pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

RUSIA, Inelul de Aur. 31 iulie – 7 sau 9 august 2017 (7 sau 9 zile), 650 euro + avion la dus


diveevo-izvorul-sf-serafim-de-sarovA doua parte a programului RUSIA MARE 2017 va este oferita ca modul separat, pentru cei care vor un program mai scurt ( 7 zile / avion sau 9 zile / autocar, avion).

Inelul de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati), cuprinde centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13; Vladimir si Suzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Ne vom inchina Sf Serghie de Radonej si Sf Serafim de Sarov, cei mai iubiti sfinti ai Rusiei, in manastirile ctitorite chiar de ei, ramase pana astazi poate cele mai importante centre duhovnicesti (active) ale Rusiei pravospavnice.

————————————————–

SOSIRE IN RUSIA: 

Z0 – Luni 31 iulie, zbor la Moscova. Seara, intalnire la hotel cu grupul care soseste cu autocarul din St Petersburg.

Z1 – Marti 1 august : MOSCOVA : Zi dedicata Moscovei: Incepem inchinandu-ne la moa stele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.  Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel 3*. 

Z 2 – Miercuri : MOSCOVA, SERGHIEV POSAD: Dupa micul dejun Sfanta liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO). Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

Sf Serghie de Radonej (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Z 3 – Joi : ROSTOV, TOLGA – IAROSLAVL Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). La ora 10, plecare spre Rostov – inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie ( la anul 1000 i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Manastirea Tolga, Jaroslav (1354) – moastele Sf Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf Ap si Ev Luca – in sec. 16 a fost vindecat  ţarul Ivan cel Groaznic. Cazare la Jaroslavl, hotel 3*.

Z 4 – Vineri , spre Diveevo: Dupa micul dejun, plecare spre Diveevo. Suzdal. (UNESCO). Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12)- vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste. Cazare la Diveevo, hotel.

Sf SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri. 

Program de slujbe: 7- Acatistul Sf Serafim, 8- 9.30  – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov. 17 – Vecernie, seara procesiunea zilnica  Drumul Maicii Domnului – Canafca.

Z5 –  Sambata : Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime: dimineata, participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului ( Kanafka). Cazare Diveevo, hotel. 

Z6 – Duminica 6 august , SCHIMBAREA LA FATA ORANKI

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8,30 plecare de la Diveevo catre Manastirea ORANKI (1643), jertfa celor 10000 calugari mucenici.  Continuam drumul spre Moscova, cazare hotel 3*.

Z7– Luni  7 august : Moscova, plecare optiuni:

AVION: zbor catre casa

AUTOCAR, continuarea programului.  Cumparaturi la Magazinul Fabricii Sofrino. Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei ( 200 km sud de Moscova). Manastirea Optina : moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993. Continuarea drumului spre granita, cazare la Cernigov hotel 3*.

Z8 – Marti : CERNIGOV, KIEV: Cernigov: inchinare la moastele Sf LAVRENTIE ( + 1950, ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute ) si Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie ( de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ ( sec 11, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea). Plecare spre Kiev .Cazare Kiev, hotel 2-3*.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti .

Z9 – Miercuri 9 august 2017:  spre Romania: Dimineata la ora 6: Patricipare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska, Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge seara/ noaptea.

——————————————————-

PERIOADA, 2017:

Avion: 31 iulie / 7 august

Autocar: 31 iulie / 9 august

——————————————-

PRET: 650 euro (grup 40 pers)

Pt grup mai mic: 680 euro (grup 35-39 pers) / 735 euro (grup 30-34 pers) / 799 euro (grup 25-29 pers) / 910 euro (grup 20-24 pers)

Pret pentru transport cu autocarul (servicii in Rusia).

Pt transport cu avionul, se adauga pretul biletelor de avion (obligatoriu, catre Moscova).

Pt persoanele care vor sa calatoareasca spre Romania cu autocarul, se adauga costul cazarii din Ucraina (45 euro).

Pentru persoanele care doresc sa revina in Romania cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

 

PRETUL CUPRINDE:

Cazari hotel 3* (cu mic dejun) : 3  Moscova, 1 Serghiev Posad, 1 Jaroslavl

Cazari hotel 2-3*: 2 Diveevo

Transport cu autocar turistic

Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);

Mapa material documentar, insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator

PRETUL NU CUPRINDE:

Taxa de viza  Rusia (336 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza

Asig. medicala (90 lei)

Transport avion (optional) si transfer aeroport / hotel

Masa (mic dejun la Diveevo; pranz; cina)

Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 40 euro)

Cazarile in afara Rusiei (pt parcursul cu autocarul: 45 euro la intors)

Alte cheltuieli netrecute la Pretul include

————————————————

DOSAR pt viza: 

Cerere-tip ( format electronic)

1 foto tip pasaport

Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii

Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)

Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei

NOTE:

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.

Pt dus – se adauga pretul biletului de avion.

 

Pt persoanele care vor sa calatoareasca spre Romania cu autocarul, se adauga costul cazarii din Ucraina (45 euro).

Pentru persoanele care doresc sa revina in Romania cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

——————————————-

Informatii si inscrieri: