Miriam Turism: Pelerinaje si programe turistice in tara sfanta

MIRIAM TURISM
Sunati-ne la:
004-0723-645-180 si
004-0787-574-655.
MIRIAM TURISM : programe diverse, in intreaga lume, pentru sufletul dv!

RUSIA, Nordul Extrem & Moscova, 31 mai-14 iunie (15 z), 1200 euro+optional avion

Optiuni plecare:

Cu autocarul din Romania , Bacau: luni 28 mai 2018.

Cu avionul: intalnire la St Petersburg joi 31 mai 2018.

PROGRAM:

Z1: Joi 31 mai: Sosire la ST. PETERSBURG

In timpul zilei, sosire la St Petersburg, cazare hotel 3*. Perioada noptilor albe, tot orasul este in sarbatoare! Optional: croaziera de noapte pe Neva (se poate in orice noapte)

Z2 – Vineri 1 iunie, ST PETERSBURG

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus: Sf Xenia de St Petersburg, slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk; Manastirea Sf Ioan de Kronstadt, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (UNESCO), Biserica Mantuitorului Insangerat, Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel (1712 – 1732, simbolul orasului). Lavra Sf Alexandru Nevski. Cazare St Petersburg.

Z3 – Sambata 2 iunie, Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga

Program optional. Plecare dimineata spre Priozersk. Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga (cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec X), a Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam.

Manastirea Valaam a fost vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Retur la St Petersburg.

Z4 – Duminica, 3 iunie, St PETERSBURG (Lasatul secului pentru postul Sf Petru si Pavel.)

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie. Optiuni: la St Petersburg sau la Biserica Kazanskaia din Virita (ora 10). Inchinare la mormantul Sf Serafim de Virita, noul facator de minuni. Revenire la St Petersburg. Timp liber, optional: Muzeul Ermitaj (unul dintre marile muzee ale lumii). Cazare in St Petersburg.

Z5– Luni 4 iunie : SVIR, KEM

Dimineata devreme plecam spre Kem, pe traseu vizita la Manastirea Sfintei Treimi a Sf ALEXANDRU din SVIR – sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime sub forma celor Trei Ingeri. Continuam drumul spre nord prin Karelia, cazare la Kem, hotel 3*.

Z6 – Marti 5 iunie: SOLOVAT

Dimineata croaziera pe Marea Alba, spre Insula Solovat (UNESCO). Cazare. Prezentarea mananstirii cu ghid local, timp liber, vecerie. Cazare pe Insula Solovat, hotel 2*. Manastirea Soloveţ , cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920 -1991), model pentru Gulagul sovietic. Man.Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba (Man. Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO.

Z7 – Miercuri 6 iunie : SOLOVAT

Dimineata, participare la Sf. Liturghie la Man. Solovat. Mic dejun. Excursie la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant. Vecernie. Cazare pe insula Solovat, hotel 2*.

Z8 – Joi 7 iunie : SOLOVAT

Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Solovat. Timp liber. Dupa-amiaza, plecare spre tarm. Parcurs catre Petrozavodsk, cazare hotel 4*.

Z9 – Vineri 8 iunie : KIJI

Dimineata, dupa micul dejun, excursie pe Lacul Onega, Insula Kiji, faimosul muzeu in aer liber cu biserici de lemn- arhitectura traditionala a popoarelor din Karelia (UNESCO). Pe insula de 6 km lungime si 1 km latime sunt 83 de piese arhitecturale din lemn. La ora 15:00 revenire la Petrozavodsk , cazare hotel 4*.

Z10 – Sambata 9 iunie : TIHVIN, ST PETERSBURG

Dimineata , plecare spre Sankt Petersburg, oprire la Tikhvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Cazare in Sankt Petersburg, hotel 3*.
Rusia.

Z11 – Duminica 10 iunie : ST PETERSBURG, PSKOV

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie la Catedrala Kazanskaia, apoi plecare spre Manastirea Peciora din Pskov (sec XV), ridicata peste pesterile nefacute de mana omului, in care se afla 10.000 de sfinte moaste. Singura manastire din Rusia care nu a fost inchisa niciodata este acum faimoasa si datorita aparitie cartii Nesfintii sfinti si alte povestiri sau Everyday Saints and other stories scrisa de Arh Tihon, best.seller mondial. Cazare la Pskov, hotel 3*.

Z12 – Luni 11 iunie : PSKOV, NOVGOROD

Dupa micul dejun vizitam Kremlinul din Pskov, apoi plecam spre Novgorod. Vizita in Kremlin (UNESCO) : Catedrala Sf Sofia (sec 11, prima catedrala de piatra a Rusiei), catapeteasma originala de sec 12 si icoana Maicii Domnului Znamene (a Semnului, Oranta). Optional: muzeului de icoana veche (Scoala de icoane din Novgorod). Dupaamiaza libera in fermecatorul Novgorod. Cazare in Novgorod, hotel 3*.

Z13 – Marti 12 iunie: Spre SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun, dimineata, plecam spre Serghiev Posad, ajungem seara. Cazare la hotelul Lavrei Serghiev Posad.

Z14 – Miercuri 13 iunie : SERGHIEV POSAD, MOSCOVA

Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). Dupa micul dejun, vizitam Marea Lavra a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej (UNESCO). La ora 12 plecare la Sofrino, cea mai mare fabrica de obiecte religioase ortodoxe din lume. Apoi ne indreptam spre Moscova, mergem catre Sfanta protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Piata Rosie (UNESCO) timp liber, optional masa la o autoserire din GUM (galeriile comerciale cele mai faimoase ale Moscovei). Cina, hotel 3*.

Z15 – Joi 14 iunie : Plecare din MOSCOVA

Optiunea 1: Plecare spre casa (avion in 14 sau 15 iunie).

————————————————————————————

Optiunea 2: Continuam traseul catre Romania.

Dimineata devreme, plecare spre Ucraina, vizitam pe traseu: Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei ( 100 km sud de Moscova). Manastirea Optina : moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993, schitul Optinei. Cazare la Cernigov, hotel 3*.

Z16– Vineri 15 iunie : CERNIGOV

Dupa micul dejun vizitam Cernigov: Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069) u moastele Sf LAVRENTIE ( +1950, ale carui minuni si proorociri sunt binecunoscute ), Sf Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696, tamaduitor, mare facator de minuni) si Sf Ierarh FILARET Gumilevski (+1866) . Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea). Plecare spre Kiev, vizitarea Lavrei Pecerska (in functie de ora de sosire). Cazare Kiev, hotel 3*.

Z17 – Sambata 16 iunie: KIEV, spre Romania

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti .

Dimineata la ora 6: Patricipare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska, Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge noaptea (Bacau, cu legaturi spre Bucuresti la tren si autocar).

————————————————————————

PRET in euro: 1200 euro (grup 40 pers) pentru servicii in Rusia

Pt grup mai mic: 1250 euro (grup 35-39 pers) / 1300 euro (grup 30-34 pers)/ 1400 euro (grup 25-29 pers) /1540 euro (grup 20-24 pers)

PRET in USD: 1415 $ (grup 40 pers) pentru servicii in Rusia

Pt grup mai mic: 1475 $ (grup 35-39 pers) / 1535 $ (grup 30-34 pers)/ 1650 $ (grup 25-29 pers) /1815 $ (grup 20-24 pers)

Se adauga pretul biletului de avion, cu sosire la St Petersburg (31 mai 2018) si plecare din Moscova (cel mai devreme in 14 iunie 2018).

PRETUL CUPRINDE

Cazari hotel 3* (cu mic dejun) : 5 St Petersburg, 1 Kem, 2 Petrozavodsk, 1 Pskov, 1 Novgorod, 1 Serghiev Posad, 1 Moscova

Cazari hotel 2*: 2 Solovat

Transport cu autocar turistic

Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv)

Mapa material documentar

Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator.

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul. Pt persoanele care calatoresc cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

PRETUL NU CUPRINDE

Taxa de viza Rusia (336 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza.

Asigurare medicala, emisa de o firma din Rusia (90 lei)

Transport avion si transferuri aeroport/ hotel si hotel/aeroport

Masa (mic dejun la Solovat; pranz; cina)

Programe optionale: Excursia la Valaam (105 USD), Excursie la Kizhi (65 USD),

Croaziera de noapte pe Neva, biletele de intrare la obiectivele turistice (70 USD),

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include.

—————————————————————————————————-

Optiuni posibile la transport catre / din Rusia:

Avion (plecare la St Petersburg, retur din Moscova);

Autocar (dus/intors din Bacau);

Plecare cu avionul la St Petersburg, retur cu autocarul la Bacau.

——————————————————————-

Pentru transport cu AUTOCARUL in afara Rusiei:

Plecare din Romania, traseu: Bacau, Lublin (Polonia), Pskov, St Petersburg

Perioada: 28-31 mai 2018.

Plecare 28/29 mai ora 22, din Gara Bacau.

Plati suplimentare: 2 cazari in Polonia, Rusia, total 65 USD.

Retur in Romania, traseu : Moscova, Optina, Cernigov, Kiev, Bacau

Perioada: 14-16 iunie 2018

Plati suplimentare: 2 cazari la Cernigov si Kiev, total 60 USD

—————————————————————–————————————-

DOSAR pt viza turistica:

Cerere-tip ( format electronic)

1 foto tip pasaport

Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)

Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei.

Obtinem viza pentru Dumneavoastra.

 

—————————————————————————–

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Copyright 2018 Miriam Turism, Agentie de turism organizatoare de programe interne si externe, Toate Drepturile Rezervate
Developed by BIT Development.