pelerinaje in rusia pelerinaje in ucraina pelerinaje in grecia pelerinaje in israel pelerinaje in egipt pelerinaje in europa pelerinaje pe alte continente pelerinaje in romania

EGIPT: Pe urmele Sfintei Familii, Croaziera, Hurghada, Sinai. 21 feb / 7 martie 2021 (14n), Pret 1260 euro + avion Tarom


Ziua 1: DUMINICA 21 feb 2021 : CAIRO CRESTIN

Intalnire in Aeroportul Otopeni sambata seara 20 feb, la ora 22:00. Zbor de noapte TAROM, cursa directa, la ora 00:30. Se ajunge la Cairo la ora 03:15. BINE ATI VENIT IN EGIPT! La aeroport vom fi intampinati de reprezentantul agentiei  care ne va insoti pentru obtinerea vizei si transferul la hotel in Cairo. Odihna, mic dejun. Dimineata la ora 09:00 plecam la Biserica grec-ortodoxa Sf Gheorghe (biserica rotunda), pentru participarea la Sfanta Liturghie. Dupa-amiaza, Cairo Crestin: Old Cairo: Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona). Cina, cazare la  hotel 4* Cairo. 

Ziua 2: LUNI 22 feb (harti): WADI NATRUN

Dupa micul dejun plecam spre nord, pentru a vizita Wadi Natrun, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam, in functie de program (restrictii) o parte din cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi (Manastirea Sf Paisie cel Mare ), As Surian (Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Optional: Izvorul Al Humra, izvor de apa dulce in mijlocul zonei lacurilor cu nitrati- scos din pamant de Pruncul Iisus (Fuga in Egipt). Cina si cazare la Alexandria hotel 4*. 

Ziua 3: MARTI 23 feb : ALEXANDRIA, Sf Ev MARCU, MAN. SF MARE MC. MINA

Mic dejun la Alexandria, portul de la Marea Mediterana – vizitam locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria. Vizitam Catedrala Sf Marcu cu mormantul Sf Evanghelist Marcu (increstinatorul nordului Africii), Patriarhia Grec-Ortodoxa a Alexandriei. Apoi plecam in afara orasului, pentru a vizita Manastirea SF Mare Mucenic MINA. Retur in Alexandria, cina, cazare h4*

Ziua 4: MIERCURI 24 feb: DELTA NILULUI, PE URMELE SFINTEI FAMILII

Dupa micul dejun ne indreptam spre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina. Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, adica “Talpa lui Iisus“, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului.  Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor.  Astazi poate fi  vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea un vas mare de granit despre care se spune ca a fost folosita  de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Vizita la Demietta, la  Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui  Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3.  Si-a dedicat viata  intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa  din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor.  Traditia  spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au  ascuns de Irod. Cina si cazare la Cairo, hotel 4*. 

Ziua 5: JOI 25 feb: CAIRO CRESTIN, CAIRO ANTIC

Mic dejun, apoi dimineata dedicata Egiptului Antic: vizitam platoul Giza – zona celor 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice,  piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si a Sfinxului, Institutul de Papirus, Insitutul de parfumuri.

Dupa amiaza revenim la obiectivele crestine: copacul Sfintei Maria din Matariya (care si-a deschis in mod miraculos trunchiul pentru a-I primi pe Prunc si Familia sa, ferindu-I de urmaritorii trimisi de regele Irod).  Zeitun, biserica ridicata pe unul dintre locurile de popas ale Sfintei Familii,  loc  in care Sfanta Fecioara Maria s-a aratat timp de trei ani consecutiv, incepand cu anul 1968. Maadi, construita  pe  locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Tren de noapte catre Asswan (cuseta, cina in tren).

Zilele 6-9: VINERI 26 feb (harti) –  LUNI 1 martie: CROAZIERA PE NIL

Sosirea în Aswan; vizitarea celor mai importante puncte din Aswan: Templul Philae, Barajul Înalt; îmbarcarea pentru croaziera pe Nil – prânz pe vapor.

Din ziua a 6a până în ziua a 9a vă veți bucura de șederea dvs. la bord, veți naviga de la sud la nord până când veți ajunge la Luxor. Conform programului, in timpul croazierei veți vizita următoarele situri (optional): Templul lui Kom Ombo, Templul lui Edfu. În Luxor veți vizita: Valea Regilor, Templul Hatshepsut și coloșii din Memmnun pe malul de vest. Pe malul de est, veți vizita Templul Karnak și Templul Luxor.

Excursii optionale:  Abu Simbel, Spectacol de sunet si lumini in Assuan, Satul nubian.

Zilele 9-11: LUNI 1 martie – JOI 4 martie: HURGHADA

Debarcare, apoi transfer catre Hurghada, la Marea Roșie. Hurghada, un loc excelent pentru vacanță, unul dintre cele mai frumoase din Egipt. Vă veți relaxa și vă veți bucura de oportunitățile oferite de Marea Roșie. Optional: croaziera de o zi cu yahtul, safari cu Toyota Land Cruiser sau cu ATV-ul pentru a vizita deșertul și munții din împrejurimi. Cazare 3 nopti, mic dejun si cina, hotel 4*. 

Ziua 12: JOI 4 martie: Man. Sf ANTONIE CEL MARE, SINAI

Dupa micul dejun plecam spre Manastirea Sf ANTONIE cel MARE, cea mai veche manastire a lumii. Manastirea Sf Pavel Tebeul, primul eremit (daca este deschisa pt vizitatori). Parcurs catre Sinai, ajungem seara la Sf Ecaterina. Cina si cazarte la hotel Morgenland din Sf Ecaterina.

Ziua 13: VINERI 5 martie : SINAI

Mic dejun, apoi program in Sinai, in functie de restrictiile locale (Man Sf Ecaterina si-a inchis portile din 5 ianuarie). Escaladarea de zi a Muntelui Sinai, munte pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. Optional vizita la Sihastria Sfintilor Galaction si Epistimia (+253), in care Sf Paisie Aghioritul a vietuit intre anii 1962-1964. Cina si cazare la hotel Morgenland din Sf Ecaterina.

Ziua 14: SAMBATA 6 martie : Spre Cairo. Plecare in Romania

Dupa micul dejun, plecare spre Cairo. Marele Bazar. Plecare la aeroport. Prezentare la aeroport seara (sambata / duminica), zbor TAROM spre Romania la ora 04:00, se ajunge in Bucuresti la ora 06:50.

—————————————————————————————————————— 

Servicii turistice

Cazare : Cairo- Amarant Hotel (3n), Alexandria- Metropol Hotel (2n), tren cuseta (1n), Croaziera (3n), Hurghada (3n), Sinai (2n)

Masa: 02 mese zilnice, cu excepția croazierei pe Nil –  cu mic dejun, dejun si cina.

Bilete de intrare la obiectivele cuprinse in program (nu si la cele optionale)

Transport cu autocar turistic modern AC,

Ghid local (de limba engleza), insotitor din partea agentiei de turism.

 

Tarife (loc în cameră dublă)

Grup de 17-24 pers: 1260 EUR + bilet avion Tarom (aprox 250 euro)

Grup de 10-15 pers: 1380 EUR + bilet avion Tarom (aprox 250 euro)

Supliment camera SGL: 330 euro

————————————————————- 

Pretul include: toate serviciile turistice menționate mai sus. 

Pretul nu include:

Bilet avion Bucuresti/ Cairo/ Bucuresti (Tarom, aprox 250 euro)

Viza de intrare în Egipt pe aeroportul din Cairo: 25.00 USD;
Testul PCR Covid 19 : Trebuie făcut in Romania, cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la aeroportul din Cairo.

Asigurare storno (pentru restituirea integrala a excursiei, in cazul in care testul Covid19 efectuat in tara este pozitiv) si asigurare medicala.

Servicii suplimentare: plata la hotel;

Tips: 85,00 EUR/ pers, pentru personalul local

 

Tururi opționale:

Excursie la Abo Simbel (Dacă permite programul): 100.00 EUR.

Sound & light show in Aswan: 50 EUR

Excursie de o zi întreagă – snorkeling la iahtul de lux din Hurghada către insule, inclusiv prânzul: 50.00 EUR.

ATV-ul pentru safari în deșert: 45.00 EUR.

Hot Air Balloon in Luxor: 120 EUR


Reportaje

Foto-reportaj, Fuga in Egipt

Acasa la Sf Antonie cel Mare

Sakha, urma pe piatra a piciorului Pruncului Iisus

La Sf Mina

Sf Mare Mucenita Ecaterina

Egipt, arta copta

Orasul de marmura al Sf Mina

Delta Nilului, Samanoud. Sf Abanoub (12 ani)

Zeitoun, aparitiile Maicii Domnului

Cairo crestin (1)

Cairo crestin (2)

————————-

Conditii de intrare

Pasaport (inclusiv temporar) valabil minim 6 luni de la data intrarii in Egipt.

Test PCR Covid19, facut cu maxim 72 ore inaintea intrarii in Egipt.

————————–

ATENTIONARI COVID.19

In cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism NU suportă eventualele costuri aferente acestor cereri (nu sunt incluse în prețul plătit de Dv pentru programul turistic).

De asemenea, agenția de turism NU este răspunzătoare pentru:

– un eventual rezultat pozitiv la testul Covid19 și interzicerea intrării în țară a turistului

– refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

In Egipt

toate activitatile turistice se desfasoara la o capacitate de 50%.

Masca de protectie este obligatorie in locurile publice.

La intrare la obiectivele truistice se ia temperatura corporala.

La retur in Romania nu se cere carantinare.

————————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Tags: , , , ,