pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

INDIA Sf Ap Toma & SRI LANKA Muntele lui Adam, 27 oct/6 nov 2019 (10z), Pret: 770 euro +970 euro avion


Proiectia Muntele lui Adam (triunghi echilateral) la rasaritul soarelui. Sri Lanka, Adam’s Peak

Pe scurt:

Fascinanta INDIA (Delhi, Taj Mahal  si Chennai, locul martiriului Sfantului Apostol Toma),

SRI LANKA (tara elefantilor, a ceaiului, dar mai ales a Muntelui lui Adam, pe varful caruia se spune ca a ajuns Adam, cand a fost alungat din Rai!).

In plus: escala de zi cu vizita la DUBAI!

Un program de 10 zile, ca o poveste… adevarata!

Program:

INDIA, la Sf Ap Toma

Z1: Plecare: Duminica 27 oct 2019

Ruta: Bucuresti / Delhi, India. Intalnire la aeroport la ora 16:00, zbor LOT: 18:00 / 10:15 (escala la Varsovia, 4h), timp: 12h45min, pret: 335 €

Z2: Luni 28 oct: NEW DELHI , spre AGRA

BINE ATI VENIT IN INDIA! Sosire dimineata la ora 10:15. De la aeroport mergem sa vizitam Qutb Minar (UNESCO, cel mai inalt minaret din lume, sec XII), apoi ne indreptam spre centrul orasului, vizitam Poarta Indiei. Plecare cu masina spre Agra, India rurala (4 h), se ajunge seara. Cina si cazare.

Z3: Marti 29 oct:  AGRA, CHENNAI

Dupa micul dejun, vizitam Taj Mahal (UNESCO), simbol al iubirii imparatului Shah Jehan pentru sotia sa Mumtaz Mahal, Taj Mahal „ inceput ca un palat, terminat ca o bijutrerie” este in acelasi timp un simbol al arhitecturii indiene, unul dintre cele mai gratioase si extravagante monumente ale lumii (program: de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui). Fortul Rosu – multe evenimente legate de constructia Taj Mahal au avut loc aici. Zbor spre Cehnnai, 11:40 /16:45 (o escala). Cina si cazare Chennai.

Z4: Miercuri 30 oct:  CHENNAI, la Sf Ap TOMA

Chennai (4,6 mil locuitori), capitala provinciei Tamil Nadu. Vechea denumire: Madras. In anul 70 aici a fost martirizat Sf Apostol Toma, cel care a propavadut in India intre anii  52-70

Dupa micul dejun, incepand cu ora 10 vizitam obiective legate de Sfantul Apostol TOMA:  Muntele Sf Ap Toma (locul in care a fost martirizat), Biserica Sf Ap Toma – Mylapore, Mormantul Sf Ap Toma, Biserica Sf Maria. Cina, cazare Chennai, India.

SRI LANKA, Muntele lui Adam

Z5: Joi 31 oct:  SRI LANKA, Colombo, Negombo

Mic dejun, apoi plecare la aeroport. La ora 12:00 zbor spre Sri Lanka, se ajunge in capitala Colombo la ora 13:25. BINE ATI VENIT IN SRI LANKA! Transfer la hotel, cazare  la Negombo, pe malul Oceanului Indian. Timp liber, cina.

Z6: Vineri 1 nov:  KANDI

Dupa micul dejun plecam spre Kandy, oprire la Pinnawela, Orfelinatul pentru elefanti. Departamentul pentru Conservarea Vietii Salbatice din Sri Lanka a deschis in anul 1975 o rezervatie pe 10 ha in care a adunat puii de elefant gasiti singuri in jungla ( mamele lor murisera din diverse motive, inclusiv vanatoarea).

Scopul a fost acela de a creste si a proteja, a face sa traiasca intr-un mediu similar cu cel natural, acesti pui de elefanti. In anul 1978 rezervatia a fost preluata de Departamentul National al Gradinilor Zoologice, iar in anul 1998 a fost demarat programul de reproductie. In prezent, Pinawella Elephant Orphanage functioneaza atat ca orfelinat, cat si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume, aflata in semi-captivitate (84 exemplare in 2008).

Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sri Lanka, vizitatorii pot vedea indeaproape diferite aspecte ale vietii elefantilor, pe durata unei zile.

Orele la care sunt hraniti elefantii sunt: la 9,15 dimineata, apoi la 13,15 si seara la ora 16,15.De asemenea, puteti asista la baia elefantilor, in vecinatatea bazei, la rîul Mahaweli, puteti sa va plimbati pe elefant etc.

Gradina de mirodenii Mawanella (Spice garden) este urmatoarea noastra oprire.

Din cele mai vechi timpuri, grecii, romanii si arabii au pastrat legatura cu Sri Lanka, datorita comertului cu mirodenii. In sec 16, Ceylonul a fost descoperit de portughezi, care au inceput sa comercializeze scortisoara si alte mirodenii. Au urmat olandezii si englezii, care au adus cu ei propria lor influenta si istorie, punand o pecete occidentala culturii locale.

Dar Ceylonul a ramas mereu ”tara mirodeniilor”- gasiti aici scortisoara, cuisoara, nucsoara, vanilie, piper alb, pentru a numi doar cateva dintre mirodeniile pe care europenii le cumpara de aici fie in stare nasturala, fie sub forma uleiurilor aromate.Acestea sunt un element esential al bucatariei traditionale din Sri Lanka.

Seara: Spectacol folcloric in Kandy, vechea capitala a Ceylonului (Sri Lanka).  Cina si cazare.

Z7: Sambata 2 nov: Spre NUWARA ELIYA  

Astazi vom vizita o fabrica de ceai din Nuwara Eliya – orasul supranumit ”Mica Anglie”, situat pe un platou la 2000 metri altitudine, inconjurat de faimoasele plantantii de ceai englezesc si de munti care adapostesc unele dintre cele mai frumoase cascade din insula Sri Lanka. Cina si cazare la Nuwara Eliya.

Z8: Duminica 3 nov : Spre MASKELIYA, ADAMS PEAK

Dupa micul dejun plecam spre Muntele lui Adam, urmand ( cu viteza de 40 km pe ora) un drum extrem de pitoresc, in centrul insulei Sri Lanka.. Cazare la hotel, cina.

Seara – ascensiune pe MUNTELE LUI ADAM

Patru mari religii ale lumii si-l asuma ca munte sacru: budism, hinduism, islam si crestinism. Budistii (70% in Sri Lanka) considera ca pe stanca din varful muntelui se pastreaza urma talpii lui Budha, brahmanii (15%) cred ca este talpa lui Shiva, musulmanii (7,5%) si crestinii (7,5%) considera ca este vorba despre Adam – aici ar fi locul in care, cazand din Rai, Adam ar fi atins pamantul. Legenda, valorificata turistic, spune chiar ca Domnul, dorind sa atenueze socul lui Adam, l-ar fi facut sa ajunga intr-un loc pe Pamant, aproape la fel de frumos ca si Raiul… Portughezii crestini au inaintat si supozitia ca urma pastrata in piatra pe varful muntelui ar apartine Sf Ap Toma, cel care a sosit mai intai in Ceylon – Sri Lanka – pentru a propavadui Cuvantul lui Dumnezeu, dupa care a plecat in India; alti portughezi vorbesc insa de eunucul lui Candace, regina Etiopiei.

Venerat ca muntele sacru din Sri Lanka, indiferent de religia celor care se refera la el, muntele este numit fie Piscul lui Adam, fie  Sri Pada (“urma sacra”) , fie Muntele Fluturilor. Escaladarea organizata turistic a muntelui se face, ca si pe Muntele Sinai, atat noaptea cat si ziua. Noaptea – la lumina facliilor, pentru a vedea un extraordinar rasarit de soare si spectacolul “de lumina” creat de umbra (proiectia) perfect triunghiulara – inexplicabila! – a muntelui, proiectata peste vai, umbra care se misca incet, confrom rotatiei soarelui pe cer… Iar ziua – pentru a ajunge sus in varf catre seara, pentru apusul soarelui.

Dimineata la rasaritul soarelui : uimitoarea proiectie a muntelui, sub forma de triungi echilateral, asupra vailor inconjuratoare!

Z9: Luni 4 nov: Spre Colombo, Negombo

Coborarea Muntelui lui Adam, mic dejun, apoi plecare spre Colombo. Cazare la Negombo, odihna, optional plaja. Cina, cazare.

Z10: Marti 5 nov: DUBAI

Zbor catre Romania: FlyDubai, zbor la ora 06:25 / 09:50 la Dubai. Escala lunga (8h40min, bagaje la aeroport), timp in care se poate vizita Dubai-ul (piata de aur, piata de textile, Burj Khalifa – cea mai inalta cladire din lume… ). Zbor spre Bucuresti la ora 18:30 / 22:00 la Otopeni.

BINE ATI VENIT ACASA!

———————————–

PRET: 770 euro + avion (pret pt grup de 20 pers)

Pentru grupuri mai mici, se adauga:

40 euro (grup 15-19 pers) , 105 euro (grup 10-14 pers), 125 euro (grup 8-9 pers),

240 euro (grup 6-7 pers), 415 euro (grup 4-5 pers)

 

La acest pret se adauga:

Bilete avion (total, aprox 965 euro)

Bucuresti /Delhi si  Colombo / Bucuresti:  aprox 725 euro

Agra / Chennai: aprox 170 euro

Chennai / Colombo: aprox 70 euro

 

Taxe viza: Sri Lanka : 35 usd sau 31 euro, India: 76 euro

Supliment single : 180 euro ; Reducere pt loc in camera tripla: 40 euro

 

PRETUL INCLUDE : 

Cazare hotel 3*  in Sri Lanka (5 nopti) si 4* in India (3 n), Masa – mic dejun si cina,

Transferurile aeroport – hotel – aeroport, Transport auto la dispozitia grupului (AC)

Toate excursiile cuprinse in program

Intrari la: Gradina de mirodenii (masaj cap gratuit),  Fabrica de ceai, Centrul de Arte si Meserii, Muzeul geologic, Fabrica de matase si baticuri (Sri Lanka)

Ghizi locali vorbitor de limba engleza (grup mai mare de 10 pers) sau soferi / ghizi vorbitori de limba engleza (grup mai mic de 10 pers), traducator – reprezentantul agentiei de turism.

 

PRETUL NU INCLUDE:

Bilete avion

Taxe viza India (76  euro) si Sri Lanka (35 usd)

Masa de pranz

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice (Nota: vizitele in parcurile nationale, activitatile recreative / de aventuri sunt optionale si se fac pe riscul clientului).

Tips, bacsisuri (pt ghizi si soferi locali, 50 usd / program),

Alte elemente necuprinse la „Pretul include”

——————————-

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019

Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,