Miriam Turism: Pelerinaje si programe turistice in tara sfanta

MIRIAM TURISM
Sunati-ne la:
004-0723-645-180 si
004-0787-574-655.
MIRIAM TURISM : programe diverse, in intreaga lume, pentru sufletul dv!

RUSIA, Inelul de Aur – la Sf Serafim de Sarov. 26 aug- 3 sept 2018 (avion 8z sau autocar 12z), 599 euro + avion

Va oferim acum un program in Rusia, pe final de vara, in cetati ca de poveste medievala.

Dar in acelasi timp, ne inchinam la marii sfinti rusi: Sf Serghie de Radonej,  Sf Serafim de Sarov, Sf Ignatie Briancianinov, Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avramie, Sfintii Petru si Fevronia (protectorii casatoriei), Sfanta Matrona din Moscova,

dar si la icoane emblematice ale ortodoxiei: Sfanta Treime (Andrei Rubliov), Icoana Maicii Domnului din Vladimir (Sf Ap si Ev Luca a pictat-o in timpul vietii Maicii Domnului), Icoana Maicii Domnului Tolgskaya (care a inviat doi copii din morti si l-a vindecat pe Tarul Ivan cel Groaznic)…

Veniti, vacanta inca nu s-a terminat!

 

PROGRAM: 

Z0 – Duminica 26 august, plecare din Bucuresti sau Chisinau.

BINE ATI VENIT IN RUSIA! Transfer la hotel 3* la Moscova.

Z1 – Luni 27 august : MOSCOVA

Zi dedicata Moscovei: Incepem programul la ora 10, inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Cazare Moscova hotel 3*.

Z2 – Marti 28 august (Taierea capului Sf Ioan Botezatorul, stil nou // ADORMIREA MAICII DOMNULUI, stil vechi) : MOSCOVA.

Mic dejun, apoi participam la Sfanta Liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov si icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Piata Rosie, vizita optional la Kremlin (Catedrala Adormirii -1479, locul incoronarii tarilor Rusiei; Catedrala Bunei Vestiri – 1489, in care tarii se cununau si isi botezau copiii; Catedrala Sf Arh Mihail -1508, necropola). Timp liber, cazare la Moscova hotel 3*

Z3 – Miercuri 29 august : SOFRINO, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun, plecare la Sofrino – cumparaturi la cea mai mare fabrica de obiecte de cult orthodox din lume. Serghiev Posad, vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej (UNESCO). Cazare la hotel 3* la Lavra Sf Serghie de Radonej.

Sf Serghie de Radonej (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Z4 – Joi 30 august SERGHIEV POSAD, MUROM, DIVEEVO

Dimineata devreme participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare (este singurul moment din zi).

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir, Murom), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele XII-XIII, Vladimir si Suzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

La ora 10 plecam spre Diveevo. Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (protectorii casatoriei, in Rusia); inchinare la sfintele moaste. Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Z5 – Vineri 31 august : Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime

Program de slujbe: 7- Acatistul Sf Serafim, 8- 9.30 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov. 17 – Vecernie, seara procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului – Canafca.

Sf SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Dimineata participare la slujba, apoi program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului ( Kanafka). Cazare Diveevo, hotelul manastirii.

Z6 – Sambata 1 sept : ORANKI, VLADIMIR, SUZDAL, SERGHIEV POSAD

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8,30 plecare de la Diveevo. ORANKI (1643), jertfa celor 10.000 calugari mucenici. Suzdal (UNESCO). Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12)- vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Suzdal, cazare hotel 3*.

Z7 – Duminica 2 sept: ROSTOV, YAROSLAVL, MOSCOVA :

Dimineata participam la Sfanta Liturghie la o biserica din Suzdal. La ora 10, plecare spre Rostov – inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie (la anul 1000 i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Manastirea Tolga, Jaroslav (1354) – moastele Sf Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf Ap si Ev Luca – in sec. 16 a fost vindecat ţarul Ivan cel Groaznic. Cazare la Moscova, hotel 3*.

Z8 – Luni 3 sept : spre casa LA REVEDERE, MOSCOVA!

Plecare, optiuni:

Avion: In timpul zilei, zbor spre Bucuresti.

Autocar: pe ruta Serepuhov, Optina, Cernigov, Kiev, Suceava, Bacau.

——————————————————————————————————————-

AUTOCAR: traseul se poate parcurge si integral cu autocarul, astfel :

Plecare, Vineri 24 august ora 20:00 din Bacau.

Sambata 25 august: Traseu spre Kiev (Suceava, Cernauti, Jitomir, Kiev, 800 km), granita cu Rusia. Cazare pe traseu, odihna.

Duminica 26 august: Dimineata participare la Sfanta Liturghie pe traseu. Se ajunge in Moscova in jurul pranzului. Cazare hotel 3*.

Retur, Luni 3 sept – Joi 6 sept

Luni 3 sept. Plecare spre sud. Serpuhov. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei . Manastirea Optina : moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993. Cazare la Cernigov, hotel 3*.

Marti 4 sept. Dupa micul dejun, inchinare la moastele Sf Lavrentie (+ 1950, ale carui minuni si proorociri sunt binecunoscute ), Sf Ierarh Teodosie (1630 – 1696) si Sf Ierarh Filaret (Gumilevski) la Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (1069). Dupa amiaza, scurta vizita la Lavra Pecerska din Kiev, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050 (ne inchinam la 140 sfinte moaste, in cele doua pesteri din sec XI). Cazare la Kiev, hotel 3*.

Miercuri 5 sept.  Optional: dimineata la ora 6, participare la prima Sfanta Liturghie, intr-una din pesterile din sec XI din Lavra Pecerska. Mic dejun. Vizita la Kitaev – Sf Teofil cel Nebun pentru Hristos si Sf Dositeea.  Traseu spre Romania: Suceava, Bacau, Onesti. ——————————————————————————————————————-

Program complet cu avionul: 26 aug – 3 sept (8 zile).

Pret program + bilet avion

Program complet cu autocarul: 25 aug – 5 sept (12 zile).

Pret program + cazari in Ucraina (20 euro la dus + 60 euro la retur)

—————————————————————————————–

PRET PROGRAM: 599 euro (grup 45 pers)

Pt grup mai mic: 620 euro (grup 40-44 pers) 655 euro (grup 35-39 pers) 690 euro (grup 30-34 pers) 750 euro (grup 25-29 pers)

Pret pentru serviciile din Rusia, transport cu autocarul.

Pt transport cu avionul, se adauga pretul biletelor de avion (aprox 170 euro).

PRETUL CUPRINDE
Cazari hotel 3* (cu mic dejun): Moscova, Serghiev Posad, Suzdal

Cazari hotel 2-3*: Diveevo

Transport cu autocar turistic

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Mapa material documentar

Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator

PRETUL NU CUPRINDE
Taxa de viza Rusia (336 lei), In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza

Asig. medicala (90 lei – variabil in functie de varsta)

Transport avion (optional, aprox 170 euro)

Masa (mic dejun la Diveevo; pranz; cina)

Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 40 euro)

Cazarile din afara Rusiei (pt transport cu autocarul) : 20 euro la dus + 60 euro la retur

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include

DOSAR pt viza:
Cerere-tip ( format electronic)

1 foto tip pasaport

Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)

Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei

——————————————————-

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Copyright 2018 Miriam Turism, Agentie de turism organizatoare de programe interne si externe, Toate Drepturile Rezervate
Developed by BIT Development.