pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

COMORILE RUSIEI ORTODOXE, 26 iulie-7 august 2016 (12 z), 1140 euro+avion


St Petersburg, Catedrala Iisus InsangeratPLECARE:

24 iulie – cu autocarul Bacau / Moscova ( o cazare la Kiev)

26 iulie – cu avionul Bucuresti / Moscova

 

PROGRAM:

Ziua 0 : Marti 26 iulie: zbor Bucuresti -Moscova. Cazare Moscova, hotel 3* 

Ziua 1: Miercuri 27 iulie: MOSCOVA

Dupa micul dejun, mergem sa ne inchinam la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona (+ 1952). Apoi vizitam:  Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Centru Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova Hotel 3*.

Ziua 2 : Joi 28 iulie : MOSCOVA, SOFRINO

Ora 09:30 – dupa micul dejun plecam spre Galeriile Tretiacov (arta rusa,  62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19). Galeria Andrei Rubliov: celebra icoana a Sfintei Treimi. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Vizita la Fabrica Sofrino -cea mai mare fabrica de obicete religioase ortodoxe din lume. Plecare la Serghiev Posad, vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej. Cazare la Hotel 3* in Serghiev Posad.

Ziua 3 : Vineri 29 iulie: SERGHIEV POSAD, NOVGOROD 

Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej, manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei. 

Optional: dimineata la ora 6 participare la slujba acatistului (singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie. La ora 10:00 plecare spre Novgorod, parcurs de zi, cazare hotel 3*

Ziua 4: Sambata 30 iulie: NOVGOROD, SANKT PEETRSBURG

Dupa micul dejun vizitam Kremlinul din Novgorod : Catedrala Sf Sofia, cea mai veche catedrala de piatra din Rusia (sec 11-12) si una dintre cele mai vechi din Europa; iconostas original cu pictura din sec XII, icoana Maicii Domnului Oranta, mare facatoare de minuni. Muzeul de icoana veche din Novgorod . Virita, mormantul Sf SERAFIM DE VIRITA, loc de mare incarcatura duhovniceasca.

Cu autocarul sau cu avionul: BINE ATI VENIT IN SANKT PETERSBURG! Cazare hotel 3*.

Ziua 5: Duminica 31 iulie: St PETERSBURG

Dupa micul dejun si participare la Sfanta Liturghie, zi dedicata fastuoasei capitale imperiala (city-tour):

Sf XENIA cea Nebuna dupa Hristos , protectoarea St Petersburg – capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk.

Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste.

Catedrala Kazanskaia ( construita dupa modelul catedralei Sf Petru, de la Vatican) cu icoana Maicii Domnului de la Kazan .

Optional: Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea (toate aceste obiective sunt muzee cu taxa de intrare).

Lavra Al Nevski , Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, grabnic ascultatoare (Dochiaru).

Cazare hotel 3*.

Ziua 6: Luni 1 august: Manastirea VALAAM

Excursie de o zi la Manastirea Valaam: plecare dimineata devreme spre port (3h)

Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), vizitare Manastirea Valaam – manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska – trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). 

Seara intoarcerea la St Petersburg, cazare hotel 3*. Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante, noptile albe.

Ziua 7:  Marti 2 august: spre Solovet

Dupa micul dejun, optional: Muzeul Ermitaj (program, de la ora 10,30 ). Timp liber.

La ora 14 plecare catre nordul extrem , spre portul Kem; parcurs de noapte (noptile albe in minunata Karelia, raiul fotografilor si al pescarilor). Se ajunge dimineata la Marea Alba, portul Kem . 

Ziua 8: Miercuri 3 august : SOLOVET

Croaziera pe Marea Alba, spre manastirea Solovet – cel mai nordic punct al traseului nostru, in apropierea Cercului Polar de Nord.

Manastirea Soloveţ a fost infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Pilda lor de viata ascetica a atras multi urmasi, viata monahala de aici a format multi asceti , a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa, deportand aici milioane de condamnati ai regimului bolsevic, covarsitoarea lor majoritate ramanand necunoscuti ( preoti, intelectuali etc etc). Lagarul a functionat intre anii 1920 – 1991, arhivele au fost distruse. Manastirea Solovet s-a redeschis si, din mila Domnului, sirul calugarilor din aceasta izolata fortareata duhovniceasca dintre valurile Marii Nordului nu s-a incheiat… Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba ( Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO. Cazare pe insula Solovet, hotel ** ( categorie locala). Vizitarea Manastirii Solovet, participarea la Vecernie. 

Ziua 9: Joi 4 august: SOLOVET

Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet. Excursie pe insula, la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia), la locul primei biserici a Sf Savatie si Sf Gherman (optional). Cazare pe insula Solovet, hotel ** ( categorie locala) 

Ziua 10: Vineri 5 august: SOLOVET

Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet. Plecare de pe insula Solovet dupa pranz, parcurs pe Marea Alba timp de 2 ore. Din portul Kem, parcurs catre sud prin regiunea Karelkia. Parcurs de noapte pana la manastirea Sf Alexandru din Svir.

Ziua 11: Sambata 6 august, SCHIMBAREA LA FATA:

Sf ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime; participare la slujba (acatistul Sf Alexandru din Svir, la prima ora).

Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia ( a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga (praznuire: 19 aug / 1 sept).

Cazare la St Petersburg, hotel 3*. 

Ziua 12: Duminica 7 august: plecare

In timpul zilei, zbor spre Romania.

—————————————————————–

 

PRET:  1140 euro (12 zile), pt grup 40 persoane.

Pentru grup mai mic, preturile sunt :

PRET /grup 40 pers 35-39 30-34 25-29 20-24
Program Rusia, 900 950 1.020 1.110 1.250
Valaam, 1 zi 95 95 95 95 95
Bilete intrare 80 80 80 80 80
Viza Rusia 65 65 65 65 65
Total (autocar) 1.140 1.190 1.260 1.350 1.490
Avion (aprox) 300 300 300 300 300
Total (avion) 1.440 1.490 1.560 1.650 1.790

 

PRETUL CUPRINDE:

Cazari la hoteluri 3* cu mic dejun, exceptie: Solovat, hotel 2* fara mic dejun.

Transport cu autocar turistic

Excursie  de o zi la Valaam

Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat

Taxa viza, Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Bilete intrare obiective turistice

Mapa material documentar

Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator

Bilet avion -pretul : se stabileste la data achizitiei

 

PRETUL NU CUPRINDE: 

Masa  – cu exceptia micului dejun la hoteluri 3*

Asigurare medicala, storno

Alte cheltuieli personale, netrecute la Pretul cuprinde

 

DOSAR pt viza: 

Cerere-tip ( format electronic, o putem completa noi pt Dv)

1 foto tip pasaport

Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)

Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei

 

DOCUMENTE NECESARE PENTRU INSCRIERE:

copie dupa pasaport (valabil inca 6 luni de la data finala a programului) si carte de identitate

plata avansului

incheiere asigurare medicala ( la o firma agreata de Consulatul Federatiei Ruse)

Avans necesar pentru inscriere: 300 euro + valoare bilet avion (daca este cazul)

Dupa plata avansului se emit documentele legale (factura, contract, asigurari).

————————————————————

Informatii si inscrieri:

MIRIAM  MI TOURISM  

Phone: 0723-645-180 si 0722-220-631 

Email: miriamturism@yahoo.com si office@miriamturism.ro

Site: www.miriamturism.ro

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , ,