Prosume

MIRIAM TURISM
Sunati-ne la:
004-0723-645-180 si
004-0787-574-655.
MIRIAM TURISM : programe diverse, in intreaga lume, pentru sufletul dv!

ALASKA si SUA ORTODOXA, toamna 2019 (12z)

PROGRAM:

Z1 – luni : spre ALASKA

Zbor Bucuresti / Anchorage Alaska ( 2 escale, durata 24 h). Plecare din Bucuresti dimineata, se ajunge seara, ora locala.  Cazare in Anchorage hotel 3*, odihna.

Anchorage este cel mai mare oras al Statului Alaska (280.000 locuitori – 45% din cei 627.000 locuitori din Alaska), dar capitala statului este Juneau (31.000 locuitori).  Datorita situarii sale in apropierea oceanului, clima din Anchorage este mai putin aspra decat cea de pe continent, acolo unde sunt munti de pana la 6.000 m altitudine.

Z2 –  marti: ANCHORAGE

Astazi incercam sa ne acomodam cu fusul orar. Optional: de la ora 13:00, tur de-a lungul Golfului Turnagain (Turnagain Arm), pe unul dintre cele mai spectaculoase sosele americane. Peisaj salbatic, specific pentru Alaska. Vizita la Wildlife Conservation Center – gradina zoological cu animale salbatice locale (durata: 4 h). Retur la Anchorage, timp liber.

Z3 –  miercuri : ANCHORAGE

Mic dejun, apoi vizitam satul Eklutna (70 locuitori) – cea mai veche asezare a bastinasilor din aceasta regiune. Vizitarea Bisericii ortodoxa Sf Nicolae din Eklutna si a “cimitirului vesel” cu casute viu colorate “ case ale spiritelor” – un amestec de practici pagane (dateaza din 1650) cu elemente crestine (in 1840 a sosit aici misiunea rusa). La ora 16:00 ne prezentam la aeroport , zbor Anchorage – Kodiak la ora 18:05 / 19:00 (durata o ora). Cazare pe Insula Kodiak.

Insula Kodiak, cu suprafata sa de 9.200 kmp, este a doua insula ca marime a SUA si a 80a din lume, ca dimensiune. Insula vulcanica este locuita doar la tarmuri, cea mai mare parte a suprafetei fiind acoperita de paduri, fara drumuri de acces. Este cunoscuta pentru ursul brun Kodiak ( aprox 2000 de exemplare vietuind in stare libera), la maturitate ursul Kodiak atingand si 3 m inaltime, in pozitie bipeda. Cu o fauna bogara, incluzand si specii de somon si de crab gigant (king crab), Insula Kodiak este raiul pescarilor, vanatorilor, dar si al fotografilor din intreaga lume! 

Z4 joi : KODIAC

Dupa micul dejun, vizita la comunitatea ortodoxa din Kodiak: Catedrala Sfintei Invieri , inchinare la moastele Sf Gherman din Alaska, primul sfant orthodox al contientului nord-american (1756-1837). Asa cum vom constata, prezenta si influenta Sf Gherman in viata localnicilor este foarte puternica, de fapt Sf Gherman este gazda noastra pe aceasta insula! Inchinarea la sfintele sale moaste este o mare binecuvantare!

Cazare la Kodiak, hotel 3*, timp liber pt vizitarea orasului.

Sugestii. : Muzeul Baranov (adapostit in cea mai veche constructie ruseasca din lemn de pe coasta de vest a SUA; ofera o imagine a istoriei populatiei aleute, rusesti si a primilor americani sositi aici. magazin de cadouri); Muzeul Aleutilor ( istorie, arheologie, cultura, arta populatiei locale din Kodiak; magazin); St Paul Boat Harbor – portul vaselor comerciale de pescuit oceanic; Fisheries Research Center ( Centrul de Cercetare pt Pescuit, cu acvariu); Podul Fred Zharoff Memorial Bridge.

Z5 vineri: SPRUCE ISLAND

Locuitorii din Alaska sunt convinsi ca Sf Gherman hotaraste daca sau cand un pelerine va ajunge in Insula Pinului / Spruce Island si in functie de acesata se schimba starea vremii si a Oceanului Pacific de Nord (de obicei instabile).

Noi ne propunem sa organizam o croaziera cu barca cu motor si sa vizitam: Nilus Island, metoc de maici al Manastirii Platina (pustnici ortodocsi in apele oceanului) si Spruce Island, insula pe care a locuit Sf Gherman in ultimii ani ai vietii sale. Retur in Kodiak, cazare.

Z6sambata: KODIAK

Mic dejun, apoi continuam programele optionale, sau intalnire cu comunitatea ortodoxa de la St John the Wonderworker (fosta denumire, St Innocent’s Academy), scoala particulara ortodoxa, pentru tineri aflati in situatie de risc.

Nota: in functie de situatia vremii si posibilitatea de navigare pe Oceanul Pacific (pentru Spruce Island), programele din zilele de joi-vineri-sambata se pot schimba intre ele. 

LA REVEDERE KODIAK! In timpul serii, zbor spre Anchorage (o ora), apoi zbor spre San Francisco. Zbor spre Anchorage la orele 19:40 / 20:35.

Z7 duminica (+) Nasterea Maicii Domnului : SAN FRANCISCO

Zbor Anchorage (Alaska) / San Francisco la miezul noptii, orele 00:57 / 10:00. Sfanta Liturghie la parohia romaneasca Inaltarea Domnului, San Francisco. Cazare, odihna.

Z8 luni : SAN FRANCISCO

Zi dedicata metropolei San Francisco. Optional, City tour cu autocarul Hop on Hop off      (50 usd), cele mai importante obiective ale orasului, vizitate pe indelete : Str Lombard – strada in zig-zag, considerata cea mai intortocheata si inclinata strada din lume; Podul Golden Gate; casele victoriene, ChinaTown, portul cu restaurante cu fructe de mare etc. Cazare hotel San Francisco.

Z9 marti : SAN FRANCISCO, Sf IOAN MAXIMOVICI

Dimineata dedicata Sf Ioan Maximovici, unul dintre cei mai mari sfinti ai sec XX, mare factor de minuni: inchinare la sfintele moaste in Biserica Bucuria Tuturor Necajitilor (ruseasca), vizita la biserica veche si la casa sfantului (orfelinat). Dupa amiaza, plecare spre Platina, cazare pe traseu.

Z10 miercuri (+ Taierea capului Sf Ioan Botezatorul, stil vechi): PLATINA

Vizitarea Manastirii Sf Gherman din Alaska de la Platina, California (zona montana). Sfanta Liturghie. Mormantul Parintelui Serafim Rose (1934 – 2 sept 1982), unul dintre cei mai mari apologeti ai ortodoxiei nu numai din America, ci din intreaga lume.

Retur la San Francisco, zbor spre Buffalo (Cascada Niagara), pe durata noptii.

Z11 joi : CASCADA NIAGARA

Transfer de la aeroport la cazare , in zona Cascadei Niagara. Zi de vizita, cazare.

Z12 vineri : spre Romania

In cursul zilei, zbor spre Romania. Se ajunge la Bucuresti sambata , la pranz.

——————————————–

Vom reveni cu detaliile legate de pret.

——————————————–

Linkuri, pelerinaje anterioare:

Sf Gherman din Alaska, 15 noiembrie

Foto-reportaj Insula Nilus

Foto-reportaj, Alaska 2009

 

——————————–

INFORMATII SI INSCRERI:

Ag. MIRIAM TURISM
Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau
Licenta tour-operator nr 1790/2019
Tel: 0723.645.180 sau 0234.337.990
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

Copyright 2019 Miriam Turism, Agentie de turism organizatoare de programe interne si externe, Toate Drepturile Rezervate
Developed by BIT Development.