul Jan tar Mantar in anul 1728 ( in patrimoniul UNESCO – construit din piatra si marmura, acest observator face parte dintr-o serie de 5 observatoare, care reprezinta punctul de varf al astronomiei indiene medievale). Dupa  amiaza plecam spre Delhi (traseu de 5- 6 ore). Cina si cazare la Delhi.

 

Ziua 16, Joi 18 feb: CHENNAI – Sf Apostol TOMA

Dimineata devreme plecare spre aeroport ( mic dejun matinal sau la pachet), zbor catre Chennai. Intalnire cu ghidul local, transfer la hotel in Chennai.

 

Chennai (4,6 mil locuitori), capitala provinciei Tamil Nadu. Vechea denumire: Madras. In acesta zona, in anul 70 a fost martirizat Sf Apostol Toma ( care a propavadut in India intre anii  52 si 70).

Importanta zona administrativa, militara si economica, initial condusa de diferite dinastii indiene, Madras este cucerita de portughezi in anul 1522, cuceritorii construind aici portul Sf Toma. In 1612 olandezii se stabilesc in nordul zonei, pentru ca in 1630 o companie engleza sa cumpere teren si cu acordul oficialitatilor, sa construiasca peste un an Fortul Sf Gheorghe, nucleul viitorului oras colonial englez. In anul 1746 Fortul Sf Gheorghe si Madras sunt capturate de francezi, pt ca in 1749 englezii sa recucereasca Madrasul, pe care il vor fortifica ( va fi atacat si de sultanii otomani) si il vor transforma intr-un important centru urban si baza navala. Introducerea cailor ferate in India in sec 19 creaza legaturi cu orase importante, precum Bombay si Calcutta, ceea ce mareste importanta comerciala a orasului. Dupa castigarea independentei Indiei in 1947, orasul devine capitala statului Madras, pt ca in anul 1969 statul sa isi schimbe denumirea in Tamil Nadu, iar orasul in Chennai. In prezent economia orasului Chennai este bazata pe productia de  automobile (30% din productia Indiei), servicii software, productie hardwere, servicii de sanatate si finaciare. 

Zi de vizita in Chennai. Obiective: 800px-st_thomas_mount

Muntele Sf Ap Toma (locul in care a fost martirizat) 

Biserica Sf Ap Toma – Mylapore,

Mormantul Sf Ap Tomast-thomas-the-apostles-tomb-chennai-madras

Bierica Sf Maria.

Dupa-amiaza, in functie de timp, ne propunem sa vizitam: Fortul Rosu (construit in 1653, folosit in prezent ca Secretariat al Guvernului); Kapaleeshwar – cel mai vechi templu din Chennai, este inchinat Lordului Shiva; Parthsarthy este un alt templu important, inchinat Lordului Krishna; Snake Park ( gradina zoologica care adaposteste o larga colectie de serpi si multe alte reptile).  Cazare la Hotel  in Chennai.

 

Ziua 17, Vineri 19 feb: spre ROMANIA

Zbor catre Bucuresti la ora 3,15, compania Qatar Aiways; escala de 1h 50min la Doha; se ajunge la ora 11,40 la Bucuresti .

———————————————————————————————————————————

Informatii:

Sf  Apostol Toma, India: Exista in lume doar 3 catedrale construite peste morminte ale Sfintilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos: la Vatican – peste mormantul Sf Ap Petru, la Santiago de Compostela (Spania) – pentru Sf Ap Iacob cel Mare si la Chennai/ Madras (India) – pentru Sf Ap Toma. Crestinii din Asia considera ca macar o data in viata trebuie sa ajungi in pelerinaj la mormantul Sf Ap Toma, cel care a increstinat India intre anii 52 si 72 dupa Hristos si a suferit aici, in Chennai, moarte muceniceasca. Muntele pe care a fost omorat ii poarta de atunci numele – St Thomas Mount; crucea de piatra, care se spune ca a fost cioplita chiar de Sf Toma, poarta si acum urmele sangelui sau – oricat ar fi frecata pentru a fi curatita, petele de sange reapar, iar o lunga perioada de timp s-a inregistrat chiar sangerare vizibila, in timpul Sfintei Liturghii; pestera in care a trait ultimii ani este vizitabila, iar pe o stanca se afla amprenta mainii si a piciorului sau, conform traditiei locale.

india-trip-part-2-chennai-381In biserica din varful Muntelui Sf Toma este expusa icoana in ulei a Maicii Domnului, considerata cea mai veche icoana crestina din India, pentru ca a fost adusa de chiar Sf Ap Toma din Ierusalim, fiind una dintre icoanele pictate de Sf Ap Luca in timpul vietii Maicii Domnului.

06-tomaIar despre pamantul tamaduitor ( si astazi tamaduitor) de pe mormantul Sf Ap Toma, prima marturie scrisa dateaza din sec 13, fiind a vestitului explorator Marco Polo. Desi moastele Sfantului Apostol au fost  mutate de secole in Italia, la Ortona (via Siria), totusi cel mai important loc de pelerinaj din lume, legat de Sf Ap Toma, este aici, la Chennai. 

————————————————————————————————————————

 PRET modul 2 INDIA (5 zile) vandut separat:

group 11-15 16-20 21-25 >26  pers
euro 1150 1050 999 960

Supliment (optional:  camera single –  400 euro, supliment pt hotel 4* (India) -200 euro.

Pretul include : Cazare hotel 3* , 3 mese / zi, Transferurile aeroport-hotel, Transport auto la dispozitia grupului (aer conditionat), Avion curse : Delhi – Chennai , Toate taxele de intrare la obiectivele turistice, Ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor din partea agentiei

Pretul nu include : Bilete avion:  Bucuresti/Delhi/ Bucuresti, Taxe viza INDIA (147 lei), Tips (pt ghizi si soferi locali):  35  euro (India) , Alte elemente necuprinse la „Pretul include „

——————————————————————————————————————————

 

PRET program complet: INDIA, NEPAL, TIBET (17 zile) :

group 11-15 16-20 21-25 >26  per
euro 3200 3050 2950 2850

La pret se adauga biletul de avion Bucuresti / Kathmandu si Chennai / Bucuresti.

Supliment (optionale): camera single : 800 euro, supliment pt hotel 4* in India: 200 euro.

Pretul include : Cazare hotel 3* (India) si 4* (Nepal, Tibet), 3 mese/zi, Transferurile aeroport-hotel, Transport auto la dispozitia grupului (aer conditionat), Avion : Kathmandu – Lhasa – Kathmandu, Kathmandu -Delhi – Chennai, dintre care 2 zboruri trans-Himalaya , Safari, Toate taxele de intrare la obiectivele turistice, Ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor din partea agentiei. 

Pretul nu include : Bilete avion: Bucuresti/Kathmandu si Chennai/Bucuresti, Taxe de viza pt:

India (147 lei) , Nepal (30 USD) , Tibet (100 USD), Tips in India, Nepal, Tibet (pt ghizi si soferi locali): 35  euro (India) , 50 euro (Nepal+Tibet), Alte elemente necuprinse la „Pretul include”

—————————————————————————————–

Pasaport, vize: 

Pasaport valabil 6 luni de la momentul plecarii

Viza de India se ia din Romania, cu cel putin 3 saptamani inainte de plecare.

Vizele pt Nepal si Tibet se iau in India, rugam trimiteti copia pasaportului (scanat) cu cel putin 3 saptamani inainte de plecare

———————————————————————————————————-

Pentru informatii si inscrieri:

MARIA CHIRCULESCU
Director agentie de turism
Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , , ,