Miriam Turism: Pelerinaje si programe turistice in tara sfanta

MIRIAM TURISM
Sunati-ne la:
004-0723-645-180 si
004-0787-574-655.
MIRIAM TURISM : programe diverse, in intreaga lume, pentru sufletul dv!

FUGA IN EGIPT, Pe urmele Sfintei Familii. 14-27 Oct 2018 (13z), 1080 euro + avion

Pe urmele Sfintei Familii, in timpul Fugii in Egipt – un circuit tematic, asa cum este atestat de traditia Bisericii Copt Egiptene si de catre dovezile locale.

Vizitam in primul rand obiective crestine, legate de prezenta Fecioarei Maria, a Pruncului Sfant si a Dreptului Iosif in tara faraonilor. Vom vedea urma talpii lui Iisus copil, pe piatra; fantani cu apa izvorata din desert, la rugaciunea micutului Iisus; copacul care si-a deschis trunchiul pentru a-i salva de urmaritorii trimisi de Irod; ne vom inchina sfintilor mucenici care ne impodobesc Sinaxarul si despre care poate nici nu am stiut ca au fost egipteni – Sfanta Ecaterina, Sfantul Mina, Sfantul Macarie…, dar si primilor pustnici ai crestinatatii – Sf Antonie si Sf Pavel; vom vizita primele manastiri ale lumii, din sec. IV, ridicate pe traseul Sfintei Familii, pentru ca aici in Egipt a aparut monahismul, mucenicie fara de sange – un mod de viata ale carui reguli sunt pastrate neschimbate pana in ziua de azi…

Dar vom vedea si vestigii ale Egiptului Antic, temple pe care fecioara Maria a dorit sa le viziteze, dar in care atunci cand intra impreuna cu Pruncul Sfant, statuile zeitatilor pagane crapau, se surpau (asa stiau urmaritorii lor pe unde au trecut).

Vom face o croaziera pe Nil, linistitoare, relaxanta, intelegand poate si astfel de ce se spune ca Nilul este unul dintre cele patru rauri care curg in Gradina Raiului…

Egiptenii sunt foarte bucurosi ca tara lor a oferit protectie si dragoste Pruncului Iisus, atunci cand acesta era prigonit in propria sa patrie pamanteasca. Iar in afara de Tara Sfanta, doar in Egipt mai putem calca pe urmele pasilor lui Iisus. Va asteptam alaturi de noi!

 

PROGRAM:

 

Ziua 1: Duminica 14 Oct, Sf Cuv Parascheva – Intalnire in Aeroportul Otopeni la ora 19:30, zbor Turkish Airlines la ora 21:35. Escala la Istanbul intre orele 23:00 – 00:35, apoi zbor spre Cairo. Ajungem la Cairo la ora 01:45. BINE ATI VENIT IN EGIPT! Intalnirea cu ghidul local, transfer la hotel 5* in Cairo.

Ziua 2: Luni 15 Oct – Dupa micul dejun, dimineata dedicata Egiptului Antic: platoul Giza – cele 3 piramide (piramida lui Keops – una dintre cele 3 minuni ale lumii antice, piramida lui Kefren si a lui Mikerinos) si Sfinxul. Muzeul de egiptologie (tezaurul regelui Tutankhamun). Apoi vizitam zona crestina Old Cairo: Biserica Sf Gheorge (grec-ortodoxa, la subsol : carcera Sf Gheorghe, instrumentele cu care a fost torturat, lanturile Sf Gheorghe), Biserica Suspendata, Biserica Mari Guirgis, Biserica Sf Sergiu (construita pe grota care a oferit adapost Sfintei Familii pe durata popasului facut in zona), Biserica Sfanta Varvara. Cina si cazare in Cairo, hotel 5*.

Ziua 3: Marti 16 Oct – Mic dejun, apoi ne indreptam catre Delta Nilului, prin care Sf Familie a intrat pe pamantul Egiptului, venind dinspre Palestina si peninsula Sinai. Vizitam localitatea Sakha, cunoscuta si sub denumirea (coptica) de Pekha-Issous, vulgarizat in Lysous, adica “Talpa lui Iisus”, dupa basorelieful in stanca, reprezentare a talpii Pruncului. Piatra a fost secole de-a randul ascunsa de teama jefuitorilor. Astazi poate fi vazuta in Biserica Sf Maria de aici. Urmatorul popas, Samanud. La biserica de aici, care poarta de asemenea numele Fecioarei, putem vedea o troaca mare de granit despre care se spune ca a fost folosita de Maria la framantarea aluatului in timpul sederii aici. Vizita la Demietta, la Manastirea Sfintei Demiana (fondatoare vietii monahale femeiesti, fiica lui Marcus, guvernator crestin de la mijlocul secolului 3. Si-a dedicat viata intru Hristos, impreuna cu alte 40 de fecioare, alaturi de care a fost ucisa din ordinul lui Diocletian, in timpul persecutiei crestinilor. Traditia spune ca lacasul in care Demiana si fecioarele au trait si s-au rugat a fost construit de tatal acesteia pe locul unde Fecioara si Pruncul s-au ascuns de Irod. Reintoarcere in Cairo, cina si cazare hotel 5*.

Ziua 4: Miercuri 17 Oct – Dupa micul dejun plecam din Cairo spre sud, cu autocarul. Astazi vizitam manastirile din Oaza Fayum: Manastirea Sf Arh. Gavril care dateaza din secolele VI-VII, cu o biserica din a doua jumatate a secolului V. Manastirea El Azab, cunoscuta ca Manastirea Sf Avram si a Fecioarei Maria, construita in sec XII de catre Petru, Episcop de Fayum. Manastirea Fecioarei, cunoscuta si sub numele de Manastirea Sf Isaac (Hamam). Manastirea dateaza din sec 3 si a fost construita de Isaac, unul dintre discipolii lui Sf Antoniu, care, la fel ca si Demiana, a fost ucis in timpul persecutiilor lui Diocletian. Deosebit este zidul estic al manastirii, acoperit cu un strat gros de cuiburi de viespi, de pe vremea cand manastirea a fost abandonata. Cu toate acestea, si azi viespile revin la manastire, anual, intre 10 ianuarie si 10 martie. Cina si cazare la el Menya, hotel 4*.

Ziua 5: Joi 18 Oct – Dimineata plecam cu masina spre Asiut. Vizita la Manastirea Dronca (Manastirea Sf Maria) care se spune ca a fost construita in secolul 1 pe locul unde Sfanta Familie a facut un ultim popas pe drumul de intoarcere la Betlehem. Manastirea este loc de pelerinaj pentru un million de credinciosi in fiecare an care viziteaza locul cu precadere in luna august care, conform traditiei, este luna in care cei Trei Calatori au trecut pe aici (Durunkah, 8 km S-V de Assyut). Manastirea Arsa (Deir al Muharraq) aflata in localitatea al Qusiya, la poalele Muntelui Qusqam. Aici, conform traditiei copte, Sfanta Familie a locuit timp de 6 luni si 10 zile intr-o grota deasuprea careia se afla astazi altarul Bisericii Fecioarei, considerata una dintre primele biserici din lume. Se spune ca piatra de altar i-a fost Pruncului pat in timpul sederii aici. Locul este supranumit de copti “Al doilea Betlehem”. Aici, Ingerul Domnului ia aparut lui Iosif si i-a cerut sa se intoarca in Israel. Cina si cazare in Luxor, hotel 5*

Ziua 6: Vineri 19 Oct – Foarte devreme dimineata, program optional: Zbor cu balonul, la rasaritul soarelui, deasupra celui mai mare muzeu in aer liber – vechea cetate a Tebei, Valea Regilor si templul Reginei Hasepsut (pret: 100 €). Mic dejun, apoi vizitam terestru Valea Regilor, Templul Reginei Hatshepsut, Colosii lui Memnon. Ne continuam drumul spre Assuan, imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cina si cazare pe vas.

Ziua 7: Sambata 20 Oct – Dupa micul dejun, viziram zona Asuan. De la ora 07:30, scurta vizita la barajul de la Assuan. Obeliscul neterminat. Vizita in Satul Nubian, cu barca pe NIl. Bazarul de la Assuan, shopping. Ne reintoarcem la vapor – astazi incepem croaziera pe Nil – cel mai lung fluviu din lume, 6853 km – pe care istoricul evreu Titus Flavius Josephus ( sec I) il identifica a fi raul Ghihon, unul dintre cele 4 rauri care curg in Gradina Raiului : Fison, Ghihon, Tigru si Eufrat (Geneza, 2,13). Trei zile relaxante pe vasul de croaziera…

Ziua 8: Duminica 21 Oct – Mic dejun, vizitam Templul Crocodilului din Kom Ombo, Navigare pe Nil catre nord, Templul lui Horus din Edfu. Cina si cazare pe croaziera.

Ziua 9: Luni 22 Oct– Mic dejun. Luxor, visitam Templul din Karnak si Luxor, dupa care plecam cu autocarul spre Marea Rosie. Cina si cazare in statiunea Hurghada.

Ziua 10: Marti 23 Oct – Mic dejun. Drum catre pustia estica. Man. Sf Antonie cel Mare si Sf Pavel Tebeul, primii eremiti ai lumii crestine; cina, cazare la El Sokhna, Marea Rosie.

Ziua 11: Miercuri 24 Oct – Dupa micul dejun, plecam cu autocarul spre Cairo. In Cairo vizitam: Biserica Fecioarei din Zeitun (incepand din 1968, timp de trei ani consecutiv, Sf Fecioara Maria si-a facut aparitia deasupra cupolei bisericii, fiind vazuta de peste un million de persoane, de toate religiile). Mataryia – copacul care s-a deschis miraculos si a adapostit Sfanta Familie, cand aceasta era urmarita de soldatii lui Irod. Biserica Adaweya (Biserica Fecioarei de la bac) in Maadi, construita  pe locul de unde Sfanta Familie s-a imbarcat pentru calatoria pe Nil spre sudul Egiptului. Optional, plimbare cu barca pe Nil. Cina si cazare la Cairo, hotel 5*.

Ziua 12: Joi 25 Oct – Zi dedicata manastirilor din Valea Nitriei, locul parintilor din Patericul Egiptean (sec IV) unde vizitam cele 4 manastiri:  Al Baramus (Manastirea Romanilor – Sf Moise cel Negru), Anba Bishoi ( Manastirea Sf Paisie cel Mare), As Surian ( Manastirea Sirienilor – chilia Sf Paisie, locul in care acesta I-a spalat picioarele Domnului Iisus, copacul Sf Efrem Sirul), Abu Magar (Manastirea Sf Macarie cel Mare). Cina si cazare in Alexandria, hotel 4*.

Ziua 13: Vineri 26 Oct, Sf Mare Mc Dimitrie – Mic dejun, apoi participare la Sfanta Liturghie la Patriarhia Grec-Ortodoxa din Alexandria. Catedrala Patriarhala Sf Sava (piatra pe care a fost taiat capul Sf Ecaterina). Vizitam Catedrala Sf Apostol si Evanghelist Marcu (mormantul Sfantului Apostol). Scurta vizita in orasul Alexandria, ridicat de Alexandru cel Mare in anul 332 îH. Locul Farului din Alexandria (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice) si celebra Biblioteca din Alexandria (exterior). Dupa-amiza plecam spre Manastirea Sf Mina. Apoi ne indreptam spre Cairo, vizitam Bazarul Khan el Khalili.

Plecare: Prezentare la aeroport la miezul noptii, zbor spre Bucuresti la ora 03:10, escala la Atena (2h15min), ajungem la Bucuresti sambata 27 octombrie la ora 10:00.

 

————————————————————————————
PRET, in functie de marimea grupului (euro)

 

Grup (nr pers) 40 pers 35-39 30-35 25-29 20-24 15-19
Program 1.080 1.100 1.125 1.200 1.280 1.330
Avion (estimat) 320 320 320 320 320 320
Total 1.400 1.420 1.445 1.520 1.600 1.650

Supliment pentru camera singla: 230 euro

PRETUL CUPRINDE

Transport cu autocar Mercedez benz, aer conditionat si wifi

Cazare (loc in camera dubla): 5* Cairo, Luxor, Hurghada ; 4* Alexandria, Menia;  5* Croaziera pe Nil (3 nopti)

Masa: mic dejun si cina -la hotel ; mic dejun, dejun, cina-croaziera

Asistenta pe aeroport

Viza turistica

Biletele de intrare la obiectivele cuprinse in program

Ghid vorbitor de limba romana

Preot insotitor, Asistenta din partea agentiei

Documentatie

PRETUL NU CUPRINDE

Avion Bucuresti/Cairo Si Cairo/Bucuresti (aprox 320 euro)

Obiectivele optionale mentionate in program

Mese suplimentare sau servicii nementionate in program

Bacsisuri pt: ghid egiptean, soferi, hamali, croaziera (5 usd / zi) total 65 usd, obligatoriu

Asigurare medicala, storno

Alte cheltuieli decat cele trecute la Pretul cuprinde

———————————

Zbor AEGEAN AIRLINES
Plecare: Duminica 14 oct ora 20:50 / 00:50 Escala la Atena 1h30min
Retur: Sambata 27 oct ora 03:10 / 10:00 Escala la Atena 2h15min

———————————

ACTE NECESARE

Pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

———————————

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 4270/2010
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Copyright 2018 Miriam Turism, Agentie de turism organizatoare de programe interne si externe, Toate Drepturile Rezervate
Developed by BIT Development.