pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

Turcia cu Patmos 30 aprilie, 11 zile, 500 euro


TURCIA

PRIMELOR VEACURI CRESTINE

De Sf Ap. si Ev. IOAN (8 mai): la PATMOS

Autocar (optional avion) / Plecare : 30 aprilie 2012 / Durata: 11 zile

Un program scurt, care cuprinde  “cele sapte Biserici ale Asiei“, carora Mantuitorul Iisus le-a trimis sapte scrisori prin revelatiile Sfantului Ioan din Cartea Apocalipsei: Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia si Laodicea. Primele sapte Biserici ale Bibliei, ale căror ruine (bisericile din sec IV – VII) se pastreaza si astazi,  reprezentand centre de pelerinaj pentru intregul mapamond crestin

De asemenea, programul include Efes – Sf Ap si Ev Ioan,  fascinanta Capadocia – cu orasele subterane si bisericile sapate in stanca, locul vietuirii crestinilor in timpul prigoanei din primele secole de dupa Hristos si locul nasterii Sf Mare Mc Gheorghe; Mira Lichiei – cu mormantul Sf Nicolae.

Optional: la Patmos, in ziua sarbatoririi Sf Ap si Ev Ioan!

Veniti si veti vedea!

Ziua 1 (30 aprilie, luni ) spre Turcia

Autocar: Plecare din Bacau la ora 2 noaptea, din Bucuresti la ora 6.30. Pe traseu se face o oprire, pentru participarea la Sf Liturghie, Se ajunge seara la Istambul , cazare Prestige Hotel 4*. Cina optional, 7 euro.

Avion (optional): Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 15.30,  zbor Pegasus catre Istambul la ora 17.30. Se ajunge la ora 18.50. Cazare la Istambul, Prestige Hotel 4*. Cina optional, 7 euro.

Ziua 2 (1 mai, marti) – Istanbul

Zi dedicata vizitarii Istambulului crestin: Biserica Sf Sofia ( construita in anul 325 de catre Constantin cel Mare, transformata in moschee in sec XV). Biserica Sfanta Paraschieva construita de Constantin Brancoveanu. Patriarhia Ecumenică. Biserica Izvorul Tamaduirii, Biserica din Vlaherne…

Cazare in Istambul, Prestige Hotel 4* Cina optional, 7 euro.

Ziua 3 (2 mai, miercuri) – İstanbul – Nevşehir

Dimineata dupa micul dejun plecare spre Nevşehir,  cazare Peri Tower Hotel 4* ( 700 km). Cina inclusa.

Ziua 4 (3 mai, joi) -Nevşehir- Capadokya

Capadokya – una dintre cele mai populare si interesante destinatii ale Turciei – formatiuni geologice spectaculoase, peste 30 biserici si manastiri sapate in stanca, unele cu fresce superbe, datand din sec IX – XI en. Este si locul nasterii Sf Mare Mc Gheorghe.

O zi dedicata Capoadociei si spectaculoaselor sale situri crestine din primele secole; bisericile din Goreme,orasul subteran din Derinkuyu sau Kaymakli, Uchisar si formatiuni vulcanice…

Cina si cazare la Peri Tower Hotel 4*.

Ziua 5 (4 mai, vineri) -Nevşehir-Ihlara-Capadokya– Antalia

Nevşehir – in Anatolia centrala, oras intemeiat de hititi cu mai mult de 8 secole iH. Locuinte si biserici sapate in stanca, pentru a feri crestinii de persecutii in primele veacuri dupa Hristos.

Orasele subterane si Valea Ilhara – un canion spectaculos, natural, in care s-au refugiat calugari in perioada bizantina.

Cina si cazare in Antalia, Hotel Lara World 4*, cina bufet suedez.

Ziua 6 (5 mai, sambata)  – Antalia-Myra-Fethie- Marmaris

Myra – capitala Lyciei, loc asociat cu Sf Ap Pavel ( a schimbat aici vapoarele) si cu Sf Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei in sec IV. Vizitam Biserica Sf Nicolae – mormantul sfantului ( sfintele moaste au fost furate de cruciati si se afla din anul 1087 la Bari,Italia.)

Fethie – inconjurat de Muntele Taurus, este actualmente o superba statiune turistica. Mormintele regale sapate direct in stanca dateaza din sec IV iH.

Marmaris, Hotel Cettia Beach Resort (cina, optional 6 euro).

Ziua 7 (6 mai, duminica) -Marmaris -Laodicea – Pamukkale

Dupa micul dejun, plecare din Marmaris catre Pamukkale.

Laodiceea – cea de-a saptea Biserica a Apocalipsei. Laodicea” inseamna in traducere “Voia poporului, dreptatea poporului, vointa celor multi”. Fiecare era liber sa traiasca dupa mintea lui. Tocmai de aceea, Bisericii din această cetate Mantuitorul ii transmite una dintre cele mai impresionante scrisori din Cartea Apocalipsei.

Pamukkale – terasele calcaroase cu ape termale ( fenomen unic in lume); mormantul Sf Ap Filip Pamukkale – Villa Lycus Boutique Hotel 4*, cina bufet suedez.

Ziua 8 (7 mai, luni) -Pamukkale-Filadelfia-Efes – Kusadasi

Dupa micul dejun, plecam spre Efes.

Filadelfia – azi Alasehir – cea de-a sasea Biserica a Apocalipsei. Filadelfia” inseamna in traducere: “dragoste de frati”. Biserica aceasta din Asia Mica a fost una din cele mai bune adunari crestine. Domnul Iisus nu-i gaseste nici un fel de acuzare.

În Efes a activat o anumită perioadă Sf Aapostol Pavel, probabil și Sf Apostol Ioan Evanghelistul. Conform unor legende, în imediata apropiere a orașului ar fi fost îngropată Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria (în capela Panaghia Kapoulou), iar în interiorul orașului Sf Apostol Luca Evanghelistul. La Efes au avut loc 3 concilii (sinoade) bisericești: în 190 d.C. (conciliu convocat de Policrat pentru a fixa data sărbătoririi Paștelui), în 431 d.C. (sub împăratul Teodosiu al II-lea, la care s-a condamnat nestorianismul si s-a stabilit dogma întrupării lui Iisus Hristos) și în 449 d.C. (la care s-a susținut monofizitismul).

Cazare la Kusadasi, Hotel Grand Onder 4*, cina bufet suedez.

Ziua 9 (8 mai, marti) – Kusadasi– Patmos, SF IOAN EVANGHELISTUL (program optional)

Optiunea 1: timp liber in Kusadasi, mic dejun si cina bufet suedez.

Optiunea 2: Dupa micul dejun plecam spre Grecia, croaziera catre insula Patmos ( prin Samos). Vizitarea insulei in care se afla Pestera Apocalipsei, locul in care Sf Ap Ioan Evanghelistul a scris, prin descoperire dumnezeiasca, Apocalipsa, dictand-o ucenicului sau Prohor. Vizitarea Pesterii si a Manastirii Sf Ioan Evanghelistul. Seara, retur catre Kusadasi.

Cazare la Kusadasi, Hotel Grand Onder 4*, cina bufet suedez.

Ziua 10 (9 mai, miercuri): – Kusadasi -Sardes- Pergam –Tiatira- Smirna (Izmir)

Dimineata dupa micul dejun, plecare la ora 8 pentru vizitarea Bisericilor Apocalipsei.

Sardes – azi Sart – Cel de-al cincilea mesaj a lui Cristos, la începutul capitolului 3 din Apocalipsa, este adresat Bisericii din Sardes, o biserică ce simula doar credinţa în Cristos, fiind aspru criticată pentru reputaţia spirituală falsă cu care se lăuda.

Pergam – azi Bergama – În secolul întâi, Pergamul era al treilea oraş ca mărime de pe coasta Mării Egee, fiind pentru multă vreme capitala romană a provinciei Asia. Acest oraş rivaliza cu Alexandria, fiincă deţinea o bibliotecă în care erau păstrate peste 200.000 de suluri  cu diferite scrieri şi opere literare ale vremii. De fapt, numele Pergam provine de la „pergament” (a înlocuit scrierea pe papirus, e a fost descoperit şi folosit pentru prima dată în acest oraş). Aici este locatia celei de-a treia Biserici care primeste scrisoare din partea Domnului Iisus prin Apostolul Ioan.

Tiatira – azi Akhisar – 80 km nord de Izmir, este locatia celei de-a patra Biserici a Apocalipsei. In Apocalipsa 2:18-29, Hristos cel Inviat trimite un mesaj Bisericii din Tiatira, o biserica recunosuta pentru “dragostea, credinta, slujirea, si indeluga rabdare (Apocalipsa 2:19)” ale sale.

Smirna –azi Izmir – in trecere, nevizitabil ca obiectiv ; In Apocalipsa, ingerul Smirnei este amintit intre cei sapte ingeri ai Bisericilor din Asia Mica care primesc  mesaje de la Hristos: “9. Stiu necazul tau si saracia ta, dar esti bogat, si hula din partea celor ce zic despre ei insisi ca sunt iudei si nu sunt, ci sinagoga a satanei. 10. Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Ca iata diavolul va sa arunce dintre voi in temnita, ca sa fiti ispititi, si veti avea necaz zece zile. Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii.  11. Cine are urechi sa auda ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruieste nu va fi vatamat de moartea cea de-a doua.”

Cazare la Izmir, Aksan Hotel 4* (fara cina).

Ziua 11 ( 10 mai, joi): Izmir – Istambul

Avion: Zbor Izmir – Istambul la ora 8.10, se ajunge la ora 9.10. Optional: Croaziera pe Bosfor, prin locul care separa Europa de Asia; inclusa o vizita la Bazarul de Condimente ( Bazarul Egiptean). Prezentare la aeroport la ora 13.30, zbor la ora 15.30, se ajunge pe aeroportul Otopeni la ora 16.50.

Sau:

Autocar: plecare spre Romania pe traseul Izmir, Canakkale, Bucurestri, Bacau. Plecare dimineata la ora 6, se ajunge noaptea tarziu la Bucuresti (950 km), apoi la Bacau.

Pretul:

nr pelerini 40 30 25 20
pret (euro) 500 570 620 700

Reducere pt clienti fideli: 30 euro

Pretul include:

 • Transport cu autocar Neoplan 3*, 47 locuri (indiferent de numarul de pelerini), scaune rabatabile, aer conditionat, sistem audio-video, WC, frigidere.
 • Puncte de plecare / sosire: Bucuresti si Bacau.
 • 10 nopti cazare la hoteluri de 4* cu mic dejun;
 • 5 cine (Nevshevir 2, Antalia 1, Pamukkale1,Kusadasi 2 )
 • Ghid vorbitor de limba romana si ghid local turc la obiectivele din Turcia;
 • Preot insotitor

Pretul nu include:

 • Excursia de o zi in Insula Patmos ( pretul se va comunica ulterior, este in functie de valoarea biletului la ferriboat).
 • Supliment pt cina: Istrambul 2 cine si Marmaris 1 cina, Total 20 euro.
 • Valoarea biletelor de intrare la muzee: aprox  50  euro
 • Tips pentru ghizi locali Turcia, soferi si alte servicii: 25 euro
 • Optional, pt cei care doresc transport cu avionul ( compania Pegasus, preturi la 15 nov 2011):
  • Bucuresti– Istambul: 55 euro
  • Izmir-Istambul – Bucuresti: 85 euro
  • Croaziera pe Bosfor si Bazarul de condimente: 25 euro ( grup de minim 15 pers)
  • Asigurare medicala de calatorie, in functie de varsta (26 lei – pt persoane pana la 60 ani; 78 lei – pt persoane cu varsta intre 60-64 ani; 104 lei pt persoane cu varsta pana la 70 ani)

Pentru inscriere sunt necsare:

 • pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;
 • copie xerox pasaport;
 • avans de minim de 30% pentru rezervarea locului.

Nota:

 • Din cauza distantelor mari de parcurs, programul zilnic va incepe foarte devreme, in jurul orelor 6-6,30. In caz contrar nu se vor gasi deschise siturile arheologice de vizitat. Seara se va ajunge mai devreme la cazare.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Turcia.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora ( razboi, calamitate etc) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita / aeroport autoritatile statului refuza intrarea / iesirea pe / de pe teritoriul tarii in cauza a unei / unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
 • Firma MIRIAM TURISM PROGRAME SRL, cod fiscal: RO27021420, cont in euro la Raiffeisen Bank,  nr. RO59 RZBR 0000 0600 1263 3096. Depunerea avansului / contravalorii pelerinajului se face la orice agentie Raiffeisen Bank din tara, direct la ghiseu, fara comision. Primiti dovada platii in contul firmei. Dupa depunere emitem factura fiscala, contractul cu turistul si asigurarea storno (2 euro); actele se trimit prin posta persoanelor inscrise sau se inmaneaza personal in momentul inceperii programului.

Tags: , , , , ,