pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Alaska, 10 – 16 sept


Alaska:

acasa la Sf Gherman din Alaska

pe Insula Kodiak

7 zile, 10 – 16 septembrie 2012

Avion, tren turistic, croaziera pe Oceanul Pacific

Z1 – Luni 10 sept  2012

Plecare spre Alaska, zbor Bucuresti – Anchorage ( 25 escale, durata de zbor minim 24 ore)

La aeroport, intalnire cu reprezentantul agentiei americane, transfer la hotel 3* in Anchorage.

Z2 – Marti 11 sept 2012 – Anchorage, Seward

Trezire dimineata foarte devreme, pentru ca ghidul american va veni sa ne preia la ora 5,30, pentru a ne duce la Alaska Railroad Depot. Vom petrece cateva ore in trenul turistic, de la Anchorage la Sweart, admirand extraordinarul peisaj de-a lungul golfului Turnagain (Turnagain Arm). Vom lua un excelent mic dejun in tren, servicii Gold Star!

La Sewart ( orasel-port situat la nivelul marii, cu doar 2,700 locuitori, dar care este al 7-lea port al SUA dupa valoarea marfurilor tranzitate – peste si crustacee) ne vom intalni cu insotitorul de grup in gara, aceasta ne va insoti la Alaska Sea Life Center ( acvariul cu animale marine). Ghidul acvariului ne va da explicatii detaliate despre cercetarile si proiectele care se desfasoara aici. Veti admira aici foci, lei de mare, caracatite, pasari specifice etc  in habitatele lor naturale si in acvarii. Bucurati-va de timpul liber petrecut in mijlocul acestor specii marine!

Masa de pranz o vom lua la restaurantul Ressurection Roadhouse, care ofera o foarte frumoasa priveliste asupra Vaii Raului Invierii (Resurrection River Valley) si o atmosfera locala relaxata.

Apoi ne vom indrepta spre Exit Glacier, de-a lungul vaii raiului, timp in care ghidul ne va da explicatii privind topografia, vegetatia si habitatul natural din preajma ghetarului. Traseul poate fi diferit, in functie de ora de start si poate cuprinde rute mai mult sau mai putin complexe (va rugam sa va imbracati confortabil si sa aveti incaltaminte adecvata, vom strabate pe jos cam 1 km, pe teren accidentat). De obicei temperatura in zona ghetarului este intre 13 si 18 grade Celsius, vara. Recomandabil este sa va imbracati „in straturi”. Nu uitati aparatul foto si camera de filmat, baterii de rezerva!

Dupa o plimbare relaxata, ajungeti in apropierea Alaska Wildlife Conservation Center, un centru in care sunt adapostite animale salbatice specifice zonei (sunt crescuti puii orfani).

Aproximativ la ora 8,30 seara ajungem inapoi la hotel, in Anchorage.

Z3 – Miercuri 12 sept  2012 – Eklutna, Kodiak

Dupa micul dejun ne indreptam spre satul Eklutna ( 70 locuitori) – cea mai veche asezare a bastinasilor din aceasta regiune. Viziatrea Bisericii ortodoxa Sf Nicolae din Eklutna si a “cimitirului vesel” cu casute viu colorate “ case ale spiritelor” – un amestec de practici pagane (dateaza din 1650) cu elemente crestine ( in 1840 a sosit aici misiunea rusa). Ajungem la aeroport la ora 12,30 pt zbor Anchorage – Kodiak la ora 1,45 pm (durata o ora).

Insula Kodiak, cu suprafata sa de 9,200 kmp, este  a doua insula ca marime a SUA si a 80 –a din lume, ca dimensiune. Insula vulcanica este locuita doar la tarmuri, cea mai mare parte a suprafetei fiind acoperita de paduri, fara drumuri de acces. Este cunoscuta pentru ursul brun Kodiak ( aprox 2000 de exemplare vietuind in stare libera), la maturitate ursul Kodiak atingand si 3 m inaltime, in pozitie bipeda. Cu o fauna bogara, incluzand si specii de somon si de crab gigant (king crab), Insula Kodiak este raiul pescarilor, vanatorilor, dar si al fotografilor din intreaga lume!

Kodiak ( 6.300 locuitori) este una dintre cele 7 comunitati de pe insula Kodiak si capitala insulei. Toate liniile de transport si comerciale dintre insula si lumea din afara trec prin orasul Kodiak ( port, aeroport). Orasel micut, cu o comunitate ortodoxa foarte puternica.

Cazare la Kodiak, hotel 3*, timp liber pt vizitarea orasului ( veti primi harta localitatii). Sugestii :

 • Muzeul Baranov (adapostit in cea mai veche constructie ruseasca din lemn de pe coasta de vest a SUA; ofera o imagine a istoriei populatiei aleute, rusesti si a primilor americani sositi aici. magazin de cadouri);
 • Muzeul Aleutilor ( istorie, arheologie, cultura, arta populatiei locale din Kodiak; magazin);
 • St Paul Boat Harbor – portul vaselor comerciale de pescuit oceanic;
 • Fisheries Research Center ( Centrul de Cercetare pt Pescuit, cu acvariu);
 • Podul Fred Zharoff Memorial Bridge

Z4 – Joi 13 sept  2012 – Kodiak, Sf Gherman din Alaska

Dupa micul dejun, vizita la  Catedrala Ortodoxa Sfanta Inviere, din centrul orasului, care adaposteste moastele Sf Gherman din Alaska.

Dupa pranz, programe optionale in Insula Kodiak :

 • 4 ore cu ursii Kodiak – tur cu elicopterul, 4 ore in interiorul insulei, zona montana, pentru a observa si fotografia viata ursilor Kodiak in mediul lor natural. Pret: 500 usd/persoana, se organizeaza pt minim 2 persoane.
 • Jumatate de zi la pescuit, cu observarea vietuitoarelor marine ( orele 16 – 21). Pret: de la 250 usd, se organizeaza pt minim 2 persoane.
 • Tur de o ora cu elicopterul desupra insulei Kodiak – peisaje spectaculoase, micile comunitati locale, activitatea de pescuit si observarea animalelor salbatice si a vietii marine, pe traseul parcurs. Pret: 275 usd/persoana,  se organizeaza pt minim 2 persoane.
 • Tur de 2,5 ore cu elicopterul desupra insulei Kodiak (include snaks, apa, apa minerala si cafea) – peisaje spectaculoase, micile comunitati locale, activitatea de pescuit si observarea animalelor salbatice si a vietii marine, pe traseul parcurs. La mijlocul perioadei de zbor, coborarea pe o plaja, se serveste o gustare. Pret: 375 usd/persoana,  se organizeaza pt minim 2 persoane.
 • Croaziera cu cina – se servesc 4 feluri de mancare in timpul acestei croaziere, care include turul insulelor Woody si Long Island. Se poate observa viata animalelor marine, chiar si a balenelor, Pret: 172 usd/persoana,  se organizeaza pt minim 2 persoane.

Cazare la Kodiak, hotel 3*.

Z5 – vineri 14 sept  2012 – Spruce Island

Zi dedicata Insulei Pinului ( Spruce Island), situata la aprox 18 mile departare in Oceanul Pacific. Pe aceasta insula a trait izolat, in ultimii ani ai vietii sale (intre 1808 si 1818), Sf Gherman, misionarul rus care avea sa devina primul sfant ortodox si sfantul protector al continentului american!

Croaziera pana la Nilus Island ( insula micuta, pe care locuiesc doar maicutele americance ortodoxe de la Schitul Sf Nil Sorski). Apoi continuam drumul spre Spruce Island si vom vizita biserica de pe tarm, inchinata SF GHERMAN DIN ALASKA, dar si biserica din interiorul insulei, ridicata peste mormantul Sf Gherman. Izvorul cu apa tamaduitoare al Sf Gherman. Pe Spruce Island exista o singura localitate – Ouzinki, 240 locuitori – aici vietuind urmasii copiilor orfani aleuti care au locuit pe insula impreuna cu Sf Gherman, dupa ce parintii lor au fost decimati de o molima.

Schitul de calugari Sf Arh Mihail aflat pe Spruce Island, ca si schitul de maici de pe Nilus Island, apartin de Manastirea Platina din California, iar calugarii americani ortodocsi care vietuiresc aici urmeaza regulile vietuirii in pustie, precum oarecand sfintii pustnici din mlastinile din nordul indepartat al Rusiei.

Cazare la Kodiak, hotel 3*.

Z6 –sambata 15 sept 2012 – Kodiak

Dimineata, dupa micul dejun si pana la ora 17,15:

 • In functie de programul seminarului, vizitarea Seminarului Sf Gherman din Alaska si a capelei.
 • alte programe optionale ( din lista prezentata mai sus) sau programe optionale pt o zi:
  • O zi intreaga pe mare, la pescuit si pt observarea vietii animalelor marine. Kodiak este cunoscut pe plan mondial pt calitatea si varietatea speciilor de peste – printre care 5 specii de somon, halibut, cod. In pret sunt incluse echipamentul specific, mancare si bautura. Licenta de pescuit trebuie luata in avans. Pestele pescuit se livreaza procesorilor locali. Programul incepe la ora 7,30 dimineata si dureaza pana la ora 4. Pret: 300 usd / persoana, minim 2 persoane.
  • Observarea balenelor – programul incepe la ora 7,30 dimineata si dureaza pana la ora 14. Include un mic dejun continental si apoi un pranz. Va veti bucura observand balene, foci, lei de mare si alte mamifere marine, precum si numeroase specii de pasari ( puffins, specifice zonei). Va vor incanta peisajele de coasta ale insulei Kodiak. Pret: 300 usd / persoana, minim 2 persoane, maxim 6
  • Kaiak tours – tururi cu caiacul, minim 4 ore. Sunt disponibile diverse pachete de acest tip, pornind de la 275 usd /persoana / 4 ore. Echipe de 4 – 9 persoane.
 • timp liber in Kodiak.

Plecare din hotel la ora 18,00, zbor (Era Aviation) la ora 19,15, se ajunge la Anchorage la ora 20,20. Plecare spre Romania .______________________________________________________________________________

Pretul programului:

nr pers / grup 20 15 10 7 5
pret ( euro) 1700 1800 2000 2300 2600
avion (estimat, euro) 1350 1350 1350 1350 1350

Pretul cuprinde:

– efectuarea programului, cu ghizi locali in zona Anchorage si Kodiak.

– cazare in hoteluri de 3*- 4* in Anchorage ( 2 nopti) si Kodiak (3 nopti), mic dejun

– excursiile din ziua 2 si ziua 3 ( prima jumatate de zi), cu toate componentele de servicii incluse

– transport cu avionul pe ruta Anchorage – Kodiak si retur.

– transportul cu barca cu motor pe ocean, spre Spruce Island si retur

– insotitor roman de grup si preot insotitor

Pretul nu cuprinde:

– formalitatile pt obtinerea vizei si taxa de viza ( viza se obtine individual, la ambadasa SUA)

– transportul cu avionul pe ruta Bucuresti – Anchorage si retur

– programele optionale si intrarile de la obiectivele din Kodiak

– mese : pranzul si cina ( cu exceptia pranzului din ziua a 2-a, inclus in pret)

– asigurare medicala, asigurare storno ( le poate furniza agentia de turism, la momentul inscrierii)

– tips pt soferi, ghizi locali , bagajisti (obligatorii in SUA) – minim 20 usd/persoana;

Acte si conditii necesare aplicarii pentru viza:

 • pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei /
  • extras de cont personal cu minum 2000 USD / (orientativ)
  • 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb /
  • adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz /
  • copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) /
  • in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil /
  • copie carte de identitate /
  • pentru copii, copie certificat de nastere /
  • pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie /
  • prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)

Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. In cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” din contractul cu turistul, aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxa de viza si programare (achitata direct de client la banca) nu se restituie de catre Ambasada SUA.

Note generale

 • Avans necesar pentru inscriere: 30% din valoarea perogramului pt care optati. Banii se vireaza in contul firmei MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, dupa care se emit documentele legale ( factura, contract, asigurari – optional).
 • Moneda indicata la cumparaturi in toate aceste tari: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, cod fiscal: RO27021420, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO59 RZBR 0000 12633096. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno ( 11                          euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

Tags: , , , , , , , ,