Miriam Turism: Pelerinaje si programe turistice in tara sfanta

MIRIAM TURISM
Sunati-ne la:
004-0723-645-180 si
004-0787-574-655.
MIRIAM TURISM : programe diverse, in intreaga lume, pentru sufletul dv!

GEORGIA & ARMENIA, 23 Sept / 4 Oct 2018 (13z), 1600 euro (avion inclus, grup 40 pers)

Armenia a fost prima tara din lume in care Crestinismul a devenit religie de stat (in anul 301), iar Georgia cea de a treia (in anul 337). Abia in anul 380 Crestinismul a devenit religie de stat in intreg Imperiul Roman.

In decursul zbuciumatei sale istorii, micutul stat georgian (in care din secolul al V-lea slujbele se tin in limba poporului si care nu a cunoscut perioada iconoclasta) a reusit sa isi pastreze identitatea nationala, in imediata vecinatate a unor mari imperii (persan, mongol, otoman, rus) care au incercat sa-i distruga in primul rand Biserica Ortodoxa, baza puterii acestei natiuni. Dar Georgia -taramul Maicii Domnului – a rezistat eroic tuturor invaziilor, georgienii avand pana astazi doua coordonate puternic inradacinate in inimile lor: credinta si patriotismul!

Armenii, dimpotriva, s-au raspandit in toata lumea in comunitati nationale bine individualizate si care isi pastreaza apartenenta la Biserica Apostolica Armeana – din cele 10-12 milioane de armeni declarati ca atare la recensamintele de dupa anul 2000, doar aproximativ 3 milioane fiind rezidenti in Armenia.

Va invitam acum sa vizitati primele tari crestine ale lumii, in care au propavaduit 6 din cei 12 Apostoli: Sf Ap Andrei, Sf Ap Simon Zilotul (mirele din Canaa Galileii), Sf Ap Bartolomeu, Sf Ap Iuda Tadeu Ruda Domnului (fiul lui Iosif Tamplarul si fratele Sf Ap Iacob cel Mic), Sf Ap Toma si Sf Ap Matia (cel care l-a inlocuit pe Iuda Iscarioteanul); si tot aici se pastreaza unele dintre cele mai impresionante sfintenii ale crestinatatii:  Camasa lui Iisus, Cojocul Sfantului Prooroc Ilie, vesmantul Maicii Domnului (Georgia), Lancea Sfanta si lemn din Arca lui Noe (Armenia).

 

PROGRAM Georgia & Armenia
Perioada: 23 Sept / 4 Oct 2018,
Pret: 1540 euro + aprox 60 euro avion Erevan/Tbilisi (pt grup 40 pers)

 

GEORGIA

ZIUA 0, Duminica 23 sept: PLECARE
Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 16:30, zbor Pegasus la ora 18:40 / 22:25 la Istanbul. Escala, zbor la Tbilisi la ora 00:15 / 03:30 la Tbilisi. BINE ATI VENIT IN GEORGIA! Transfer la hotel, cazare.

ZIUA 1, Luni 24 sept : STEPANSMINDA
Incepem vizita in Georgia cu Stepansminda, Manastirea Sfintei Treimi / Tsminda Sameba (sec 14) de pe varful Mt Gergeti (2170 m), unul dintre simbolurile Georgiei! Vom merge pe Autostrada Militara Georgiana, drumul construit de rusi peste Caucaz pentru a cuceri Georgia, apoi vom urca cu jeep-urile pe Mt Kazbegi, cel de-al 3-lea ca inaltime din Georgia si al 7-lea din Caucaz; legendele grecesti spun ca de aici a furat Prometeu focul zeilor!

Plecam la ora 10, dupa mic dejun, ne intoarcem in Tbilisi pentru cina si cazare.

ZIUA 2, Marti 25 sept : KUTAISI
Kutaisi este al doilea oras al Georgiei ca marime (200.600), capitala vechiului regat de Colchis ( sec II inainte de Hristos). Unii istorici considera ca in Argonautica – poemul grec despre Iason si argonautii Kutaisi a fost destinatia finala. A fost capitala regatului Georgian (978 –1122), capitala a regatului Imertian (sec 15 -1810), iar din 1810 Regatul Imertian a fost ocupat de Rusia Tarista. In 1991 Georgia a devenit independenta.

Dupa micul dejun plecam spre Kutaisi. Vizitam:
Manastirea Gelati – 1106 (UNESCO, fresce sec XII) apartine epocii de aur a Georgiei medievale, o perioada de putere si stabilitate politica si de crestere economica cuprinsa intre domniile Regelui David Constructorul (1089-1125) si a Reginei Tamara (1184 – 1213). .
Manastirea Motsameta – este numita dupa mucenicia a doi sfinti, fratii David si
Constrantin, duci de Margveti, care au fost martirizati de turci in sec VII.
Catedrala Bagrati ( sec XI, UNESCO)
Cina si cazare la Kutaisi, hotel 3*-4*

ZIUA 3, Miercuri 26 sept : KUTAISI, ZUGDIDI, BORJOMI
Dupa micul dejun plecam spre Zugdidi, oras din vestul Georgiei, provincia istorica Samegrelo (Mingrelia). Vizitam Muzeul de Istorie si Arhitectura Palatul Dadiani ; principala bogatie a muzeului este Camasa Maicii Domnului!

În vremea împaratiei lui Leon cel Mare (454 – 474), a fost găsit un veșmânt al Maicii Domnului la o femeie evreica care locuia in Galileea si care păstra această cămașă într-o camera separată, în care mulți bolnavi venind să se închine, se tămăduiau: ― Aici la mine este ascuns veșmântul Preacuratei Fecioare Maria, Maica lui Hristos Dumnezeu. In timpul cand ea s-a mutat de la cele pamantesti la cele ceresti, era acolo, la vremea ingroparii ei, una din stramoasele mele, vaduva, careia i s-a dat vesmantul acesta, dupa hotararea insasi Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu. Aceea, luand vesmantul, l-a  pazit cu cinste in tot timpul vietii sale. Apoi, inainte de a muri, l-a incredintat in paza unei fecioare din neamul sau, poruncindu-i cu juramant, ca nu numai vesmantul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sa-l pazeasca, ci si fecioria ei s-o pazeasca pentru cinstea Preacuratei Fecioare Maria. Iar fecioara aceea, in tot timpul vietii sale, pazind de asemenea cu multa cinste vesmantul acesta, cand s-a apropiat de sfarsitul vietii, l-a incredintat si ea la alta fecioara curata si cinstita din neamul sau. Astfel ca, din fecioara in fecioara, trecand multi ani, acest sfant vesmant a ajuns pana la mine, smerita, care am imbatranit …’’ 

Cina si cazare la Borjomi, statiune balneara cu faimoase ape minerale.

ZIUA 4, Joi 27 sept : UDE, VARDZIA, TBILISI
Dupa micul dejun, plecam la Ude, satul natal al Sf Antim Ivireanul (1650-1716), mitropolit al Tari Romanesti si mare om de cultura: tipograv, gravor, teolog, autor de carti bisericesti (cel mai mare tipograf din cultura medievala romaneasca, alaturi de Diaconul Coresi). A fost cel care a avut rolul major si definitiv in introducerea completa si definitiva a limbii romane in slujbele bisericesti, creatorul unei limbi romane bisericesti limpede, folosita pana in ziua de azi.

Apoi mergem la Manastirea Vardzia, manastire rupestra (intr-o pestera) situata in sudul Georgiei, datata in a doua jumatate a sec 12.
Pesterile se intind in peretele de stanca pe aproximativ 500 m, pe 19 niveluri. Biserica Adormirii dateaza din anul 1180, epoca de aur a Imparatesei Tamara. Manastirea are o serie de pereti pictati. Locasul a fost abandonat dupa invazia otomana din sec 16, dar acum face parte din patrimonial de stat si urmeaza a fi inscris in patrimoniul UNESCO.

Cina si cazare la Tbilisi, hotel 4*.

ZIUA 5, Vineri 28 sept : BODBE, ALAVERDI , TBILISI
Dimineata plecam spre Bodbe, inchinare la mormantul Sf Nina cea Intocmai cu Apostolii, cea care a adus crestinismul in Georgia.

Apoi vizitam Manastirea Alaverdi, manastire fondata de catre calugarul asirian Iosif Alaverdeli, care a venit din Antiohia si s-a stabilit intr-un mic sat, fost centru religios pagan dedicat Lunii. La inceputul sec11, Kvirike III de Kakheti a ridicat catedrala cunoscuta astazi sub numele de catedrala Alaverdi, in locul micutei biserici inchinate Sf Gheorghe. Cu o inaltime de 55 m, catedrala Alaverdi este a doua cea mai inalta cladire religioasa din Georgia, dupa recenta catedrala Sameba / Sfanta Treime din Tiblisi.

Degustare de vinuri la o podgorie din Alaverdi. Tbilisi, cina si cazare hotel 4*

ZIUA 6, Sambata 29 sept : ARMENIA
Astazi plecam intr-o scurta vizita in Armenia. Dupa micul dejun dejun plecare spre granita terestra Sadakhlo (sosire in granita: ora 10:00 – 10:30). BINE ATI VENIT IN ARMENIA!

Pe traseu spre Erevan vizitam:
Manastirea Haghpat (UNESCO, construita in perioada 977 – 991)
Manastirea Sanahin (UNESCO, construita in perioada 956 – 967)
Dilijan, faimoasa statiune balneara si Lacul Sevan.
Cina la Lacul Sevan, cazare la Erevan hotel Ibis.

ZIUA 7, Duminica 30 sept : EREVAN / Erebuni, 2800 ani de la fondarea Erevanului ; +Sf Grigore Luminatorul Armeniei
Mic dejun. De la ora 10:30, participare la Sfanta Liturghie la Biserica Ortodoxa Rusa. Pranz la o terasa in Erevan (optional). Apoi participam la sarbatoarea capitalei: 2800 de ani de la fondarea Erevanului (anul 782 iH)! City-tour : Maica Armenia (vedere panoramica a Erevanului), Complexul Cascada, Parlamentul etc.

Cina intr-un local cu specific armenesc si cazare in Erevan.

ZIUA 8, Luni 1 Oct: ECHMIADZIN, HRIPSIME, KHOR VIRAP, GEGHARD
Dupa micul dejun vizitam:

Catedrala Echmiadzin (UNESCO) – centrul religios al Armeniei (Vaticanul Armeniei). Construita in anul 301, la proclamarea Armeniei ca primul stat crestin din lume, catedrala se pastreaza intacta pana azi. In centrul ei se afla un altar care marcheaza locul in care S-a coborat Iisus, iar in muzeu se afla Sfanta Lance / Sulita cu care a fost strapuns trupul Mantuitorului – adusa in Armenia de Sf Ap Iuda Tadeu, precum si parti din lemnul Sfintei Cruci si din Arca lui Noe.

Biserica Hripsime, capodopera arhitecturala cu cupola in forma de cruce, sec 7. Sf Hripsime a venit in Armenia odata cu Sf Nina si a suferit mucenicia alaturi de doica sa si de celelalte 39 fecioare care au insotit-o. Mormantul ei se afla in biserica. Este un loc foarte popular pentru celebrarea casatoriilor.

Manastirea Khor Virap, vedere asupra Muntelui Ararat. Loc de pelerinaj pentru armenii din toata lumea, Manastirea Khor Virap (sec
7) este ridicata pe locul pesterii in care a fost tinut in temnita timp de 14 ani Sfantul Grigore, Luminatorul Armeniei.

Manastirea Geghard (UNESCO), initial – sec 4 – s-a numit Manastirea Pesterii. Sfantul Apostol Iuda Tadeu, increstinatorul Armeniei este cel care a adus in Armenia Sfanta Lance cu care a fost strapuns trupul Mantuitorului; in sec 4 acest odor sfant a fost adus in manastire, care de atunci a capatat denumirea de Manastirea Lancei ( Geghard). Lancea se afla acum la Catedrala Echmiadzin.

Cina la Garni, intoarcere la Erevan. Cazare la Hotel Ibis.

ZIUA 9, Marti 2 Oct : TBILISI
Mic dejun matinal, apoi plecam spre aeroport. Zbor spre Tbilisi la ora 08:15, se ajunge la ora 08:45.

Astazi vizitam capitala Georgiei, Tbilisi ( 1,5 milioane locuitori, fondat in sec V).
City tour in orasul vechi (the old city):
 Biserica Metehi (sec 5)
 Catedrala Sioni (sec 5) – cu Crucea Sf Nina cea Intocmai cu Apostolii
 Biserica Anchischati – cea mai veche biserica din Tbilisi (sec 6)
 Muzeul de arte frumoase , cu o impresioanta colectie de arta sacra georgiana
 Catedrala Sfintei Treimi (catedrala patriarhala)
Cina cu porgram folcloric si cazare la Tbilisi hotel 4*.

ZIUA 10, Miercuri 3 Oct : MTSKHETA
Mtskheta (UNESCO) fosta capital si unul dintre cele mai vechi orase din Georgia. Vestigiile orasului vechi – cu mai mult de 1000 de ani inainte de Hristos. A fost capitala Regatului timpuriu Georgian de Iberia, in perioada dintre secolele III îH si V dH. Aici a fost proclamat Crestinismul ca religie de stat in anul 337. A ramas sediul Bisericii Ortodoxe Georgiene pana astazi (desi capitala se afla la Tbilisi).

Manastirea Jvari ( Manastirea Sfintei Cruci) . Dupa traditie, la inceputul sec 4, Sf Nina (cea care l-a convertit la crestinism pe regale Miran III al Iveriei) a ridicat in acest loc o cruce mare de lemn, pe locul unui temple pagan. Crucea s-a dovedit a fi facatoare de minuni si drept urmare, a atras pelerine din intreaga zona a caucazului. Pe ramasitele acestei cruci de lemn, in anul 545 a fost ridicata o biserica mica. Actuala biserica: 590 – 605.

La Mtskheta vizitam:
Catedrala Svetichoveli, ridicata in sec 4 de catre Regele Mirian, pe locul ales de Sf Nina cea Intocmai cu Apostolii. Catedrala pastreaza Camasa lui Hristos si Cojocul Sfantului Prooroc Ilie. Capodopera arhitecturala din perioada Evului Mediu Timpuriu, completata in anul 1029, catedrala este inclusa acum in patrimoniul UNESCO. In present catedrala adaposteste scaunul Arhiepiscopului de Mtskheta si Tbilisi, care este in acelasi timp si catolicos-Patriarh al intregii Georgii. 

Biserica Samtavro a Schimbarii la Fata si manastirea de maici a Sf Nina din Mtskheta. A fost construita de regele Mirian III de Iberia in secolul 4. Cunoscutul calugar georgian si Nebun pentru Hristos, Gabriel (+1995) are mormantul in curtea aceastei biserici.
Cina, cazare la Tbilisi hotel 4*.

ZIUA 11, Joi 4 Oct: PLECARE
Zbor Tbilisi / Istanbul la ora 04:30 / 05:55, escala o zi la Istanbul.
Istanbul, program optional: vizita la Patriarhia Ecumenica, Biserica Vlaherne,
Catedrala Sf Sofia (inchiriere autocar pentru o zi).
Zbor la Bucuresti la ora 16:35 / 18:00.

—————————————————————-

PRET (in euro)

Grup (nr persoane) minim 40 35-39 30-34 25-29
Program (11 nopti, hotel 4*) 1540 1580 1610 1670
Avion (estimat) 60 60 60 60
Pret total (euro) 1600 1640 1670 1730

GEORGIA

Pretul cuprinde:
 Avion Bucuresti / Tbilisi / Bucuresti, Pegasus, 357 euro (tarif de grup)
 Transport terestru, autocar clasificat turistic
 Transfer aeroport / hotel / aeroport
 Cazari in hoteluri 4* (loc in camera dubla).Hoteluri:  Tbilisi (6 nopti), Hotel Orion http://www.hotelorion.ge/, Kutaisi (1 noapte), Hotel Best Western http://bwkutaisi.com/,  Borjomi (1 noapte), Hotel Crown Plaza www.crowneplaza.com
 Demipensiune (mic dejun si cina) , include o cina cu program folcloric si o degustare de vinuri la podgorie
 Excursia la Manastirea Tsminda Semba
 Intrari la toate obiectivele din program
 Ghid local, vorbitor de limba engleza
 Preot insotitor si insotitor din partea agentiei de turism

ARMENIA
Pretul cuprinde:
 Transport terestru, autocar clasificat turistic; transfer de la granita
 Cazari (loc in camera dubla). Erevan Hotel Ibis (3 nopti)
 Demipensiune (mic dejun si cina)
 Intrarile la obiectivele cuprinse in program
 Concert live de muzica medievala la Man Geghard
 Apa in autocar
 Taxe locale
 Ghid local, vorbitor de limba engleza
 Preot insotitor si insotitor din partea agentiei de turism
——————————————————————————————————
Pretul nu cuprinde:
 Bilet avion Erevan / Tbilisi, pret 60 euro la data de 18 mai 2018
 Program Istanbul (4 oct), inchiriere autocar (aprox 15 euro/pers)
 Masa de pranz
 Tips (bacsis) pentru ghizi locali si soferi
 Asigurarea medicala
 Orice alte cheltuieli in afara celor incluse la Pretul cuprinde.

————————————————————————————————

Informatii si inscrieri:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Copyright 2018 Miriam Turism, Agentie de turism organizatoare de programe interne si externe, Toate Drepturile Rezervate
Developed by BIT Development.